Η ΕΣΗΕΑ δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα…

Του Αλέξανδρου Αρβανιτά από τη σελίδα του στο face book

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΙΑ…

Η ΓΣΕΕ του κυρίου Γιάννη Παναγόπουλου ξύπνησε από τον λήθαργό της και προκήρυξε γενική απεργία, αύριο Τετάρτη, 6 Απριλίου! Κεντρικό σύνθημα που όρισε η Συνομοσπονδία είναι: «Ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει». Η ανακοίνωση, για τα μάτια του κόσμου, λέει τα εξής: «Εδώ και 14 χρόνια, οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη μιας βαθιάς κρίσης, που επηρέασε τα εισοδήματα, αλλά και τις ζωές όλων. Τα χρόνια πέρασαν, η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη παραμένουν, τα δικαιώματα συρρικνώνονται. Απεργούμε και διεκδικούμε από την κυβέρνηση μέτρα εδώ και τώρα. Δεν νοείται ανάπτυξη η οποία δεν προϋποθέτει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον που δεν διασφαλίζει την ανθρώπινη προοπτική»! Επαναλαμβάνω, αυτά τα λέει η ΓΣΕΕ του κυρίου Παναγόπουλου, η οποία για να οργανώσει μια πανεργατική κινητοποίηση, πρέπει πρώτα να γκρεμιστεί κάποιος φούρνος. Πάντως, ένα γαλατικό χωριό παραμένει αμετακίνητο στις θέσεις του ότι η εποχή δεν ευνοεί για απεργίες και άλλα τέτοια… κομμουνιστικά. Η ΕΣΗΕΑ, λοιπόν, έβγαλε μια ανακοίνωση-μνημείο υποκρισίας και από κει πάνε και οι άλλοι.

Τι τη θέλουμε τώρα την απεργία, αφού μπορούμε με μια τετράωρη στάση εργασίας -πάντα σε ακίνδυνες ώρες, μέσα στο καταμεσήμερο- να δώσουμε το στίγμα μας, αλλά και να μην κακοκαρδίσουμε την κυβέρνηση; Διαβάστε δυναμική ανάλυση από το συνδικαλιστικό σωματείο. Είναι αναγκαίο να επισημανθεί ότι κατά τα χρόνια των μνημονίων ακολούθησε η σφαγή των αμνών, καθώς χιλιάδες άνθρωποί του έχασαν τη δουλειά τους, μιας και κάμποσα ΜΜΕ ανέστειλαν τη λειτουργία τους.

Εκατοντάδες, επιπλέον, οι απολυμένοι στα Μέσα που λειτουργούν ακόμη και σήμερα. Οι μισθοί, για τους είλωτες, έχουν εξελιχθεί σε φιλοδώρημα. Οι ελαστικές μορφές εργασίας έγιναν κανόνας. Οι ατομικές συμβάσεις επεκτάθηκαν σε όλους τους χώρους. Τα περισσότερα μαγαζιά χρωστάνε της Μιχαλούς και αρνούνται να καταβάλουν στην ώρα τους ακόμη και αυτούς τους κουτσουρεμένους μισθούς. Το ασφαλιστικό των συντακτών πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Όμως, η διοίκηση του σωματείου σφυρίζει κλέφτικα. Τέλος πάντων, η ανακοίνωση λέει ωραία πράγματα. Και επαναστατικά, να μην ξεχνιόμαστε. Α, εκεί που τα χαλάμε είναι, βεβαίως, στο διά ταύτα: «Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 6ης Απριλίου και για τον λόγο αυτό καλούμε τους συναδέλφους που εργάζονται στις εφημερίδες, τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, τα Γραφεία Τύπου και τα Δημόσια ΜΜΕ να μετάσχουν στην 4ωρη στάση εργασίας που έχουν προκηρύξει οι Ενώσεις για την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 από τις δώδεκα το μεσημέρι έως τις τέσσερις το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας επιτρέπεται η εργασία των συναδέλφων που θα καλύψουν τις απεργιακές συγκεντρώσεις»!

Αυτά τα νέα από την οδό Ακαδημίας. Εκείνο που θέλω να πω ξανά είναι «πόσο πιο ξεφτίλες, πια. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάτε, πλέον. Ούτε αυτά»…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *