Κάλπη στον ΕΔΟΕΑΠ κατ’ εντολή υπουργού!

εδοεαπΒιάζονται τόσο πολύ να “σώσουν” τον ΕΔΟΕΑΠ με βάση το σχέδιο ρύθμισης που δόθηκε από το υπουργείο Εργασίας που αποφάσισαν να παραβιάσουν το Καταστατικό του οργανισμού για να στήσουν κάλπες επί 3 ημέρες. Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ με απόφαση έξι μελών του αποφάσισε να στηθούν κάλπες τη Δευτέρα-Τρίτη και Τετάρτη χωρίς να προηγηθεί Καταστατική Συνέλευση και στις οποίες οι μέτοχοι θα κληθούν να ψηφίσουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο σχέδιο της τροπολογίας. Με την οποία τροπολογία παύουν να είναι μέτοχοι και γίνονται απλοί ασφαλισμένοι! Βιαζόντουσαν να λάβουν αυτή την απόφαση αφού όπως δήλωσε μέλος του ΔΣ “πήρε ο υπουργός και είπε να ψηφίσουμε αύριο”!

Στην απόφαση αυτή ψήφισαν λευκό η Πόπη Χριστοδουλίδου και ο Πάνος Νεστορίδης. Η μεν Π.Χριστοδουλίδου πρότεινε να γίνει άμεσα συνεδρίαση με τις 4 ενώσεις-μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ ώστε να αποφασισθεί από κοινού η επόμενη ενέργεια, πρόταση που απορρίφθηκε από τους “5” και έλαβε δυο λευκά. Ο Π.Νεστορίδης ψήφισε λευκό σημειώνοντας ότι συμφωνεί με την τροπολογία αλλά γίνεται κατά παραβίαση του Καταστατικού και βασιζόμενα τα μέλη του ΔΣ σε μια προφορική νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου.

Η απόφαση για 3ήμερη ψηφοφορία θα δημοσιευθεί στον Τύπο ενώ η ΕΣΗΕΑ από τη δική της πλευρά πάλι με απόφασης πλειοψηφίας, θεωρεί ως “καλή βάση” τη ρύθμιση.

H ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το κείμενο με τις ρυθμίσεις για τις αλλαγές του ΕΔΟΕΑΠ, που δήλωσε η κυβέρνηση ότι προτίθεται να νομοθετήσει, έπειτα από την συνεργασία με τις Ενώσεις  Συντακτών και τον ΕΔΟΕΑΠ, αποτελεί βάση διάσωσης και ανάσα ζωής για το ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επικούρησης των εργαζομένων στην Ενημέρωση. Στηρίζεται στις προτάσεις, που κατέθεσε η ΕΣΗΕΑ για τις εισφορές για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την επικούρηση και κατά ένα μέρος στην εισφορά επί του τζίρου ενώ διατηρείται ο αυτοδιοίκητος χαρακτήρας του. Η πρωτοβουλία αυτή πρέπει να στηριχθεί και κατά την διάρκεια της εφαρμογής της τους επόμενους μήνες να δούμε τις τυχόν αλλαγές και διορθωτικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου ο ΕΔΟΕΑΠ να καταστεί βιώσιμος μακροπρόθεσμα.

Οι εκδότες πρέπει να καταλάβουν ότι η εποχή του τζάμπα τελείωσε και να συμβάλουν καθόσον τους αναλογεί για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ.

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τους εργοδότες έξι συγκροτημάτων που αποφάσισαν να τορπιλίσουν την προσπάθεια διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ, απειλώντας μάλιστα με απολύσεις ενώ ορισμένοι από αυτούς δεν καταβάλουν καν τις εισφορές των εργαζομένων, που έχουν παρακρατήσει. Την ίδια ώρα από την αρχή του 2017 κερδίζουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ από την κατάργηση του τέλους επί των πωλήσεων ενώ έχουν καρπωθεί και ένα μέρος από την κατάργηση του αγγελιοσήμου.

Η ΕΣΗΕΑ παραμένει σταθερή στην μεγάλη προσπάθεια για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, για να πάρουν ξανά οι συνταξιούχοι τις επικουρικές τους συντάξεις, που κόπηκαν για δεύτερο μήνα και για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πάνω από 18.000 ασφαλισμένοι, οι οποίοι έχουν μείνει ξεκρέμαστοι.

Καλούμε τους εργοδότες που αντιδρούν στην επιβολή εισφορών για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την επικούρηση των εργαζομένων τους να ενταχθούν στις εργοδοτικές οργανώσεις του Κλάδου τους και να συμβάλουν στην υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μια δεκαετία. Διαφορετικά ας μας επιτρέψουν να θεωρήσουμε ότι τα δάκρυά τους είναι «κροκοδείλια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *