Με εντολή Ν.Δ λογοκρισία ΕΡΤ σε όλες τις ειδήσεις από την περιφέρεια λόγω Λέσβου!

Εδώ και λίγες ώρες οι δημοσιογράφοι όλων των περιφερειακών Μέσων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης της ΕΡΤ δεν μπορούν να ανεβάσουν καμία απολύτως είδηση! Ο πέλεκυς της νεοδημοκρατικής λογοκρισίας έπεσε βαρύς εξαιτίας των επιχειρήσεων “νόμου και τάξης” στα νησιά της Χίου και τη Λέσβου.

Καμία είδηση δεν περνάει εάν προηγουμένως δεν ελεγχεί κεντρικά! Κεντρικά από το ραδιομέγαρο κόπηκε η πρόσβαση στην εντολή “publish” που έβλεπαν οι συντάκτες στην οθόνη του υπολογιστή τους και στη θέση της μπήκε το κουμπί “υποβολή για έλεγχο”! Αυτό για όλες ανεξαιρέτως τις ειδήσεις που θέλουν να αναρτήσουν οι δημοσιογράφοι στα περιφερειακά Μέσα της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα…Αφορμή για την επίταξη δημοσιότητας δόθηκε χθές όταν δημοσιογράφος της ΕΡΤ στη Μυτιλήνη ανέβασε στην ιστοσελίδα ρεπορτάζ για όσα συμβαίνουν στο νησί. Κεντρικά της ζητήθηκε να κατεβάσει την είδηση αλλά η συνάδελφος, ώς όφειλε, αρνήθηκε να το πράξει. Μετά από αυτό

επιβλήθηκε άνωθεν λύση. Η είδηση από τη Λέσβο κατέβηκε κεντρικά από το ραδιομέγαρο! Στη θέση της μπήκε ένα τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου για να υπάρχει απλά ως θέμα. Γιατί σε ότι αφορά στο ίδιο το περιεχόμενο, το ρεπορτάζ του ΑΠΕ ήταν εξίσου αποκαλυπτικό για τα όσα απαράδεκτα γίνονται από τις δυνάμεις καταστολής στο νησί.

Λίγες ώρες μετά οι δημοσιογράφοι των περιφερειακών Μέσων έχασαν την πρόσβαση στη δημοσιότητα για τις ειδήσεις και τα ρεπορτάζ τους. Γιατί στην Αθήνα το επικοινωνιακό σύστημα ελέγχεται κεντρικά με τους δεκάδες βαστάζους της πολιτικής εξουσίας να μεταφέρουν τη γραμμή χωρίς καμία παρέκλιση. Τα όσα όμως συμβαίνουν στην περιφέρεια, δύσκολα ελέχγονται αφού οι δημοσιογράφοι κάνουν απλά τη δουλειά τους. Για αυτό και βρέθηκε άμεσα η λύση. Φίμωση και λογοκρισία!

Ποιά άραγε να είναι η επιτροπή λογοκρισίας στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής; Θα δοθεί άμεσα απάντηση για την επίταξη της δημοσιότητας από την υποτιθέμενη δημόσια ραδιοτηλεόραση;

Η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ οφείλουν άμεσα να αντιδράσουν…

3 comments for “Με εντολή Ν.Δ λογοκρισία ΕΡΤ σε όλες τις ειδήσεις από την περιφέρεια λόγω Λέσβου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *