Οι τεχνικοί του Open απέρριψαν τις ατομικές συμβάσεις, αρχίζουν κινητοποιήσεις

Ενημερώνει η ΕΤΙΤΑ

Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά ένας ωραίος και δίκαιος αγώνας για τους εργαζόμενους τεχνικούς του OPEN, έτσι όπως αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία και έχοντας απαρτία η τελευταία Γενική Συνέλευση.  Οι εργαζόμενοι τεχνικοί του OPEN βρήκαν το θάρρος να απορρίψουν την αντιπρόταση της Διοίκησης για την όποια αύξηση  στους μισθούς τους (άγνωστο βέβαια μέχρι σήμερα το ύψος της),  μέσω ατομικών συμβάσεων και  διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους όπως αυτό είχε διατυπωθεί εξ αρχής. Την Συλλογική Σύμβαση.

Όλοι γνωρίζουμε ότι μόνο μέσα από την Συλλογική Σύμβαση διασφαλίζονται δικαιώματα για οικονομικές ρυθμίσεις (κατοχύρωση ύψους των μισθών, οικογενειακά επιδόματα, επιδόματα πολυετίας, επικινδυνότητας, πτυχίου κ.α.) άλλα και για τα θεσμικά ζητήματα (μεγαλύτερη ασφάλεια για τις θέσεις εργασίας, κατοχύρωση ειδικοτήτων, συμβάσεις αορίστου χρόνου, άδειες, διπλά συνεργεία και πολλά άλλα.).
Οι όποιες ατομικές συμβάσεις φέρνουν τον εργαζόμενο μόνο του και έρμαιο απέναντι στην εργοδοσία, η οποία μπορεί σήμερα να παραχωρεί κάποιες αυξήσεις, αύριο όμως μπορεί να του ζητήσει την υπογραφή νέας ατομικής σύμβασης με πολύ δυσμενέστερους όρους για την εργασία του.
Συνάδελφοι. Οι εργαζόμενοι του OPEN δείχνουν το δρόμο για τη συλλογικότητα, τη θέληση, μα πάνω απ’ όλα για τον αγώνα και την διεκδίκηση  αυτονόητων εργασιακών δικαιωμάτων. Πόσο μάλλον τη στιγμή κατά την οποία, έστω και μέσω Διαιτητικών Αποφάσεων του Ο.ΜΕ.Δ., οι συλλογικές ρυθμίσεις ισχύουν για όλους τους συναδέλφους των άλλων καναλιών, είτε αυτές έχουν λήξει είτε όχι.
Συστρατευόμαστε λοιπόν όλοι οι τεχνικοί, δίπλα στους συναδέλφους του OPEN και με την υποστήριξη του σωματείου μας (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.) της ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.), αλλά και του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας (Ε.Κ.Α.) δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλους τους τρόπους.  Από στάσεις εργασίας και απεργίες, μέχρι και παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό η και αλλού, αν αυτό απαιτηθεί.


Υ.Γ. Συνάδελφοι. Για την μέρα και την  ώρα της πρώτης στάσης εργασίας, θα ενημερωθείτε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *