Και οι απολύσεις στον Alpha συνεχίζονται…

Όπως θυμόμαστε στον Alpha δεν υπήρξε μαζική, συλλογική αντίδραση στις 38 απολύσεις τεχνικών, σε αντίθεση με το Open όπου έγιναν κινητοποιήσεις για 21 απολύσεις. Ο Alpha του Βαρδινογιάννη κατήργησε τα τμήματα εξωτερικών μεταδόσεων και το δέλεαρ ήταν η μεταφορά τεχνικών σε θυγατρική εταιρεία. Στα ΜΜΕ κανείς δεν σηκώνει πλέον κεφάλι. Έτσι ο Alpha συνεχίζει ανενόχλητος τις απολύσεις. Την περασμένη εβδομάδα απολύθηκαν άλλοι 4 εργαζόμενοι, 3 τεχνικοί κι ένας διοικητικός, σύνολο 42. Κι έπεται συνέχεια.

Η ΕΤΙΤΑ συγκαλεί για σήμερα γενική συνέλευση των τεχνικών, οι άλλες ενώσεις διακοπεύουν και ο όμιλος Βαρδινογιάννη με το στήριγμα της κυβέρνησης συνεχίζει το “έργο” ενοποίησης των δυο καναλιών (brand name) σε μια λειτουργική μονάδα.

Έχει ενδιαφέρον να θυμίσουμε τι ακριβώς δήλωνε η διοίκηση Βαρδινογιάννη στο Star τον Ιούνιο του 2018. ( απόσπασμα από την επίσημη ανακοίνωση).

Αγαπητοί συνάδελφοι, επειδή παρατηρούμε ότι υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση με μεγάλο βαθμό φαντασίας σχετικά με την ενοικίαση χώρων του κτιρίου της Κηφισιάς από τον τηλεοπτικό σταθμό Άλφα θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

1.       Δεν συγχωνεύεται και ούτε πρόκειται να συγχωνευτεί ο τηλεοπτικός σταθμός Άλφα με τον τηλεοπτικό σταθμό Σταρ. Αυτό άλλωστε δεν επιτρέπεται από την νομοθεσία.

2.       Δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας εκ του λόγου ότι κάποιες Διευθύνσεις του τηλεοπτικού σταθμού Άλφα θα εγκατασταθούν στο κτίριο της Κηφισιάς.

3.       Η νομοθεσία προβλέπει ελάχιστες θέσεις εργασίας για κάθε σταθμό τις 400. Ο τηλεοπτικός σταθμός Σταρ απασχολεί σήμερα περίπου 400 άτομα και συνεπώς δεν υφίσταται θέμα μείωσης των υφισταμένων θέσεων εργασίας. Πέραν ότι δεν υπάρχει υπεράριθμο προσωπικό δεν το επιτρέπει και η νομοθεσία.

Συνεπώς  από την στιγμή που η εταιρία δηλώνει ότι, ούτε θα μειωθεί ο αριθμός των θέσεων εργασίας, ούτε θα απολυθεί προσωπικό, οποιαδήποτε συζήτηση ή δημιουργία ανασφάλειας στο προσωπικό είναι άνευ αντικειμένου…

Γίνεται φανερό πόσο φερέγγυοι είναι οι εργοδότες στα ΜΜΕ…

Η ΕΤΙΤΑ ενημερώνει και ανακοίνωσε 2ωρη στάση εργασίας  για να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση…

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Μετά την κατάργηση των τμημάτων ENG-LINK στον ALPHA και την απόλυση 38 συναδέλφων μας, μετά την κατάργηση του τμήματος ENG στο OPEN και την απομάκρυνση και εκεί 21 συναδέλφων μας ο χορός των απολύσεων… συνεχίζεται. 

Την εβδομάδα που μόλις έκλεισε πραγματοποιήθηκαν 4 νέες απολύσεις στον ALPHA. 3 Τεχνικοί  και 1 Διοικητικός.  Σχεδόν μια απόλυση την ημέρα.  Στο συγκεκριμένο Σταθμό μετράμε ήδη 42 απολύσεις και κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσουν.

Συνάδελφοι, 

ο εργασιακός μας βίος δεν είναι σκακιέρα όπου κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τις ζωές μας. 

Συμμετέχουμε όλοι στη 2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σήμερα Δευτέρα 10/8

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *