Η δημοσιογράφος Σιρίν Αμπου Άκλε “΄ήταν στόχος” ισραηλιτικών δυνάμεων

Ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας για τη δολοφονία της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου του Αλ Τζαζίρα, Σιρίν Αμπου Άκλε, από τον ισραηλινό στρατό κατοχής.

Είμαστε συγκλονισμένοι από τη δολοφονία της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου του Αλ Τζαζίρα, Σιρίν Αμπου Άκλε, από Ισραηλινούς στρατιώτες σήμερα το πρωί στην πόλη Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Τις πρωινές ώρες, ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εισέβαλαν στην πόλη Τζενίν, στο πλαίσιο της εκστρατείας τρομοκράτησης των κατοίκων του προσφυγικού καταυλισμού της πόλης, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις με μαχητές της παλαιστινιακής αντίστασης που έσπευσαν να υπερασπιστούν τον καταυλισμό. Σε σημείο κοντά στις συγκρούσεις, ομάδα δημοσιογράφων είχε συγκεντρωθεί φορώντας τα διακριτικά γιλέκα και κράνη με την ένδειξη PRESS.

Μεταξύ τους βρισκόταν και η Σιρίν Αμπου Άκλε, για να καλύψει τα γεγονότα για τον παναραβικό τηλεοπτικό σταθμό Αλ Τζαζίρα, όπως έκανε τα τελευταία 25 χρόνια! Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ΟΛΩΝ των δημοσιογράφων της ομάδας, αλλά και πληθώρα αυτοπτών μαρτύρων, καθώς και από ΟΛΑ τα βίντεο που κατέγραψαν το συμβάν, Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον των δημοσιογράφων χωρίς καμία απολύτως αιτία ή απειλή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πρώτα ο δημοσιογράφος Άλι Σαμούνι, κι αμέσως μετά να πέσει νεκρή η Σιρίν από σφαίρα στο λαιμό.

Τα βίντεο δείχνουν ξεκάθαρα, και χωρίς καμία αμφιβολία, ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες συνέχισαν να πυροβολούν ακόμα κι όταν ένας άοπλος Παλαιστίνιος προσπάθησε να πλησιάσει τη Σιρίν για να της προσφέρει βοήθεια, αναγκάζοντας τον να υποχωρήσει. Πρόκειται για ένα ακόμα φρικτό κι αποτρόπαιο έγκλημα του Ισραηλινού στρατού κατοχής, για το οποίο το Ισραήλ θα πρέπει να κληθεί να λογοδοτήσει στα διεθνή δικαστήρια.

Η Σιρίν Αμπου Άκλε ήταν η πιο γνωστή δημοσιογράφος της Παλαιστίνης. Επί 25 χρόνια κάλυπτε τα γεγονότα με εντιμότητα, αντικειμενικότητα, μαχητικότητα και θάρρος, και είχε καταξιωθεί διεθνώς για τον επαγγελματισμό της. Η Σιρίν ήταν στόχος του Ισραήλ, και είχε προπηλακιστεί και απειληθεί πολλές φορές από Ισραηλινούς στρατιώτες και από Εβραίους ακροδεξιούς εποίκους. Θρηνούμε, μαζί με ολόκληρο τον παλαιστινιακό λαό, για την απώλεια της. Η Σιρίν ήταν σαν μέλος της οικογένειας κάθε παλαιστίνιου, σε όλο τον κόσμο. Έμπαινε κάθε μέρα στα σπίτια μας, μέσω της τηλεόρασης, για να μας ενημερώνει, και για να αποκαλύπτει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον ισραηλινό στρατό κατοχής.

Η Σιρίν γεννήθηκε το 1971 στη Βηθλεέμ, παιδί μιας χριστιανικής ορθόδοξης παλαιστινιακής οικογένειας. Σπούδασε στο Αμμάν της Ιορδανίας, και από το 1997 εργαζόταν ως ανταποκρίτρια του Αλ Τζαζιρα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη. Είμαστε βέβαιοι ότι οι διεθνείς ενώσεις δημοσιογράφων, μεταξύ τους και η ΕΣΗΕΑ, θα απαιτήσουν την οφειλόμενη δικαιοσύνη για τη Σιρίν. Καλούμε την ΕΣΗΕΑ και ατομικά όλους τους Έλληνες δημοσιογράφους να υψώσουν τη φωνή τους και να καταδικάσουν τους Ισραηλινούς δολοφόνους της Σιρίν.

Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να καταδικάσει τη δολοφονία μιας διεθνώς καταξιωμένης Παλαιστίνιας δημοσιογράφου από τον ισραηλινό στρατό κατοχής , και να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ ώστε να σταματήσει την εγκληματική πολιτική του σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Αποχαιρετούμε τη Σιρίν με βαθιά οδύνη, κι εκφράζουμε στην οικογένεια της τα θερμά εγκάρδια συλλυπητήρια όλων των μελών της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας. Θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας. Αθάνατη. Αιωνία η μνήμη της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *