Να συνυπογράψει την προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ζητά η ΠΟΣΠΕΡΤ από ΠΟΕΣΥ

σταρΗ ΠΟΣΠΕΡΤ της οποίας μέλος είναι η ΕΤΙΤΑ ανακοίνωσε πως θα προσφύγει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ενάντια στη σύμπραξη Star και Alpha, θεωρώντας πως είναι “παράνομη”. Καλεί δε τις δυο ομοσπονδίες, δημοσιογράφων και υπαλλήλων, να συμμετάσχουν στην προσφυγή.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς ΠΟΕΠΤΥΜ – ΠΟΕΣΥ 

Όπως γνωρίζετε, ο STAR και ο ALPHA ετοιμάζονται να συγχωνεύσουν λειτουργίες τους που αφορούν την προετοιμασία, την παραγωγή και τη μετάδοση ακόμα και των ειδήσεων, επιπροσθέτως του όλου προγράμματος. Το γεγονός αυτό πέρα από αυθαίρετο και καταχρηστικό είναι και παράνομο κατά την άποψή μας.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ εκφράζοντας τη θέλησή της και με τη σύμφωνη γνώμη των σωματείων του ιδιωτικού τομέα που εκπροσωπεί, πέρα όλων των άλλων συνδικαλιστικών και νομικών ενεργειών, θα προσφύγει και στην επιτροπή ανταγωνισμού Ελλάδας και Ε.Ε. Αυτές οι άνομες πρακτικές που προσπαθούν να επιβάλλουν οι ιδιοκτήτες στην αρχή της νομιμοποίησής τους, θα επεκταθούν αργότερα με ιδιότυπο «τσαμπουκά» σε όλες τις λειτουργίες τους.

Αποσκοπούν να μειώσουν τα έξοδά τους και να αυξήσουν τα έσοδά τους, αδιαφορώντας για νόμους, εργασιακές συνθήκες, αξιοπρέπεια στην εργασία, παράλληλα με την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.Οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους, ως έχουμε υποχρέωση, δεν πρέπει να τους αφήσουμε να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους και θα τα αντιπαλέψουμε με κάθε τρόπο. Σε αυτό τον αγώνα, χρειάζεται εγρήγορση και συστράτευση, με πρώτη ενέργεια την προαναφερόμενη προσφυγή την οποία σας καλούμε να συνυπογράψετε. Οι στόχοι και τα όνειρά τους για κατεύθυνση της ενημέρωσης θα μείνουν ανεκπλήρωτα.

Αναμένοντας σύντομά την απάντησή σας, σας στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *