Κλείνουν τα Μεσαία χάνεται το σήμα της ΕΡΤ στα Χανιά!

Η διοίκηση της ΕΡΤ οφείλει να δώσει απαντήσεις μετά την καταγγελία εργαζομένων από τον περιφερειακό σταθμό στα Χανιά της Κρήτης. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως το κλείσιμο των Μεσαίων και η καταστροφή των πομπών στα Χανιά, πρακτικά σημαίνει πως θα χαθεί το σήμα της ΕΡΤ στην περιοχή! Δημοσιοποιούν επίσης την είδηση πως η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να μην αποξηλωθεί ο πομπός Μεσαίων στην Κομοτηνή, αντιθέτως να επαναλειτουργήσει…Ο λόγος για αυτή την απόφαση θα πρέπει επίσης να δοθεί επίσημα από τη διοίκηση αφού η γενική αναφορά στην “ασφάλεια”, οδηγεί σε κάθε είδους αυθαίρετα συμπεράσματα. Διαβάζουμε στην καταγγελία:

Με το πρακτικό του ΔΣ της ΕΡΤ 282/20-12-21, που είναι αναρτημένο στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, επίκειται η αποξήλωση των κεραιών πομπών μεσαίων κυμάτων ανά την επικράτεια , εκτός των τριών λειτουργούντων πομπών Μπογιατίου, Κέρκυρας και Τρίπολης, για λόγους ασφαλείας, όπως αναφέρεται.

̈Όμως με το πρακτικό του ΔΣ της ΕΡΤ 288/16-02-22, που και αυτό είναι αναρτημένο στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, εξαιρείται ο ανενεργός πομπός της Κομοτηνής και αποφασίζεται η επαναλειτουργία του.

Οι αόριστοι λόγοι ασφαλείας που επικαλείται η πρώτη απόφαση του ΔΣ,- δεν κατονομάζει ούτε ένα λόγο-, αποδεικνύονται ήδη προσχηματικοί στην περίπτωση του πομπού της Κομοτηνής, αφού επαναλειτουργεί με τη νεότερη απόφασή του.

Σύμφωνα με την πρώτη αναφερόμενη απόφαση του ΔΣ, σύντομα θα αρχίσει η αποξήλωση της κεραίας του πομπού της ΕΡΤ Χανίων, ο οποίος πομπός είναι ανενεργός από το 2018 και δεν έχει επισκευαστεί, με ευθύνη της Διοίκησης της ΕΡΤ, όσο και αν προσπάθησαν για την επισκευή του οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ Χανίων.

Στην οριστική σίγαση του πομπού, συμβάλλει και η ερώτηση που έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Βολουδάκης Μανούσος, την 8-2-2022, στους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στον Υφυπουργό παρά τον Πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας την άρση των πολεοδομικών περιορισμών της περιοχής, που υφίστανται λόγω της εκπομπής του σήματος της ΕΡΤ Χανίων από την κεραία των μεσαίων.

Το σήμα της ΕΡΤ Χανίων σήμερα εκπέμπεται μόνο από τον πομπό των FM της Σκλόκας (συχνότητα 104) με αποτέλεσμα την πλημμελή κάλυψη ακόμα και της πόλης των Χανίων, πόσο μάλλον ολόκληρου του Νομού, αλλά και του όμορου Νομού Ρεθύμνης.

Η επαναλειτουργία λοιπόν του πομπού των μεσαίων κυμάτων και όχι η οριστική σίγασή του με την αποξήλωση της κεραίας του είναι επιτακτική ανάγκη επειδή:

– Το σήμα της ΕΡΤ Χανίων πρέπει να εκπέμπεται σε όλο το Νομό Χανίων και σε όλο στο Νομό Ρεθύμνης, μέσω των μεσαίων

κυμάτων, αφού δεν υπάρχουν πομποί των FM να μεταφέρουν το σήμα της.

-Ο πομπός 100 kw της ΕΡΤ ΧΑΝΙΩΝ είχε μεγάλη εμβέλεια. Λήψεις ακροατών είχαμε από πολλές χώρες της Ευρώπης, Αφρική ,Ασία. Και φυσικά εντός Ελλάδας. Πλήρη κάλυψη ακόμα και σε δυσπρόσιτες περιοχές των Νομών Χανίων Ρεθύμνης και με έντονη κάλυψη στην ενδοχώρα, που δεν καλύπτεται από τα FM. Κρητικοί της Αττικής μας άκουγαν ανελλιπώς.

-Πολλοί ακροατές από μακρινές αποστάσεις τηλεφωνούν και ζητάνε να μάθουν πότε θα επισκευαστεί ο πομπός και θα ξανακούσουν την αγαπημένη τους ΕΡΤ ΧΑΝΙΩΝ.
-Επίσης ο πομπός χρησιμοποιείται για εφεδρεία από υποβρύχια. Η κεραία του είναι βοήθημα για το αεροδρόμιο Χανίων.

-Λόγω του αντικεραυνικού συστήματος που διαθέτει ,έχει σώσει πολλές φορές περιοίκους από κεραυνούς και καταστροφή της περιουσίας τους. Και μας έχουν ευχαριστήσει για αυτό.
-Ο πομπός της ΕΡΤ ΧΑΝΙΩΝ είχε βραβευτεί από αμερικάνικο περιοδικό σχετικό με εκπομπή, για λήψη σε μακρινές αποστάσεις με σταθερότητα στο παραγόμενο σήμα.

-Οι οδηγίες της πολιτικής προστασίας προτείνουν ραδιοφωνικό δέκτη σε περιπτώσεις σεισμού και γενικά εκτάκτων αναγκών ιδίως στο σημερινό ρευστό περιβάλλον . Η μετάδοση και η λήψη των οδηγιών αυτών μέσω των μεσαίων κυμάτων είναι ασφαλέστερη και σταθερότερη για την προστασία των πολιτών και των δύο Νομών (Χανίων και Ρεθύμνης) που είναι στην αρμοδιότητα της ΕΡΤ Χανίων.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ Χανίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *