Ιδιωτική τηλεόραση με λεφτά του κράτους…

Ανακοίνωση από την ΕΤΙΤΑ

Συνάδελφοι,

Προ ημερών έφτασαν στην Ένωσή μας καταγγελίες μελών που ανέφεραν ότι ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, έβγαλε σε αναστολή σύμβασης την συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού, αλλά παρόλα αυτά τους ανάγκαζε να δουλεύουν κανονικά. Με αυτό τον τρόπο, ο σταθμός κατέβαλλε σε κάθε εργαζόμενο 534 ευρώ λιγότερα. Ποσό το οποίο το επωμιζόταν το Ελληνικό Δημόσιο. Η Ένωσή μας αμέσως ζήτησε έλεγχο από την Επιθεώρηση Εργασίας και σύγκλιση τριμερούς συνάντησης στο Υπουργείο Εργασίας με την διοίκηση του σταθμού. 

Ο έλεγχος από το ΣΕΠΕ πραγματοποιήθηκε στις 16/01. Όμως οι επιθεωρητές είχαν ήδη ενημερωθεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου (Εργάνη) ότι το κανάλι για τον μήνα Δεκέμβριο είχε βγάλει περίπου τα 2/3 του προσωπικού σε αναστολή σύμβασης. (414 υπάλληλους σε σύνολο 677). Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν ότι ένα κανάλι το οποίο έχει σε πλήρη λειτουργία όλες του τις δραστηριότητες, τις παραγωγές και τις ειδήσεις, είναι αδύνατον να δουλέψει με το 1/3 του προσωπικού του. 

Εμείς από την πλευρά μας υπενθυμίζουμε ότι ο ιδιοκτήτης του σταθμού Β. Μαρινάκης είναι εκείνος που διατυμπάνιζε ότι επέστρεψε τα χρήματα που πήραν όλα τα μέσα από την λίστα Πέτσα. Ίσως λοιπόν να μετάνιωσε και να ήθελε να τα πάρει πίσω, αυτά και άλλα περισσότερα, με αυτόν τον τρόπο. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που μαζί με άλλους δύο επιχειρηματίες εγκατέλειψαν το MEGA, αφήνοντας απλήρωτους εκατοντάδες εργαζόμενους ρίχνοντάς τους ταυτόχρονα στον Καιάδα της ανεργίας. Και όταν μέσω πλειστηριασμού του δόθηκε το κανάλι πίσω, καθαρό πια από υποχρεώσεις, χρέη και εργασιακά δικαιώματα, άνοιξε το νέο MEGA, προσλαμβάνοντας ελάχιστα άτομα από το παλιό. Και δεν φτάνει που οι μισθοί των εργαζομένων είναι περισσότερο «μισθοί πείνας» και λιγότερο κανονικοί μισθοί, δεν πληρώνει ούτε τις υπερωρίες, ούτε τις αργίες, ούτε και τα νυχτερινά.

Όλα αυτά βέβαια με την ανοχή της Κυβέρνησης η οποία σφυρίζει αδιάφορα σε τέτοιου είδους τακτικές. Πώς αλλιώς άλλωστε θα απολάμβανε την στήριξη των μέσων για να παραμείνει στην εξουσία; Τους πριμοδοτεί λοιπόν είτε με άμεσο χρήμα, είτε με αντεργατικούς νόμους με πρόφαση πάντα την πανδημία. Και να τα αποτελέσματα των νόμων αυτών. Απόλυτη εργοδοτική αυθαιρεσία στην πλάτη όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και ολόκληρου του Ελληνικού λαού. 

Γιατί αυτό που συνέβη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, αυτό και άλλα πολλά, συμβαίνουν σε μικρές, μεσαίες ή και μεγάλες επιχειρήσεις άλλων κλάδων της οικονομίας. Εικονικές ανακλήσεις συμβάσεων, εικονικές τηλεργασίες, δώρα που δίνονται και ζητούνται πίσω, απλήρωτες υπερωρίες, μαύρη εργασία και τόσα άλλα. Και η απάντηση της σημερινής Κυβέρνησης δεν είναι άλλη από νέους αντεργατικούς νόμους και υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών. 

Τα θερμά μας συγχαρητήρια κύριοι…

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *