Νέα κίνητρα και επιδοτήσεις στους καναλάρχες

ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος; «Εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια με τα αναδρομικά» των συνταξιούχων. Ειλικρινής δήλωση για την κυβέρνηση που δεν εξαντλεί τα όρια για την ικανοποίηση των ολιγαρχών μίντια. Η ΝΔ, μέσα στον Αύγουστο, φέρνει νομοσχέδιο «στήριξης» των καναλαρχών, οι οποίοι απαιτούν τα πάντα, επειδή έπεσε –λένε– η διαφήμιση. Η «λίστα Πέτσα» θα φαντάζει ως πταίσμα μπροστά σε αυτά που προβλέπονται…

ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ στις επιχειρήσεις για να διαφημίζονται στην τηλεόραση. Θα καταργηθεί το ποσοστό των επιστροφών 4% στις διαφημιστικές για να επιστρέψει στο 9,9% της αμαρτωλής διαπλοκής διαφημιστικών και μίντια προ 15ετίας. Προς κατάργηση οδεύει και η ψηφιακή διαφημιστική πλατφόρμα που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ποτέ να υλοποιηθεί. Αντιθέτως, θα προβλέπεται –και νόμιμα πλέον– η διαφημιστική εκμετάλλευση πολλών μέσων από μια μιντιακή εταιρεία.

ΔΕΚΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ, όπως όλα δείχνουν, η απαίτηση για κατάργηση του ορίου απασχόλησης 400 ατόμων ανά τηλεοπτικό σταθμό, καθώς θα προσμετρώνται στον συνολικό αριθμό και οι απασχολούμενοι στις θυγατρικές εταιρείες των καναλιών. Υπό διαπραγμάτευση φαίνεται να είναι και το κόστος των τηλεοπτικών αδειών. Η παράταση στην πληρωμή της δόσης των 3,5 εκατ. ευρώ που δόθηκε λόγω πανδημίας δεν εξυπηρετεί τους καναλάρχες, οι οποίοι στοχεύουν σε μείωση του ποσού. (Πηγή: ΠΡΙΝ)

ΣΤΕΝΟΤΕΡΟΙ γίνονται οι δεσμοί ανάμεσα στον ιδιώτη πάροχο δικτύου των ιδιωτικών καναλιών (Digea) και την κρατική τηλεόραση. Με απόφαση της διοίκησης τροποποιείται η σύμβαση του 2019, η οποία παρέτεινε την προηγούμενη συνεργασία τους για παροχή ευκολιών από το 2015, και ταυτόχρονα επεκτείνεται μέχρι και το τέλος του 2023. Σε αυτήν καθορίζονταν οι όροι συνεργασίας των δύο εταιρειών για τα κέντρα εκπομπής ανά την Ελλάδα, με συγκεκριμένο τιμολόγιο.

ΜΕ ΤΗΝ ισχύ του νέου ψηφιακού χάρτη συχνοτήτων και την αλλαγή των κέντρων εκπομπής, εξαιτίας της απώλειας του φάσματος των 700 MHz, που θα δοθεί στις τηλεπικοινωνίες, οι δύο πάροχοι δικτύου θα πρέπει να μετακινηθούν σε συχνότητες και να εγκαταστήσουν νέους πομπούς σε νέα σημεία. Τους όρους αυτής της συνεργασίας τροποποίησε η διοίκηση της ΕΡΤ με αιτιολογία ότι «το δίκτυο επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής των δύο εταιρειών είναι υπό ανάπτυξη και μέχρι σήμερα εξακολουθούν να υφίστανται θέσεις εκπομπής στις οποίες μία εκ των δύο συμβαλλόμενων δεν έχει εξασφαλίσει υποδομές ή / και ευκολίες». Έτσι, η Digea και η ΕΡΤ προσφέρουν ευκολίες εκπομπής σήματος όπου έχουν εγκατεστημένους πομπούς. (πηγή: Τυπολογίες)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *