Μετά τις εκλογές… εκλογές στην ΕΣΗΕΑ

εσηεαΜετά τις εκλογές της 26η ςΜαϊου έρχονται εκλογές για την Ένωση Συντακτών. Οι δημοσιογράφοι καλούνται να ψηφίσουν για εκλογή νέας διοίκησης στην ΕΣΗΕΑ στις 12 και 13 Ιουνίου. Η συμμαχία των δυνάμεων που πρόσκεινται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η παράταξη της «Συσπείρωσης» και στην Ν.Δ, η παράταξη «Ενωμένοι δημοσιογράφοι» άρχισαν ήδη τον προεκλογικό τους αγώνα χρησιμοποιώντας την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης για τους μισθούς στο δημόσιο αλλά και τον ΕΔΟΕΑΠ.

Και στις δυο αυτές κομβικές παρεμβάσεις για τον κλάδο, η συνδικαλιστική γραφειοκρατική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες αφενός στους εργοδότες των ΜΜΕ,

αφετέρου στην κυβέρνηση. Τη 2ετία αυτή καμία μάχη δεν δόθηκε στα Μέσα ενημέρωσης, καμία κινητοποίηση δεν τάραξε την αμεριμνησία των εργοδοτών, αντιθέτως οι εργοδότες βρήκαν έναν καλό σύμμαχο στις απαιτήσεις τους έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για το ασφαλιστικό ταμείο του ΕΔΟΕΑΠ, το οποίο υποτίθεται πως «σώθηκε» οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια υπό τον πλήρη έλεγχο των ιδιοκτητών τηλεόρασης. Η ένωση ιδιοκτητών, η ΕΙΤΗΣΕΕ μέσω του εκπροσώπους της στη διοίκηση έχει ήδη καταφέρει να περάσει όλες τις απαιτήσεις της. Το επόμενο βήμα, όπως μαθαίνουμε είναι να προσληφθεί μάνατζερ για το ασφαλιστικό ταμείο. Έτσι η συνδικαλιστική συμμαχία των δυο παρατάξεων θα καταφέρει και την αυτοκατάργηση της ως ελεγχόμενο όργανο διοίκησης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *