Η τύχη όσων παραποιούν την αλήθεια στα ΜΜΕ είναι γνωστή, “σβήνονται” όταν καταστούν αχρείαστοι…

Όλοι θυμόμαστε τι συνέβη με το Mega, το κανάλι που χάριν των μνημονιακών κυβνερήσεων, τρόϊκας και επιχειρηματικών συμφερόντων των μετόχων τους, όταν παραποίησε το βίντεο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου. Ειδικά οι δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στο κανάλι βιώνουν ακόμη τις σκληρές επιπτώσεις του λουκέτου που έβαλαν μέτοχοι και κυβέρνηση στο κανάλι της προπαγάνδας. Αυτή είναι η τύχη για όσους καταστούν αχρείαστοι αφού έκαναν τη “βρώμικη” δουλειά της κρατικής προπαγάνδας. Το Star αλλοίωσε το βίντεο που έπαιξε επί 30 και ώρες στα social media, εκεί που ακούγεται ξεκάθαρα “Πάμε να τους γ%$&^%^, πάμε να τους σκοτώσουμε”, αυτό που όλοι άκουσαν.

Γιατί; Αξίζει η εξώφθαλμη, αποδειγμένη παραποίηση για να πληρώσει το αντίτιμο ότι προσφέρει υπηρεσία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κουρελιάζει την όποια ενημέρωση, χάνει ακόμη και το ρόλο του ως προπαγανδιστικό μέσο; Ο ίδιος ο δημιουργός του video όπως βλέπετε στη φωτογραφία, κατήγγειλε το γεγονός.

Το πρωί στο ΣΚΑΙ ο Δ. οικονόμου έκοψε στον αέρα βουλευτή του ΚΚΕ επειδή ζήτησε να προβληθεί το εν λόγω βίντεο. Και τα δυο κανάλια καταγράφονται πλέον ως κυβερνητικά φερέφωνα χωρίς κανένα άλλοθι.

Η κυβερνητική προπαγάνδα έχει σκεπάσει όλα τα τηλεοπτικά κανάλια από χθες, προπαγάνδα στην οποία συμμετέχει τόσο η ΕΡΤ με επίσης εξόφθαλμα ψέματα, όσο και το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Τα δυο κρατικά ελεγχόμενο απευθείας από το μέγαρο Μαξίμου όπως ακριβώς και στην Τουρκία του Ερντογάν, είναι οι βασικές πηγές πληροφόρησης για τις εκατοντάδες ειδησεογραφικές σελίδες που δεν έχουν ρεπόρτερ αλλά “copywriter” δελτίων τύπου, ειδήσεων-ρεπορτάζ από άλλα Μέσα.

Αν η περίοδος των μνημονίων με την υποταγή της πλειονότητας των ΜΜΕ και δημοσιογράφων, έφερε δεκάδες λουκέτα, χιλιάδες απολύσεις εργαζόμενων, την κατακρήμνιση της αξιοπιστίας τους και του ρόλου τους, αν έφερε κυρίως τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τη δολοφονία της δημοσιογραφίας και τη γέννηση των “αντιγραφέων” προς 400-500 ευρώ αμοιβή, μπορούμε να φανταστούμε τι αποτέλεσμα θα έχει η νέα περίοδος πλήρους ταύτισης Μέσων και δημοσιογράφων με την κυβερνητική παραπληροφόρηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *