ΕΣΗΕΑ ΕΣΗΕΜΘ ζητούν ενέχυρο κτήρια, ομόλογα, μετοχές για να δώσουν δάνειο στον ΕΔΟΕΑΠ!

IMG_9460Σήμερα είναι η κρίσιμη μέρα στο ζήτημα χορήγησης δανείου από τις συνδικαλιστικές ενώσεις προς τον ΕΔΟΕΑΠ, συνολικού ύψους 10 εκα. ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις και να (φυτο)ζήσει ο οργανισμός άλλους δυο μήνες. Παρά τα όσα σοβαρά ειπώθηκαν στη γενική συνέλευση, η συνδικαλιστική ηγεσία δεν ανακοίνωσε πως στις προθέσεις της είναι να ζητήσει από τον ΕΔΟΕΑΠ ενέχυρο για να δοθεί το δάνειο. Έτσι η ΕΣΗΕΑ ζητά ενέχυρο ομόλογα ή μετοχές, η ΕΣΗΕΜΘ ζητά τα δυο κτήρια του ΕΔΟΕΑΠ στη Θεσσαλονίκη και πάει λέγοντας.

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως με τέτοιους όρους στη δανειακή σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ του ΕΔΟΕΑΠ ως ΝΠΙΔ και των συνδικαλιστικών ενώσεων, το συμπέρασμα είναι πως οι συνδικαλιστές αναμένουν “λουκέτο” στον οργανισμό υγείας και επικούρησης. Για αυτό και φροντίζουν να “σώσουν” την περιουσία του ΕΔΟΕΑΠ από τους άλλους πιστωτές που θα πέσουν σαν κοράκια πάνω στο οργανισμό!

Το μείζον πρόβλημα βέβαια της συνδικαλιστικής ηγεσίας σε ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ και στην πλειοψηφία του ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ( δηλαδή τη συμμαχία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ), είναι πως σε πέντε μέρες γίνονται οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ. Τι έχουν να πουν στα μέλη της ένωσης και μετόχους του ΕΔΟΕΑΠ; Ότι η τακτική τους, των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί σε λουκέτο το ταμείο; Ότι η τακτική των επαφών με τους εργοδότες και το απαγορευτικό σε οποιοδήποτε αγώνα και κινητοποίηση, οδηγεί στο να πληρωθούν για πρώτη φορά οι επικουρικές συντάξεις;

Πάντως είναι η πρώτη κατηγορία εργαζομένων-δημοσιογράφοι και υπάλληλοι ΜΜΕ- που δεν πληρώνονται την επικουρική τους σύνταξη και δεν ακούγεται κιχ από τα ΜΜΕ. Δεν είναι είδηση για αυτούς ότι 2,300 συνταξιούχοι έμειναν ξαφνικά ξεκρέμαστοι. Ούτε είναι είδηση ότι ο ΕΔΟΕΑΠ δέχεται ήδη πιέσεις από προμηθευτές, συνεχίζουν οι συνδικαλιστές των παρατάξεων που θα ζητήσουν την ψήφο των εργαζομένων, την τακτική της απόκρυψης των πάντων.

Ντροπή…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *