Εσείς ξέρατε ότι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία μπορείτε να αλλάξετε την ψήφο σας όσες φορές θέλετε ή σας το ζητήσουν;

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο ταμείο των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, τον ΕΔΟΕΑΠ ολοκληρώθηκαν και αργά μετά τα μεσάνυχτα αναμένονται τα αποτελέσματα. Συνολικά ψήφισαν περισσότεροι από 6.000 ασφαλισμένοι, ηλεκτρονικά και δια ζώσης. Εκλογές που σημαδεύτηκαν από την απόφαση εφαρμογής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που κατά τους δικηγόρους δεν εξασφαλίζει το “αδιάβλητο” και τη “μυστικότητα της ψήφου”. Σημαδεύτηκε από τη διαγραφή 600 ανέργων προεκλογικά, αρκετοί εξ’ αυτών “ανεπιθύμητοι” για την πλειοψηφία του πρώην Δ.Σ, για πολλούς από αυτούς η διοίκηση “παραδέχθηκε” το λάθος της και τους κάλεσε να κάνουν πάλι διακανονισμό πληρωμών αλλά ήδη τους είχε πετάξει εκτός εκλογικών καταλόγων! Σημαδεύτηκε και από τις παραταξιακές συμμαχίες στον δημοσιογραφικό κλάδο και τη συνδικαλιστική ένωση της ΕΣΗΕΑ.

Κι ενώ οι περισσότεροι ούτε που είχαν διαβάσει τις “οδηγίες” για την ηλεκτρονική κάλπη, τα διάφορα “παρατράγουδα” γνωστοποίησαν σε όλους πως η ηλεκτρονική με την πραγματική κάλπη έχουν μια ουσιώδη διαφορά. Στην πρώτη μπορούσες να αλλάζεις την ψήφο σου συνεχώς, όποτε το ήθελες και το σύστημα θα “κλείδωνε” την τελευταία σου προτίμηση. Στη δεύτερη ρίχνεις το φάκελο στην κάλπη και δεν έχεις ούτε δικαίωμα ούτε δυνατότητα να τον πάρεις πίσω αν, για παράδειγμα, έκανες λάθος.

Έτσι ακούγεται πως σε ΜΜΕ έδειχναν “χαρούμενοι” εκλογείς σε υποψήφιους τι ακριβώς ψήφισαν, έγιναν “πλάκες” ” έλα όχι αυτόν άλλαξε το, ψήφισε αυτόν”. Η πρώτη επίσημη καταγγελία εστάλη από τον υποψήφιο για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ δημοσιογράφο Στέλιο Νικητόπουλο ο οποίος ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook το εξής: “

Καταγγελία που έστειλα στον ΕΔΟΕΑΠ αμέσως μετά τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας:ΟΧΙ συνάδελφοι, η εκλογική διαδικασία του ΕΔΟΕΑΠ, ΔΕΝ κύλησε ομαλά. Η χρησιμοποίηση των ηλεκτρονικών διευθύνσεων των μελών από τις παρατάξεις της πρώην διοίκησης ήταν χρησιμοποίηση αθέμιτων μέσων για ίδιον όφελος αυτών των παρατάξεων και ΟΧΙ για το καλό του ΕΔΟΕΑΠ όπως προσπάθησαν να πείσουν. Η συνεχής όχληση με ηλεκτρονικά μηνύματα προς τα μέλη είχε σκοπό την άσκηση πίεσης μέχρι την τελευταία στιγμή της εκλογικής διαδικασίας, προκειμένου να αλλάξουν συνάδελφοι την ηλεκτρονική ψήφο τους καθώς στην ηλεκτρονική ψηφοφορία κάθε νέα ψήφος διαγράφει την προηγούμενη. Συνάδελφοι, εγγύηση για το καλό του ΕΔΟΕΑΠ και τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι ο αγώνας ΟΛΩΝ μας. ΟΛΟΙ εμείς, εργαζόμενοι και άνεργοι στα ΜΜΕ, διασφαλίζουμε τη συνέχεια του ΕΔΟΕΑΠ και ελέγχουμε τις διοικήσεις. Συναδελφικά, Στέλιος ΝικητόπουλοςΥποψήφιος για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ”.

Θέτει το ζήτημα της αλλαγής ψήφου μέσω της ηλεκτρονικής κάλπης και έμμεσα την παραβίαση της μυστικότητας της εκλογικής διαδικασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *