ΕΤΙΤΑ: Ανέστειλαν συμβάσεις σε τεχνικούς στον Alpha και οι υπόλοιποι δουλεύουν 10ωρα!

Ο ALPHA ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάδελφοι,

Ακόμα δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τους αντεργατικούς νόμους με πρόφαση την πανδημία του Υπουργού… «Εργοδοσίας» Γιάννη Βρούτση και ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA έσπευσε να αναστείλει συμβάσεις εργασίας σε ορισμένους εργαζόμενους. Ο δικός μας κλάδος, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή καθώς συνεχίζουμε να πηγαίνουμε στην εργασία μας είτε μέσα στους σταθμούς είτε και σε εξωτερικούς χώρους και να βρισκόμαστε εκτεθειμένοι στον κορωνοϊό.

Και η αναγνώριση από την διοίκηση του ALPHA ήρθε βάζοντας σε καθεστώς αναστολής σύμβασης, ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή και άλλους οι οποίοι έκαναν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού αφού δεν είχαν άνθρωπο να φυλάξει τα παιδιά τους.

Η απάντηση που λάβαμε βέβαια σε όλα αυτά ήταν, ότι είναι καθόλα νόμιμοι.Αλήθεια όμως κύριοι του ALPHA, πόσο νόμιμο είναι να αναστέλλεις συμβάσεις σε τεχνικούς και οι υπόλοιποι που μένουν πίσω να δουλεύουν δωδεκάωρα; Δεν έχετε διαβάσει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που μιλούν για τους ανθρώπους που εργάζονται και χρήζουν ξεκούρασης, καλής ψυχολογίας κ.α.; Θα έχετε ή όχι ευθύνη αν συμβεί κάτι σε αυτούς;Με ποια λογική προβαίνετε σε αυτές τις αντεργατικές ενέργειες αφού ο σταθμός σας λειτουργεί κανονικά αυξάνοντας μάλιστα τις ώρες των ήδη υπαρχόντων ζωντανών προγραμμάτων και βγάζοντας ακόμα και καινούρια εκπομπή στον αέρα; Με ποια λογική θέλετε να πληρωθούν με δημόσιο χρήμα οι εργαζόμενοι αυτοί κάνοντας χρήση του νόμου για τα 800 ευρώ;

Λεφτά που υπάρχουν στον κρατικό προϋπολογισμό λόγω των ματωμένων πλεονασμάτων που επέβαλαν στο λαό όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Τόσο μεγάλη ζημία έχει πια ένας μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός ο οποίος λειτουργεί κανονικά με όλες του τις δραστηριότητες;

Κύριοι της διοίκησης του ALPHA. Σας προτρέπουμε τις δύσκολες αυτές ώρες που περνάμε όλοι μας να πάψετε να σκέφτεστε επιτέλους το πώς θα εκμεταλλευθείτε προς όφελος της εταιρείας σας τους αντεργατικούς νόμους και να φερθείτε πάνω από όλα ανθρώπινα στους εργαζομένους σας.

Ειδικά στις ευπαθείς ομάδες αλλά και σε όσους πρέπει να μείνουν απαραίτητα στο σπίτι τους. Άλλωστε εσείς οι ίδιοι πρόσφατα επισημάνατε ότι ο Alpha στηρίζεται στους εργαζόμενούς του, ότι για εσάς ο άνθρωπος είναι πάνω απ’ όλα.

Οι πράξεις σας όμως τώρα μας δείχνουν το αντίθετο.Όσο για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας που βρήκαν ως «χρυσή ευκαιρία» την πανδημία του κορωνοϊού, για να ισοπεδώσουν τα λίγα εργατικά δικαιώματα που απέμειναν από τις λαίλαπες των μνημονίων, έχουμε να πούμε μόνο ότι θα μας βρουν μπροστά τους. Όχι αύριο. Αλλά τώρα.

Υ.Γ.

Η συγχώνευση των τεχνικών τμημάτων ENG και των LINK είναι και αυτό μέσα στα πλαίσια των ενεργειών της διοίκησης για την προστασία μας απέναντι στον κορωνοϊό;

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *