Κινήσεις τακτικής στη σκακιέρα του MEGA με πιόνια, έτοιμα για θυσία, τους εργαζόμενους

MEGA2Από  ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ στο site του Μ. Ιγνατίου

Και ξαφνικά τη νύχτα άρχισαν να πέφτουν σαν το χαλάζι οι ανακοινώσεις απο το Μέγκα προκαλώντας εναλλάξ απογοήτευση, θυμό, έκπληξη και σύγχυση στους ηρωικούς αλλά προδομένους, από τα αφεντικά τους, εργαζόμενους. Συνέχισαν να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται και γέμισαν τα ταμεία της Τηλέτυπος με 50 εκ. ευρώ σε δύο χρόνια. Πρωτάκουστα πράγματα… Παραθέτουμε το ρεπορτάζ όπως παρουσιάζεται στις Τυπολογίες: “Σύγχυση επικρατεί τις τελευταίες ώρες για το του Mega, καθώς υπάρχουν δύο ανακοίνωσεις για το μέλλον της τηλεοπτικής εταιρείας. Η πρώτη που επικαλείται αποφάση του ΔΣ του Mega, η οποία στην πραγματικότητα δηλώνει πως ο όμιλος Βαρδινογιάννη θα πληρώσει το μερίδιο που της αναλογεί για τμήμα της μισθοδοσίας και δηλώνει πως πλέον δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες. Επί της ουσίας, αποσύρεται από το Mega και τώρα υπάρχει η δυνατότητα για τον Ιβάν Σαββίδη αν θέλει να σώσει το κανάλι.

Η ανακοίνωση αυτή, αν και αναφερόταν στο ΔΣ του Mega, δεν είχε το λογότυπο της Τηλέτυπος και εστάλει από το mail του γραφείου Τύπου του Star. Η δεύτερη ανακοίνωση εστάλη από το mail του Mega και αφορά την απόφαση της Τηλέτυπος να προσφύγει στο ΣτΕ, μαζί με τους υπόλοιπους σταθμούς, για να ακυρωθεί ο διαγωνισμός.

Η απόφαση αυτή της εταιρείας συνιστά μια έμπρακτη δήλωση να συνεχίσει να λετουργεί το Mega. Το παιχνίδι στο Mega ακόμη παίζεται. Η κατάσταση έχει δυσκολέψει κατά πολύ καθώς τα περιθώρια στενεύουν δραματικά και οι ελπίδες είναι ελάχιστες. Ο όμιλος Βαρδινογιάννη αποσύρεται και η τύχη του καναλιού θα κριθεί στο ΣτΕ. Το είχε προβλέψει ο Β. Μαρινάκης. Περιθώριο για κινήσεις έχει φυσικά και ο Ι. Σαββίδης ο οποίος στο παρελθόν είχε δηλώσει πως μπορεί να βάλει 25 εκατ. ευρώ.”

Από την πρώτη ανακοίνωση, που όπως αναφέρεται εστάλη από το γραφείο Τύπου του STAR προκύπτουν τα εξής: Η οικογένεια Βαρδινογιάννη αποφάσισε να αποχωρήσει από το Μέγκα χωρις όμως να διευκρινίζει τι θα κάνει με τις μετοχές που κατέχει. Δηλαδή, Θα διατηρήσει το blocking Minority και θα εμποδίσει (από γινάτι μήπως) την όποια προσπάθεια μπορεί να γίνει από άλλο μέτοχο ή μετόχους; ‘Η θα αφήσει τις εξελίξεις να πάρουν το δρόμο τους. Στους εργαζόμενους πάντως, μετά την απογοήτευση ότι τους εγκατέλειψαν, κυριάρχησε ο θυμός, καθώς η πλουσιότερη οικογένεια στην Ελλάδα, ενώ ισχυριζόταν οτι θα καταβάλει στο μέγεθος που της αναλογεί τα οφειλόμενα, στη συνέχεια με σχολαστικότητα που θύμιζε “γερο-Λαδά” αφαιρούσε ποσά για να καταλήξει ότι απο τους 20 μισθούς που οφείλονται, το 35% που της αναλογεί είναι περίπου… 700.000 ευρώ.

Δηλαδή κάτι παραπάνω από ένα μισθό. Πάλι καλά θα πει κανείς που δεν ζήτησαν να της επιστρέψουν οι εργαζόμενοι και χρήματα. Για τις αποζημιώσεις που οφείλει ενας επιχειρηματίας στους υπαλλήλους όταν αποφασίζει να κλείσει την επιχείρηση του ούτε κουβέντα. Τόση γαλαντομία… Η δεύτερη ανακοίνωση που βγήκε από τα γραφεία του Τηλετύπου με το επίσημο λογότυπο, άλλα λέει, αν και δεν διευκρινίζεται εάν αφορά τις προθέσεις κάποιου μετόχου ή τους πόθους των εργαζομένων που με νύχια και δόντια προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτό το κανάλι μέχρι την τελευταία στιγμή ελπίζοντας και περιμένοντας ένα θαύμα. Ωστόσο είναι βέβαιο ότι και στη μία και στην άλλη περίπτωση τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και οι ελπίδες έχουν ημερομηνία λήξης. Σε λιγότερο από 20 μέρες…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Αφού η οικογένεια Βαρδινογιάννη αποχωρεί από το Μέγκα, γιατί δεν δίνει τις μετοχές της στους εργαζομένους;

Πηγή: Κινήσεις τακτικής στη σκακιέρα του MEGA με πιόνια, έτοιμα για θυσία, τους εργαζόμενους http://mignatiou.com/2018/02/kinisis-taktikis-sti-skakiera-tou-mega-me-pionia-etima-gia-thisia-tous-ergazomenous/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *