Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην “Αυγή” για να κλείσει το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας

Ο καιρός των μισόλογων και των ίσων αποστάσεων για την επόμενη ημέρα της εφημερίδας “Αυγή” και των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε. Το πρόγραμμα της περίφημης εθελούσιας εξόδου εξαιτίας της οποίας γίνεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εκδοτικής εταιρείας κατά 957.990 ευρώ, ολοκληρώθηκε με …πλήρη αποτυχία. Αυτός τουλάχιστον είναι ο χαρακτηρισμός που δίνεται από όλες τις πλευρές, και από τη διοίκηση και από το βασικό μέτοχο και από τους εργαζόμενους, και όχι απαραίτητα επειδή συμμετείχαν 14 άτομα. Η εφημερίδα κυκλοφόρησε σήμερα χωρίς το όνομα του διευθυντή αφού ο Άγγελος Τσέκερης υπέβαλλε την παραίτηση του, αρνούμενος να μετέχει στις “δύσκολες αποφάσεις” της επόμενης ημέρας. Αναβολή πήρε και η συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας. Στη μαραθώνια σημερινή γενική συνέλευση των δημοσιογράφων ειπώθηκαν με σκληρό τρόπο όλα τα προβλήματα της διαχείρισης της εφημερίδας το τελευταίο διάστημα. Εκφράστηκε η βεβαιότητα πως το κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης της “Αυγής” στην επέτειο των 70 χρόνων της ιστορικής εφημερίδας της αριστεράς, είναι ειλημμένη απόφαση της διοίκησης για την οποία γνωρίζει και συναινεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά πληροφορίες δόθηκαν ήδη κατευθύνσεις για την ανανέωση του κυριακάτικου φύλλου.

Οι εργαζόμενοι επέρριψαν ανοιχτά τις ευθύνες στη διοίκηση της εφημερίδας καθώς απέτυχε το σχέδιο ανάκαμψης που είχε εκπονήσει. Η ευθύνη επιρρίπτεται διαρκώς στους εργαζόμενους παρά το γεγονός ότι έγιναν ήδη περικοπές στη μισθοδοσία κατά 32%! Πριν 18 μήνες, η επιδότηση του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ του ανέρχονταν σε 2,8 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα το ποσό έφθασε στα 3,8 εκατ. ευρώ. Για να διαπιστωθεί πως τα έσοδα δεν αυξήθηκαν, η κυκλοφορία έχει πρόβλημα, η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα δεν ανέβηκε. Σφοδρή κριτική δέχθηκε η διοίκηση της εφημερίδας και για την μεγάλη υποβάθμιση της εργασίας των δημοσιογράφων όλο αυτό το διάστημα. Τα θέματα των δημοσιογράφων της εφημερίδας δεν δημοσιεύονταν στην ιστοσελίδα, αγνοούνταν σοβαρές αποκαλύψεις, αντί για αύξηση των τίτλων στο διαδίκτυο, έγινε ενοποίηση τίτλων σε μια ιστοσελίδα, κ.λ.π.

Τέθηκε και το πολιτικό ζήτημα της διαχείρισης των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη πολιτικά περίοδο επιλέγει να βάλει λουκέτο στην ημερήσια έκδοση, ακολουθώντας λύσεις νεοφιλελεύθερου μάνατζμεντ αντί για στήριξη της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας σε μια αριστερή εφημερίδα.

Σε αναμονή του ψηφίσματος της γενικής συνέλευσης των δημοσιογράφων, αποφασίστηκε να προχωρήσουν άμεσα κινητοποιήσεις των εργαζομένων που θα κλιμακωθούν ανάλογα με τις επίσημες πλέον απαντήσεις από τον βασικό μέτοχο και τη διοίκηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *