Μεγάλη ευθύνη των ΜΜΕ στην επώαση του νεοναζισμού στα σχολεία

Τεράστιες είναι οι ευθύνες όσων Μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων υιοθετούν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου αναπαράγοντας τη γνωστή θεωρία των δυο άκρων. Θεωρία που οδήγησε στην άνοδο του νεοναζισμού και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Αυτή η εγκληματική οργάνωση εμφανίζεται πάλι δημόσια να συγχαίρει ανήλικους που δέρνουν και απειλούν διαδηλωτές. Τα γεγονότα στο ΕΠΑΛ στη Σταυρούπολη φέρνουν με επώδυνο τρόπο ξανά, την ευθύνη των δημοσιογράφων που επιμένουν να ονομάζουν “Ομάδα νέων” τους νεοναζί μαθητές ή εξωσχολικούς στη Σταυρούπολη. Ακόμη και η αστυνομία κατέγραψε στο δελτίο της πως “άτομα μέσα από το σχολείο πέταξαν 4 μολότοφ” ενώ έδωσε φωτογραφίες με τα μαχαίρια που είχαν κατά την επίθεση τους σε συμμαθητές τους και αντιφασίστες που είχαν κινητοποιηθεί.

Θυμόμαστε τις περιπτώσεις που τα ίδια αυτά ΜΜΕ αντιμετωπίζουν διαδηλωτές ή μέλη αριστερών οργανώσεων που πετάνε τριτάκια ως εν δυνάμει “τρομοκράτες”. Τώρα που η Χρυσή Αυγή περήφανη δίνει συγχαρητήρια στους νεοναζί μαθητές και διάφοροι ακροδεξιοί λογαριασμοί μέσω twitter προειδοποιούν πως θα …βγουν τα όπλα, πολλά μίντια σφυρίζουν αδιάφορα… Κάνουν πως δεν άκουσαν και είδαν τους χιτλερικούς χαιρετισμούς μέσα στο προαύλιο του σχολείου, τα συνθήματα “Σαπούνι και νερό σε κάθε αναρχικό» και «Αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η Γη δεν σας ανήκει».

Ακολουθούν τη γραμμή της κυβέρνησης η οποία μέσω του υπουργείου παιδείας χαϊδεύει ουσιαστικά τους φασιστές, κάνοντας λόγο «μεμονωμένες ομάδες».

Σημειώνεται πάντως πως τα περισσότερα Μέσα στο διαδίκτυο αποκάλυψαν και ονομάτισαν τους υπαίτιους ως είναι: “Ναζιστές”. Τα βίντεο που βγήκαν στο διαδίκτυο αλλά και τα περισσότερα ρεπορτάζ σε ιστοσελίδες μιλάνε για την ευθύνη της αστυνομίας και τη δολοφονική επίθεση σε μαθητές και διαδηλωτές και βγάζουν τις δηλώσεις μαθητών και καθηγητών.

Στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 μίλησε η εκπαιδευτικός και μέλος του ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Πόπη Σαραϊδάρη. «Έχουν μαζευτεί έξω από το σχολείο όλη η Χρυσή Αυγή από όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Κάνουν ακόμη πιο αισθητή την παρουσία τους μετά τα συγχαρητήρια που έδωσε χθες η Χρυσή Αυγή για την επίθεση στους φοιτητές. Είναι πολύ επικίνδυνη και δυσάρεστη η κατάσταση και κάτι πρέπει να γίνει». Η εκπαιδευτικός μίλησε για τρομακτικές εικόνες με δράστες που σχετίζονται με φασιστικές ομάδες και οι οποίοι είναι οπλισμένοι με μαχαίρια και λοστούς και φορούν μαύρα ρούχα και κουκούλες, σημειώνοντας ότι στη δυτική Θεσσαλονίκη δρουν πολλές φασιστικές ομάδες, πέρα από τη Χρυσή Αυγή. Επεσήμανε, ότι η συγκέντρωση των φοιτητών ήταν ειρηνική με αντιφασιστικά πανό. «Πετούσαν πέτρες στους φοιτητές μέσα από το σχολείο. Δεν φτάνει η επέμβαση της αστυνομίας. Θα πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας, και γενικότερα η Πολιτεία. Οι ιδέες και οι πρακτικές του φασισμού δεν είναι ανεκτές, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Πρέπει να υπάρξει μαζική αντίδραση από τον κόσμο για να σταματήσει αυτό αμέσως», υπογράμμισε η ίδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *