Ο Alpha “κατήργησε” το προσωπικό στις βράδυνες live μεταδόσεις

Καταγγελία της ΕΤΙΤΑ

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση, τη διεύθυνση ειδήσεων, τη διεύθυνση παραγωγής και τεχνικά στελέχη του Alpha, για την κατ’ επανάληψη τακτική του σταθμού να παρουσιάζει σε απευθείας μετάδοση, ειδησεογραφικές ωριαίες εκπομπές απουσία ολόκληρης βάρδιας τεχνικών κοντρόλ – πλατό που απαριθμεί τουλάχιστον 10 ειδικότητες.  Η υποβαθμισμένη μορφή παραγωγής που έχει μεθοδευθεί από καιρό και τελικά είδαμε πριν λίγο στους δέκτες μας άλλη μια φορά, πέραν του ελλιπούς σε κάθε επίπεδο αποτελέσματος -αισθητικού σκηνοθετικού τεχνικού- που βρίθει λαθών, έχει ως αποτέλεσμα να μένουν κενές από προσωπικό, θέσεις εργασίας που θα έπρεπε να είναι γεμάτες. 

Το αποτέλεσμα αυτό έρχεται ως συνέπεια από την πολιτική της εταιρείας να παράξει επιπλέον πρόγραμμα σε διαφορετικές εγκαταστάσεις με τον ίδιο και μικρότερο αριθμό προσωπικού. Ως εκ τούτου οι βάρδιες που παράγουν ενημερωτικό και ειδησεογραφικό πρόγραμμα δεν επαρκούν για την κάλυψη των έστω και κατ’ ελάχιστο αυξημένων αναγκών. 

Στην υλοποίηση, εκτός της διοίκησης και των διευθύνσεων μέρος ευθύνης έχουν, είτε κατόπιν πιέσεων είτε όχι, και συνάδελφοι τεχνικοί που έστησαν τους αυτοματισμούς, ξέροντας σε τι αποσκοπούν, αλλά και συνάδελφοι δημοσιογράφοι που τους χειρίζονται. Αυτό έχει ως συνέπεια την υπερεντατικοποίηση των τελευταίων, που καλούνται να τα βγάλουν πέρα με τα αυξημένα καθήκοντα που απορρέουν από τις κενές θέσεις των τεχνικών.

Μια δεύτερη συνέπεια αυτού είναι ότι η αποδοχή της εντατικοποίησης κάνοντας τη δουλειά κάποιου άλλου, στέλνει το μήνυμα σε κάθε εργοδοσία πως μπορεί να καταφέρει τον διακαή της πόθο για εργαζόμενο ελβετικό σουγιά, και όλο τον κλάδο είτε στην απαξίωση, είτε στην ανεργία.

Καλούμε για ύστατη φορά όλους τους συναδέλφους, να απέχουν από αυτές τις πρακτικές που υπονομεύουν τον εργασιακό μας βίο και κατ’ επέκταση τη ζωή μας, και να συστρατευθούν στον αγώνα για δουλειά με αξιοπρέπεια και αμοιβές στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας.

Καλούμε πριν απ’ αυτό τη διοίκηση του σταθμού να προβεί στις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού ώστε να εξυπηρετούνται με κάλυψη όλων των θέσεων οι ανάγκες του προγράμματος.

Καλούμε τέλος την ΕΣΗΕΑ να πάρει θέση και να προασπίσει τους συναδέλφους δημοσιογράφους, που η εργοδοσία τους επιβάλλει επιπλέον εντατικοποίηση της εργασίας τους και μάλιστα επιφορτίζοντας τους, με καθήκοντα εργασιακά που άπτονται σε εργασιακά καθήκοντα συναδέλφων τεχνικών.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *