Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καταδίκασαν τη στοχοποίηση από φασίστες. Η ΕΡΤ;

skitso_soloup_4_fasistesΤο ψήφισμα των εργαζομένων της κρατικής τηλεόρασης όπως εγκρίθηκε στη γενική συνέλευση στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής καλεί και τη διοίκηση της ΕΡΤ να πάρει θέση.

Εμείς οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ καταγγέλλουμε τη στοχοποίηση των δύο συναδέλφων από τη Θεσσαλονίκη στον απόηχο του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό, ενταγμένη κι αυτή στο πάγιο – τα τελευταία 3 χρόνια – φαινόμενο μετατροπής της ΕΡΤ σε σάκο του μποξ, όπου με κάθε ευκαιρία ασκούνται διάφοροι πολιτικοί και παραπολιτικοί χώροι.

Ο συνάδελφος Στέλιος Νικητόπουλος έχει στοχοποιηθεί για προσωπικές απόψεις που εκφράζει μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, και έχει δεχτεί υβριστικές επιθέσεις αλλά και απειλές κατά της ζωής και της οικογένειάς του τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά.

Ο συνάδελφος Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ έχει γίνει στόχος ενός ρατσιστικού οχετού που ξεκίνησε από ανώνυμους υπονόμους του διαδικτύου και χτες βρήκε θέση στις σελίδες της εφημερίδας “Δημοκρατία”, η οποία με δήθεν αθώο σχόλιο επικεντρώνει με ειρωνικό τρόπο στην καταγωγή του από χώρα της Ασίας.

Καλούμε τη διοίκηση της ΕΡΤ αλλά και όλα τα σωματεία του κλάδου, που δεν το έχουν πράξει ήδη, να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τα φρικαλέα κρούσματα στοχοποίησης των δύο συναδέλφων.

Καλούμε τις δημοσιογραφικές ενώσεις να διερευνήσουν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες για το απαράδεκτο σχόλιο σε βάρος του συναδέλφου. Να υψώσουμε όλοι μαζί τείχος προστασίας απέναντι σε κάθε είδους απειλή και ρατσιστική στοχοποίηση .

   Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.