Οι δημοσιογραφικές ενώσεις καλούν στην αντιφασιστική διαδήλωση στο Εφετείο

ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ καλούν τους δημοσιογράφους στην αυριανή αντιφασιστική διαδήλωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο όπου αρχίζει η δίκη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σε δεύτερο βαθμό.

Η ΕΣΗΕΑ ενώνει τη φωνή της με κάθε δημοκρατικό πολίτη και καλούμε τα μέλη μας να διαδηλώσουν την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 στις 8 π.μ. στον σταθμό του μετρό «Αμπελόκηποι». Την ίδια ημέρα αρχίζει στο Εφετείο Αθηνών η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Η πλειοψηφία των Ελλήνων δημοσιογράφων από την πρώτη στιγμή, παρά τις απειλές, χωρίς κανένα φόβο έδωσαν τον αγώνα της ενημέρωσης των πολιτών και της αποκάλυψης της εγκληματικής δομής της οργάνωσης. Η παραπομπή της Χρυσής Αυγής στη Δικαιοσύνη είναι μία νίκη της Δημοκρατίας και μία απόδειξη ότι ο ναζισμός και οι εκπρόσωποί του δεν έχουν θέση στην Ελλάδα.

Δεν πρέπει να αφήσουμε περιθώρια να υπονομευτεί η ιστορική επιτυχία της πρωτόδικης απόφασης καταδίκης και φυλάκισης του σκληρού πυρήνα των νεοναζί και έχοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη είμαστε βέβαιοι ότι και σε δεύτερο βαθμό θα υπάρξει καταδίκη του ναζιστικού μορφώματος και των πρωτεργατών του.

H ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ ενώνει τη φωνή του με την κοινωνία που αντιστέκεται απέναντι στον φασισμό, καθώς στις 15 Ιουνίου στο Εφετείο Αθηνών ξεκινάει η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

Η ελληνική Δικαιοσύνη στις 7 Οκτωβρίου του 2020 με μια ιστορική απόφασή της έκρινε τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Καταδικάστηκαν 7 κορυφαία στελέχη της, σε πολύχρονη φυλάκιση, και συνολικά 15 από τους 17 κατηγορούμενους. Η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης σε δεύτερο βαθμό -που ξεκινάει την ερχόμενη Τετάρτη στο Εφετείο- αφορά όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που αντιστέκονται ενάντια στον φασισμό, τον ναζισμό, το ρατσισμό και τον σεξισμό.

Η ΠΟΕΣΥ εκφράζει τη συμπαράστασή της σε αυτούς που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή και ζητά κάθε δυνατή διευκόλυνση για τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που θα καλύψουν τη δίκη μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Και της ΕΣΠΗΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ ενώνει τη φωνή του με όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο και την ελληνική κοινωνία, για να διαμηνύσει την αντίστασή του απέναντι στο φασισμό και στο επικίνδυνο μόρφωμα του νεοναζισμού, καθώς την Τετάρτη 15 Ιουνίου στο Εφετείο Αθηνών ξεκινάει η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.
Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής είναι μία πανηγυρική νίκη της Δημοκρατίας αποδεικνύοντας ότι οι ακραίες ρατσιστικές και φασιστικές ιδεολογίες και οι εκπρόσωποί τους καταδικάζονται απερίφραστα στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.
Η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο αφορά κάθε δημοκρατικό πολίτη που αντιστέκεται ενάντια στον φασισμό, τον ναζισμό, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία. Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, θεωρούμε ότι θα πράξει το έργο της και στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.
Υπογραμμίζουμε το γεγονός ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι χωρίς κανένα φόβο και με απόλυτη αξιοπρέπεια και τήρηση της δεοντολογίας πρωτοστάτησαν στον αγώνα της ενημέρωσης των πολιτών για την αποκάλυψη της εγκληματικής δομής της οργάνωσης.
Στη βάση αυτή καλούμε τα μέλη μας να διαδηλώσουν, μαζί με κάθε δημοκρατικό πολίτη, την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022, ημέρα που ξεκινά η δίκη στο Εφετείο, στις 8 π.μ. στον σταθμό του μετρό «Αμπελόκηποι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *