Επιχειρησιακό σχέδιο ΕΡΤ: Αυξήσεις για στελέχη, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις για προσωπικό

Η απάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΡΤ

φωτο: ΑΠΕ

Μέσα σε  ένα αφήγημα  39 σελίδων  που η διοίκηση της ΕΡΤ  ονομάζει “Στρατηγικό και Επιχειρησιακό σχεδιασμό”, δίνει  σαφή δείγματα  νεοφιλελεύθερης γραφής και υποκρισίας, επιρρίπτοντας ταυτόχρονα   τις ευθύνες  για την  αποτυχία της,τα λάθη , τη λογοκρισία, την κατακόρυφη πτώση της θεαματικότητας κλπ  στον συνδικαλισμό και στο δημόσιο. 

Είτε αρέσει στη διοίκηση είτε όχι, τόσο αυτοί όσο και εμείς ,  υπάρχουμε  στην ΕΡΤ  για να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον, στηρίζοντας  το δημοκρατικό πολίτευμα και τον λαό,  παρέχοντας  κοινωφελές  έργο  όπως ορίζει το Σύνταγμα, κι όχι για  να εκτελούμε   κυβερνητικές εντολές ή να  εξυπηρετούμε  τις νεοφιλελεύθερες  ορέξεις της …αγοράς.

Αυτό που είναι σίγουρο ότι  θα προκύψει από τα  στρατηγικά και επιχειρησιακά “οράματα” της διοίκησης  Ζούλα – Γαμπρίτσου,  είναι ένας εφιάλτης για τους εργαζόμενους που μοχθούν και αγωνίζονται καθημερινά για την ανάπτυξη και την πρόοδο της ΕΡΤ και μία απογοήτευση για την κοινωνία που διψά για αντικειμενική έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, για αληθινή ψυχαγωγία και πολιτισμό, για ελεύθερη διακίνηση ιδεών, για δημοκρατία.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ   απαντά  ως εξής:

                ΕΠΙΣΤΟΛΗ                                              Αγία Παρασκευή   15 /5/2020Αρ. πρωτ. 2039ΠροςΤον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Α.Ε κ. ΓαμπρίτσοΚαι τον Πρόεδρο της ΕΡΤ Α.Ε  κ. ΖούλαΘέμα: Στρατηγικός και επιχειρησιακός σχεδιασμός 2020-2024.ΚύριοιΜε πρόσφατη επιστολή σας   μας στείλατε  ένα κείμενο «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 2020-2024» της ΕΡΤ  και μας   ζητάτε να διατυπώσουμε «βελτιωτικές προτάσεις και παρατηρήσεις μέχρι τις 15 Μαϊου 2020.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ στις 14/5/2020 πραγματοποίησε μικτό συμβούλιο που όπως γνωρίζετε απαρτίζεται από τα μέλη του Δ.Σ της  ομοσπονδίας  και τους  προέδρους και γραμματείς  των πρωτοβάθμιων  σωματείων  που μετέχουν σε αυτήν.Με απόφαση  του μικτού συμβουλίου σας λέμε ότι :  
Αυτή η  νεοφανής , για τον τρόπο που ασκείτε διοίκηση,  δήθεν «γαλαντόμα» …πρωτοβουλία σας , είναι επί της ουσίας  μια  επικοινωνιακά και νομικά  παρελκυστική  κίνηση, που προέκυψε «συμπτωματικά»   μετά από τη δική μας  σχετική ανοιχτή  επιστολή –  καταγγελία που σας  είχαμε αποστείλει. Μια  κίνηση που  αυθαίρετα και  αβάσιμα  χαρακτηρίζετε ως «διαβούλευση» , επικαλούμενοι  μάλιστα την παράγραφο 10, του  άρθρου  9, του νόμου 4173 του 2013 (ιδρυτικός νόμος της ΝΕΡΙΤ)  κρύβοντας  ωστόσο  ότι  τόσο ό Ν.4173 όσο και ο Ν. 4324/2015 (επαναλειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε) στο άρθρο 7  παρ. 10, όπως ήδη σας είχαμε τονίσει, αναφέρει ότι : «Το Διοικητικό Συμβούλιο εκπονεί στρατηγικό σχέδιο για την οργάνωση και λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, θέτοντας οικονομικούς και ποιοτικούς στόχους αναφορικά με την εκπλήρωση του σκοπού και της αποστολής της εταιρείας μετά από διαβούλευση ιδίως με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της Ε. Ρ.Τ. Α.Ε. και αντιπροσωπευτικών φορέων της επιστήμης, της τέχνης, του πολιτισμού και της δημοσιογραφίας. Το σχέδιο αυτό υποβάλλεται στον Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».
Και  στους δύο νόμους  η διατύπωση είναι σαφής  και δεν χωρά στην εφαρμογή τους   καμία  κουτοπονηριά και καμία  «διασταλτική» …ερμηνείαΕσείς νοιώθοντας μάλλον  υπεράνω των νόμων,  πρώτα  εκπονήσατε  αυτό που παρουσιάσατε ως « στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο» και το οποίο όπως  αυτάρεσκα  λέτε  «αποτελεί αποτέλεσμα μια κοπιώδους προσπάθειας των τελευταίων επτά μηνών» και αντί να καλέσετε  εξ αρχής ή  έστω  κατά  τη διάρκεια  της  …εκπόνησης  αυτού του σχεδιασμού, όπως  εκ του νόμου οφείλετε  τους  εκπροσώπους των εργαζόμενων,  καλείτε  «κατόπιν εορτής» εμάς και  τους εργαζόμενους , προκειμένου να αποστείλουμε σε κάποια  ηλεκτρονική διεύθυνση τις  «βελτιωτικές μας προτάσεις και …παρατηρήσεις» και μάλιστα εντός  ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων, εξυπηρετώντας  όχι  την διαβούλευση  αλλά  το «θέα Αθήναι» και το δικό σας άλλοθι. Όχι μόνο   δεν εφαρμόζετε  τις σαφέστατες  επιταγές  του νόμου  που  επικαλείστε, αλλά περιφρονώντας επιδεικτικά τα όσα  ορίζει ο ν. 1264/82 , γράφετε στα παλιά σας  παπούτσια και τη σχετική  με τη «διαβούλευση εργαζομένων- εργοδοτών» ευρωπαϊκή  οδηγία 2002/14/ΕΚ , η οποία  μεταφέρθηκε με το Π.Δ. 240/2006 και στο εθνικό μας δίκαιο, ορίζοντας  συγκεκριμένες  διαδικασίες  και κανόνες, με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.Στην περίπτωση της ΕΡΤ   έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία αφού αυτά βρίσκονται διαρκώς υπο διωγμό, επιπρόσθετα δε  οι εργαζόμενοι έχουν ακόμα έναν λόγο  να συμμετέχουν στην εκπόνηση  ενός στρατηγικού – επιχειρησιακού σχεδιασμού δεδομένου ότι  αυτός  μπορεί να  ανατρέψει την υποχρέωση  των  ισοσκελισμένων ισολογισμών,  γεγονός που θα έχει συνέπειες  στο μισθό και στην  εργασία τους.
Είναι λοιπόν  «ηλίου φαεινότερον» , ότι  δεν είχατε  ποτέ  στο μυαλό σας  να διαβουλευθείτε  για τίποτα  με τους εργαζόμενους  και απλώς  εξαναγκασθήκατε  κατόπιν  των δικών μας  καταγγελιών  να υποκαταστήσετε αυτή την  θεσμική σας υποχρέωση   με μια  καρικατούρα, με  ένα  πρόσχημα  διαβούλευσης, στα πρότυπα  της  γνωστής  τακτικής που εφαρμόζετε  εξ αρχής βλάπτοντας τα συμφέροντα των εργαζόμενων και της ΕΡΤ.
Καρικατούρα και  πρόσχημα, γιατί εκτός όλων των άλλων που προαναφέραμε, παρουσιάσατε  ως  τεραστίου μεγέθους «πόνημα»  έναν  δήθεν «Στρατηγικό – επιχειρησιακό σχεδιασμό» μερικών  σελίδων,  χωρίς  καν  να επισυνάψετε  σε αυτό που  ονομάσατε «δημόσια διαβούλευση», ούτε  το  πόρισμα  της  Grand Thornton   από την οποία  ζητήσατε  επί τούτου  να «επικαιροποιήσει» (;) την προηγούμενη   πρόσφατη σχετική μελέτη της (η οποία  μόνο αυτή  ήταν 100 σελίδες), ούτε  τα αποτελέσματα  της «έρευνας» σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού και αμοιβών που εκπόνησε για δεύτερη φορά  κατόπιν  δικής  σας παραγγελίας  η συμβουλευτική  εταιρεία Korn Ferry, ούτε  τη …δημοσκοπική μελέτη  των   εταιρειών   Marc και  QED Group LLC, ούτε  τα στατιστικά κ.α  στοιχεία  της EBU τα οποία  επίσης επικαλείστε , ούτε  φυσικά  το  επενδυτικό  σας σχέδιο, ώστε να υπάρχει πλήρης  ενημέρωση  που είναι  απαραίτητη σε κάθε  γνήσια  διαβούλευση που  αν τηρηθούν οι νόμοι και οι κανόνες εξασφαλίζει τη διαφάνεια, και το  όφελος  της εταιρείας. Στον «μέτοχο»,  στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής  και σε  κάθε άλλον αρμόδιο  αποδέκτη θα σταλεί  μόνο  αυτό  το 39σέλιδο  που στείλατε και σε μας;
Εκβιαστικά μας ζητάτε  μέσα σε  ελάχιστο χρόνο , να καταθέσουμε μόνο «βελτιωτικές»  προτάσεις και …παρατηρήσεις, λες  και το περιεχόμενο  της  «έκθεσης ιδεών»  που  δημοσιοποιήσατε   είναι κάτι  καθαρό και  καλό   που απλά  ενδεχομένως  να επιδέχεται κάποιες βελτιώσεις, προσπαθώντας ταυτόχρονα  να αποκρύψετε τους  πραγματικούς σας στόχους.
Κύριοι, είτε σας αρέσει, είτε όχι  και εσείς (για όσο είστε διοικούντες) και εμείς  υπάρχουμε  στην ΕΡΤ  για να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον, στηρίζοντας  το δημοκρατικό πολίτευμα και τον λαό,  παρέχοντας  κοινωφελές  έργο  όπως ορίζει το Σύνταγμα, κι όχι για  να εκτελούμε   κυβερνητικές εντολές ή να  εξυπηρετούμε  τις νεοφιλελεύθερες  ορέξεις της …αγοράς.
Είμαστε  πρόθυμοι να συμμετάσχουμε  σε μια αληθινή χωρίς  προσχήματα  και εμπόδια  διαβούλευση με όλα τα απαραίτητα στοιχεία,  το αποτέλεσμα  της οποίας, εφ όσον  απεμπολήσετε  τις αντισυνδικαλιστικές  σας εμμονές  και  εντολές,  θα  είναι  ένας  «στρατηγικός – επιχειρησιακός  σχεδιασμός» που  θα  εξασφαλίζει  την εργασιακή  ειρήνη, την ανάπτυξη  και την πρόοδο της ΕΡΤ  προς όφελος της κοινωνίας.
Διαβάζοντας  αυτό το 39 σέλιδο  αφήγημα – τελεσίγραφο που στείλατε δήθεν για  διαβούλευση, το πρώτο που διαπιστώνει κανείς  είναι πως  πρόκειται  για  μια κακομαγειρεμένη  σούπα  στην οποία  συνυπάρχουν  αφενός κάποια   αναμφισβήτητα  καλά  για την ΕΡΤ και την κοινωνία (που  αμφισβητούμε  ότι θα  τα υλοποιήσετε), τα οποία  εν πολλοίς  είναι μια  αντιγραφή  όσων παγίως  εδώ και πολλά  χρόνια  υποστήριζε η ΠΟΣΠΕΡΤ  και τα οποία  στις 5 Αυγούστου του 2020 κατέθεσε  ως υπόμνημα  στον  υφυπουργό παρα τω πρωθυπουργώ  και κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πέτσα, το οποίο κοινοποιήσαμε και σε σας, κάνοντας  όμως σαφείς  προτάσεις που  βρίσκονται στον αντίποδα των  δικών σας, αφετέρου  στην ίδια «σούπα»  περιέχονται και οι πιο σκοτεινοί   και δόλιοι σχεδιασμοί για το παρόν και τον μέλλον της ΕΡΤ  και των εργαζόμενων σε αυτήν.
Επιχειρείτε δηλαδή  μια μίξη των αμίκτων,  με σκοπό την παραπλάνηση  και την δημιουργία  της  ψευδούς εντύπωσης  ότι  πρόκειται για έναν στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό  που θα εξυπηρετήσει  την   αποστολή της ΕΡΤ  όπως αυτή ορίζεται  από τον ιδρυτικό της νόμο και το Σύνταγμα, ενώ  στην πραγματικότητα  και όπως θα καταδείξουμε  παρακάτω, πρόκειται για έναν στρατηγικό και επιχειρησιακό  σχεδιασμό που  θα μονιμοποιήσει και θα εκτοξεύσει  την εξυπηρέτηση των   πολιτικών   και των οικονομικών   συμφερόντων της  …αγοράς  αλλά και όσων  διαπλέκονται με αυτήν  καθ΄οιονδήποτε τρόπο
.
Είναι υποκρισία  εκ μέρους  σας  να  λέτε στο πρώτο  κεφάλαιο του αφηγήματός σας, ότι «οι αξίες που διαπνέουν  την ΕΡΤ  περιλαμβάνουν μεταξύ των άλλων : Ανεξαρτησία, αντικειμενικότητα και αμεροληψία στην παροχή  ολοκληρωμένης και έγκαιρης  ενημέρωσης»  με διασφάλιση  «της πολυφωνίας, της διαφάνειας και της  λογοδοσίας»,όταν η δική σας  διοίκηση  επικρίνεται  έντονα και διαρκώς  για την  απουσία όλων αυτών. Ειδικά  σε ότι αφορά  την «διαφάνεια» και την «λογοδοσία» μόνο σαν κακόγουστο αστείο  μπορεί να ακουστεί, αφού  από  την πρώτη στιγμή  δεν  θέλατε την φυσική  παρουσία   εκπροσώπων   των εργαζομένων σε επιτροπές και γι αυτό τους αποκλείσατε από αυτές πιστοί στη λογική «Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει».
Αυτό  όμως που  αναδεικνύει τον αντιφατικό σας λόγο είναι  το προοίμιο,στο οποίο αναφέρετε και ομολογείτε  πως  «ο ρόλος της  ΕΡΤ αμφισβητείται  όπως ποτέ πριν» και πως  «είναι γενικευμένη η αίσθηση   ότι λειτουργεί ως προπαγανδιστικός  μηχανισμός  της κυβέρνησης», ενώ αμέσως μετά   με θράσος  απεμπολείτε  τις δικές  σας  ευθύνες ακόμα και για την μικρότερη στην ιστορία της ΕΡΤ  θεαματικότητα και τις  επιρίπτετε  στις «συντεχνιακές  παρεμβάσεις» και στις  …«δυσλειτουργίες του δημοσίου».

Τα φαινόμενα  λογοκρισίας, αποκλεισμών και της  …κατάλληλα «αποστειρωμένης» από  αντικυβερνητικά  δεδομένα  παρουσίασης  μιας  είδησης, όπως  έχουν καταγγελθεί ακόμα  και  εντός  της βουλής,  είναι δηλαδή  έργο  κάποιων «συντεχνιών»  κι όχι των δικών σας  επιλογών  που αφορούν  σε πρόσωπα με θέσεις  ευθύνης  στον ενημερωτικό τομέα, στο πρόγραμμα κ.α ;

Αντιγράφοντας και πάλι  την πρόταση  της ΠΟΣΠΕΡΤ στο  υπόμνημα  που είχε καταθέσει  στον  κ. Πέτσα  τον περασμένο Αύγουστο  και που κοινοποίησε  τότε και σε σας,  αναφέρεστε   στην  «θεσμική θωράκιση της ΕΡΤ» την οποία  προς το τέλος  του κειμένου την  περιγράφετε  ως  «πολιτική θωράκιση» (!!!),  δηλώνοντας  ότι  ήδη έχετε ξεκινήσει  συζητήσεις με τον  «μέτοχο προκειμένου να ληφθούν μέτρα  θωράκισης  της λειτουργίας  του οργανισμού  από πολιτικές  πιέσεις, αποφάσεις και επιδιώξεις οι οποίες  εμποδίζουν  τη χάραξη μιας  μακροχρόνιας  στρατηγικής …».

Μια  γενική  και αόριστη  αναφορά  που  υπάρχει  ως  λεζάντα  μιας  ευχής  χωρίς  να διευκρινίζετε ποια  είναι  αυτά  τα μέτρα  και πως  θα  ευδοκιμήσουν αυτά με μια διοίκηση  που  είναι  προϊόν  της  πρωθυπουργικής  επιλογής  και «σαρξ  εκ της σαρκός»  του κυβερνώντος κόμματος. Εκτός κι αν έχετε  κατά  νού τη …θεσμική θωράκιση  που είχε  εφεύρει  ο Σαμαράς  για τη ΝΕΡΙΤ  η οποία  ήταν  τόσο …ισχυρή  και τόσο πολύ απέτρεπε  τις  «πολιτικές πιέσεις και επιδιώξεις», που εξώθησε  σε παραίτηση  τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο  και τον αναπληρωτή πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ Ανδρέα Ζούλα  ο οποίος μάλιστα  παραιτούμενος  έκανε  σοβαρώτατες  καταγγελίες  για  τη  λειτουργία αυτής της  «θεσμικής θωράκισης».

Αντιγράψατε  λοιπόν  ΜΟΝΟ τον τίτλο  του  πάγιου   αίτηματός  μας προς  όλες τις κυβερνήσεις , τις διοικήσεις, τους  «μετόχους»  και τους πολιτικούς  «προϊσταμένους» της ΕΡΤ των τελευταίων  10 χρόνων  από το  υπόμνημα που είχαμε στείλει  και στον κ. Πέτσα  τον περασμένο  Αύγουστο και σε σας   παραβλέποντας ωστόσο  το περιεχόμενό του  αφού  βρίσκεται στον αντίποδα  των δικών σας  στόχων και σκοπιμοτήτων. .Σας  θυμίζουμε  λοιπόν  τι γράφαμε  τότε  στην πρότασή  μας, στην οποία επιμένουμε και σήμερα,  για το  ΠΩΣ  μπορεί πραγματικά  να θωρακιστεί  η ΕΡΤ  από τις   «πολιτικές  πιέσεις, αποφάσεις και επιδιώξεις»

ΠΟΣΠΕΡΤ (05 Αυγούστου 2019 ):«…Ξεκινώντας θα αναφερθούμε σε ένα θέμα που δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και αυτό είναι η θεσμική θωράκιση της ΕΡΤ.Θεωρούμε και το έχουμε δηλώσει πολλές φορές και στη Βουλή ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ για να μπορεί να αποδώσει και να είναι λειτουργικό θα πρέπει να μην αλλάζει συνεχώς και να έχει πλήρη θητεία στην πράξη και όχι στα χαρτιά και αυτό θα διασφαλιστεί με αλλαγή του νόμου και τοποθέτησή του σύμφωνα με τα πρότυπα άλλων ανεξάρτητων αρχών. Δηλαδή μέσω της Βουλής και της απαραίτητης ανεξαρτησίας που ναι μεν προβλέπεται από την υφιστάμενη νομοθεσία αλλά εν τοις πράγμασι δεν υπάρχει. Επιπλέον πρέπει να τροποποιηθεί ο νόμος 4324, όσον αφορά το μέγεθος της ΕΡΤ και αυτό να αλλάζει στο εξής με απόφαση της Βουλής και όχι από τις διαθέσεις της εκάστοτε Διοίκησης. Εκτός όλων των άλλων, θα πάψει και η ανασφάλεια των  εργαζομένων…»

Από τα πρώτα  ζητήματα  που  θέτετε  και το οποίο, ποσοτικά  τουλάχιστον, κυριαρχεί  στο  39σέλιδο  αφήγημά σας , είναι και αυτό  της  «απαγκίστρωσης  από το στενό δημόσιο τομέα  το ενιαίο μισθολόγιο και τις  χρονοβόρες  διαδικασίες προμηθειών».

Αν  στεκόμαστε μόνο στον τίτλο θα μπορούσαμε  να χαρούμε  για αυτή σας  την  πρόταση , αφού ταυτίζεται  με μια επίσης  πάγια απαίτησή  μας. Όμως  διαβάζοντας  παρακάτω τι ακριβώς  «εννοεί ο ποιητής» καταλαβαίνουμε  ότι πίσω από τους  όμορφους   τίτλους κρύβεται   ένα ακόμα  δείγμα  του πως βλέπετε  όλους εμάς  τους  εργαζόμενους , αυτούς  που πρίν λίγες ημέρες  επαινούσατε  υποκριτικά  για την προσφορά τους  την περίοδο  της  επιβολής  έκτακτων μέτρων  λόγω κορονοϊού.

Διαβάζουμε λοιπόν  ότιτο ενιαίο μισθολόγιο δεν  έβλαψε  το «εξειδικευμένο και υποστηρικτικό  προσωπικό της ΕΡΤ» αλλά  όλα τα επίπεδα  της διοίκησης  (μεσαία, ανώτερα και ανώτατα)  και ότι  έχετε ήδη  ξεκινήσει  και γι αυτό  το ζήτημα  συζητήσεις  με τον «μέτοχο», προκειμένου η  δημόσια ραδιοτηλεόραση να  λειτουργήσει με «ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια» και  να  γίνει …ελκυστική  ως προς τις παροχές  στα  golden boys  της αγοράς , τα οποία  όπως  προβλέπετε και στον  νέο  εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας,  θα  στελεχώσουν  όλα αυτά  τα «επίπεδα της διοίκησης».

Παριστάνοντας μάλιστα  τους  «συνδικαλιστές  κάποιου  σωματείου  των  αρίστων»  επικαλείστε  τα παραδείγματα  τριών  δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων της Ευρώπης , χωρίς  να τις κατονομάζετε (γιατί άραγε;) παραθέτοντας  ταυτόχρονα  τρείς δήθεν συγκριτικούς πίνακες  όχι με  απόλυτους αριθμούς  αλλά  με βαθμούς μισθολογικής  απόκλισης  με την αγορά. Κι όλα αυτά  σε  ένα  κείμενο  που  ονομάζετε  στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο.
Τι  προτείναμε  εμείς  σαν ΠΟΣΠΕΡΤ  σε όλες τις  μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και στον κ. Πέτσα  για  το ίδιο ακριβώς  ζήτημα;Ακριβώς  τα αντίθετα

ΠΟΣΠΕΡΤ : «…Θεωρούμε απαραίτητο να εξαιρεθεί η ΕΡΤ από τον ασφυκτικό κλοιό των ΔΕΚΟ όπως είχε γίνει και επι της περιόδου 2006 (υπ’ αριθμ. 10078/12.4.2006 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Επικρατείας «Εξαίρεση της ΕΡΤ ΑΕ από τις διατάξεις του ν. 3429/2005 «Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί (ΔΕΚΟ)» (ΦΕΚ Α΄ 314)» (ΦΕΚ Β΄ 492). Παρά λοιπόν την πλήρη  εντατικοποίηση της εργασίας μας σε ρυθμούς εξοντωτικούς, οι αγκυλώσεις που δημιουργούνται λόγω της ένταξής μας στο καθεστώς ΔΕΚΟ σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και λειτουργία 24 ωρών καθ’ όλο το έτος δε δίνει τη δυνατότητα στην εταιρία να μπορεί να είναι αποτελεσματική και λειτουργική. Η ΕΡΤ θα παραμείνει ΔΕΚΟ με μια μετοχή στο δημόσιο (Υπουργείο Οικονομικών) με πλήρη οικονομικό έλεγχο και διασφαλίσεις για το κράτος.Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν την τεράστια προσπάθεια για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση που θα λειτουργεί προς όφελος της κοινωνίας, του ιδιαίτερου ρόλου της και την ανάδειξή της σε μοχλό ανάπτυξης. Όμως σε αυτή την προσπάθεια οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ χρειάζονται την απαραίτητη συμπαράσταση και βοήθεια της πολιτείας και της Διοίκησης ώστε να μπούμε σε νέους ρυθμούς, καλύτερους, με τα απαραίτητα εργαλεία, ώστε το αποτέλεσμα να έχει την καθολική αποδοχή και αντίκτυπο στην ακρόαση και στη θέαση.Θεωρούμε απαραίτητο να τονίσουμε ότι η ιδιαίτερη λειτουργία της ΕΡΤ και τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι πολλά και δυσεπίλυτα, τα οποία μέχρι σήμερα χρονίζουν και ενώ θα περίμενε κανείς να έχουν μπει σε μια σειρά, κάτι τέτοιο δεν έγινε γι’ αυτό και αφού εξαντλήσαμε τον όποιο διάλογο με τη Διοίκηση, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ ξεκινήσαμε απεργιακές κινητοποιήσεις για αυτές τις διεκδικήσεις που θα έπρεπε να έχουν λυθεί ή προγραμματιστεί και μέσα από νόμιμες διαδικασίες η ΕΡΤ να λειτουργεί απρόσκοπτα σε ένα ομαλό εργασιακό περιβάλλον, το οποίο εμείς θεωρούμε ακρογωνιαίο λίθο…»
Ενώ  λοιπόν μιλάτε  σαν  «συνδικαλιστές», υπερασπιζόμενοι   τις γενναίες  αυξήσεις  σε όλα τα επίπεδα  της διοίκησης, όταν  αναφέρεστε  στους απλούς  εργαζόμενους μιλάτε  με μια  διακριτική  απέχθεια  επαναλαμβάνοντας διαρκώς  ότι πρόκειται  στην πλειοψηφία τους  για  γερασμένους 50άρηδεςπου  είτε  θα τους  ξεφορτωθείτε  με μια  «εθελούσια  έξοδο» («εθελούσια απόλυση» λέμε εμείς) , είτε  χωρίς αυτήν   με  μια  π.χ  «αξιολόγηση»  ξεπερνώντας  τον  άλλο «σκόπελο»  αυτόν που τον κατατάσσετε  στις  «Weaknesses» και  περιγράφετε  σαν  «απουσία ευελιξίας  σε προσλήψεις και απολύσεις» και την «δημιουργία  κανόνων για  τη λήξη της απασχόλησης  εργαζομένων», αναπτύσσοντας φυσικά  και ένα «πλάνο διαδοχής  προσωπικού»  όπως με πλήρη ασάφεια  ως  προς τις σχέσεις εργασίας, τον αριθμό, τον χρόνο κλπ, αναφέρετε   στο κεφάλαιο   «Στρατηγική»    2ος άξονας «Οργάνωση και ανθρώπινοι πόροι».

Στον  στρατηγικό σας  σχεδιασμό δεν αναφέρεστε καθόλου στις  παρανομίες  που έχουν γίνει  και  εξακολουθούν  να γίνονται μέχρι σήμερα  στα  πλαίσια  της  δήθεν «χρηστής διοίκησης».

 Παρανομίες  που έχουν  δημιουργήσει τεράστιες  υποχρεώσεις  στην ΕΡΤ όπως π.χ  τα  δεκάδες χιλιάδες  οφειλόμενα ρεπό  στους εργαζόμενους τα οποία  διαρκώς αυξάνονται λόγω της έλλειψης προσωπικού  που και αυτή συνεχώς μεγαλώνει.

Μια πραγματικότητα  την οποία φαίνεται  από τη δική σας αφήγηση ότι  θα  την αντιμετωπίσετε  με μείωση  προσωπικού (2180 εργαζόμενοι σήμερα , 2000 εργαζόμενοι το 2024).

Μέχρι και σήμερα:

Kαταστρατηγείτε την  εκ του νόμου  υποχρεωτική διακοπή εργασίας  μεταξύ  των βαρδιών και επιβάλλετε  συνθήκες  είλωτα στον  σκληρά  εργαζόμενο  και υποαμειβόμενο  υπάλληλο της ΕΡT. 

Δεν χρησιμοποιείτε τη συνθήκη :1 αποχώρηση = 1 πρόσληψη  και επικαλούμενοι  τα οργανικά  κενά  που με ευθύνη σας δεν καλύπτονται από προσλήψεις  τακτικού προσωπικού, εκχωρείτε  κύριο παραγόμενο έργο  της ΕΡΤ  σε  εργολάβους.

Χρησιμοποιείτε τις μικτές παραγωγές σαν μέσο εξυπηρέτησης των  «ημετέρων» και όχι των πραγματικών  αναγκών της ΕΡΤ.

Δεν λέτε  πως θα εξυπηρετηθεί  με τον ορθολογικώτερο  τρόπο η παραγωγή  ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος έστω με μια ποσόστωση  ανάμεσα  στις εσωτερικές- εξωτερικές – μικτές παραγωγές.

Ούτε κουβέντα  για  την παράνομη και καταχρηστική διανομή  τηλεοπτικού προϊόντος  της  ΕΡΤ σε τρίτους (pull)

Αυτοί  οι «ιοί»  που κατατρώνε  το σώμα της  ΕΡΤ  δεν υπάρχουν  ούτε ως απλές αναφορές  στο  «περίφημο» στρατηγικό σας σχέδιο.

 Στο κεφάλαιο «Ανανέωση προσωπικού και κάλυψη οργανικών ελλείψεων»  αφού και πάλι μιλάτε  για πενηντάρηδες  περιγράφετε  το όνειρο  κάθε  «αφεντικού»  να έχει  εργαζόμενους  που αδιαμαρτύρητα  θα δεχτούν  να γίνουν  με κάθε έννοια «λάστιχο», ένα όνειρο που  στην περίπτωση  της ΕΡΤ, όπως τονίζετε, συναντά  ένα  σοβαρό εμπόδιο που λέγεται συνδικαλισμός, ο οποίος  όπως γνωρίζουν  όλοι, έχει μπεί  εξ αρχής  στο στόχαστρο   της  σημερινής  κυβέρνησης, που  μη μπορώντας  να αναθεωρήσει  το Σύνταγμα  στα σημεία  που τον προστατεύει, νομοθετεί  βάζοντας εμπόδια εναντίον του.

Είναι τιμή μας κύριοι  που αναγνωρίζετε  τουλάχιστον  την συνδικαλιστική μας αξία, αφού μας θεωρείτε  ως εμπόδιο στους αντεργατικούς  σχεδιασμούς σας.Να είστε σίγουροι  ότι θα  μας συναντήσετε ως εμπόδιο και στους υπόλοιπους αντεργατικούς σχεδιασμούς.

Θα είμαστε το εμπόδιο  και στον  σχεδιασμό  σας  να  δημιουργήσετε  «…διαφορετικές  δομές  για  τη ….βελτιστοποίηση της οργάνωσης παραγωγής …ακολουθώντας το παράδειγμα  άλλων ραδιοτηλεοπτικών  φορέων» ιδρύοντας   μια  «εμπορική θυγατρική της ΕΡΤ   η οποία θα είναι  επιφορτισμένη  με το ρόλο παραγωγής περιεχομένου» καθώς επίσης και σε παρόμοιες σκέψεις ίδρυσης  θυγατρικών εταιρειών  που θα έχουν στόχο να λειτουργούν  ως εργασιακές  γαλέρες.
Το «παράδειγμα  άλλων ραδιοτηλεοπτικών  φορέων»  που δηλώνετε ότι θα ακολουθήσετε,  είναι προφανώς  εκείνο  που  εφαρμόσθηκε προσφατα  με αυταρχικό  και  εκβιαστικό τρόπο  σε εργαζόμενους  σε ιδιωτικά κανάλια , όπου οι καλοπληρωμένοι  «άριστοι»  των  «μεσαίων, ανώτερων και ανώτατων» βαθμίδων της διοίκησης,  οδήγησαν εργαζόμενους  με  το «πιστόλι στον κρόταφο»  στις εργασιακές γαλέρες   των «εμπορικών θυγατρικών παραγωγής περιεχομένου»  που είχαν  ιδρύσει  επι τούτου, με  ακόμα χειρότερες συνθήκες  εργασίας , μεγάλες  μειώσεις  μισθού, αποκομμένοι από τα σωματεία τους με μόνη αντιπαροχή  μια ατομική  σύμβαση εργασίας   κομμένη και ραμμένη  στα μέτρα των συμφερόντων  του εργοδότη. 
Ακόμα και αν  δεχόμαστε  ότι αυτή  η επικοινωνιακή καρικατούρα  που  παρουσιάσατε  εξ ανάγκης  ήταν  «διαβούλευση»,  αναρωτιόμαστε  πως είναι δυνατόν να περιμένατε  από   οποιονδήποτε  εργαζόμενο  στην  ΕΡΤ να ανταποκριθεί   με  «βελτιωτικές προτάσεις», όταν  ανάμεσα στα άλλα  αντεργατικά  και  υπονομευτικά  για το μέλλον  του και το μέλλον της ΕΡΤ , επί της ουσίας δείχνετε την ιδιοτέλειά σας και του λέτε   κατάμουτρα,  πως  αυτό που σχεδιάζετε  για  τον εαυτό σας  και τους  υπόλοιπους  «αρίστους»  είναι  ελεύθερες  αυξήσεις  στους  μισθούς,  ενώ  για εκείνον τον απλό εργαζόμενο  είναι μια  «θυγατρική εμπορική εταιρεία»  στην οποία μάλιστα   θα  υπάρχουν -όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε-  «ευέλικτες συμβάσεις».
Το μόνο πραγματικό όφελος  από αυτόν τον δόλιο σχεδιασμό  που  ονομάζετε «στρατηγικό – επιχειρησιακό»  θα  υπάρξει  στις τσέπες  των «αρίστων»  που  φαίνεται  να εκπροσωπείτε, στα  ταμεία  των   κάθε λογής κρατικοδίαιτων  εργολάβων, και  στους ισολογισμούς  των  δεδηλωμένων  εχθρών  της  ΕΡΤ.

Εκείνων  δηλαδή  των καναλαρχών – μετόχων  της Digea που πανηγύριζαν  το 2013  με το κλείσιμο  της  ΕΡΤ, αφού  έτσι – εκτός των άλλων – κατάφεραν  να αποκτήσουν με την αμέριστη βοήθεια  της  τότε κυβέρνησης, έναντι  πινακίου φακής   το μονοπώλιο  σαν πάροχοι δικτύου.

Αυτών δηλαδή που και σήμερα  χαίρονται, βλέποντας  να ευοδώνονται  τα δικά τους «στρατηγικά σχέδια» μέσω του «στρατηγικού σχεδιασμού της ΕΡΤ»  και περιμένουν  αδημόνως  τη στιγμή, όπου   η διοίκηση της ΕΡΤ, με τις απαιτούμενες  για την περίσταση  «συνδρομές»  του σημερινού  «επιτελικού κράτους» και την στήριξη  του «μετόχου», θα υπογράψει  μαζί τους   «συνεργατικές συμφωνίες» .

Συμφωνίες που  παρά  τις  «ρόδινες» αφηγήσεις σας  θα αναδείξουν   αργά η  γρήγορα  τις ερτοκτόνες  διαθέσεις  των επιχειρηματικών  εχθρών της  ΕΡΤ  και των διαπλεκόμενων με αυτούς πολιτικών τους  συμμάχων, οι οποίοι δεν έχουν κρύψει άλλωστε  την απέχθειά τους  για κάθε τι που  ανήκει  στον στενό ή ευρύτερο   δημόσιο τομέα.

Είστε πράγματι  ειλικρινείς  όταν  σημειώνετε  πως  «ο μετασχηματισμός   της ΕΡΤ  αποτελεί έναν δύσκολο στόχο που για να επιτευχθεί  χρειάζεται  χρόνο και  στήριξη από τον  μέτοχο», ψεύδεστε  όμως  όταν  ισχυρίζεστε, πως  η κατάληξή του θα είναι  «ένα σύγχρονο ραδιοτηλεοπτικό μέσο».

 Αυτό που καταδεικνύεται  από τις  έξυπνα κρυμμένες  ανάμεσα  στα παχιά  λόγια, περιγραφές  των  μέσων  που θα χρησιμοποιήσετε, είναι ότι  δεν  πρόκειται  για  έναν «μετασχηματισμό  της ΕΡΤ σε  σύγχρονο ραδιοτηλεοπτικό  μέσο» αλλά  για  μια  καταστροφική μεταμόρφωσή της  σε  μια   ευάλωτη, θεσμικά  αθωράκιστη  και  απολύτως  εξαρτημένη  εταιρεία  υποδοχής (holding)   των  κρατικοδίαιτων  όρνεων  που ήδη υπερίπτανται  πάνω από το ραδιομέγαρο .

Το μόνο  που θα προκύψει  από  τα δικά σας  στρατηγικά και επιχειρησιακά  οράματα , θα  είναι  ένας  εφιάλτης  για τους εργαζόμενους  που  μοχθούν και αγωνίζονται καθημερινά  για  την ανάπτυξη  και την πρόοδο  της ΕΡΤ και μία  απογοήτευση  για  την  κοινωνία  που διψά  για  αντικειμενική έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, για αληθινή  ψυχαγωγία  και πολιτισμό, για  ελεύθερη  διακίνηση ιδεών, για  δημοκρατία.

Αντί  λοιπόν  να  εγκαταλείψετε  τις  ιδεολογικές   και ταξικές  σας  εμμονές,  μιλώντας  για   γερασμένους  ηλικιακά  εργαζόμενους, για  «συντεχνίες» και   συνδικάτα,  που εμποδίζουν  το  «θεάρεστο»   έργο σας,  επιμένετε  προσκολλημένοι  σε  ένα  νεοφιλελεύθερης  προέλευσης  «business model»  που  θέλει μια  ΕΡΤ   όπως  λέτε «πελατο- κεντρική»  κι όχι  πολιτο – κεντρική  όπως λέμε  εμείς , όπως  ορίζει το Σύνταγμα και  ο ιδρυτικός της νόμος, όπως τελικά   απαιτούν  οι σημερινές συνθήκες  της  μιντιακής  (και όχι μόνο) δυστοπίας.
Το  «brand ERT»  είναι αυτό  που  λέτε  ότι  θα προωθήσετε  στο κοινό   μέσω  της ίδρυσης  ΄μιας  νέας  Γενικής Διεύθυνσης  με τον  βαρύγδουπο  τίτλο «Γ.Δ  Marketing  και εμπορικής  Εκμετάλλευσης»  λές  και  πρόκειται για  την προώθηση  ενός  brand name που έχει να κάνει με   τσάντες, παπούτσια, αρώματα, καλλυντικά, μπλουζάκια ή  νανογιλέκα. 

Ο  λογότυπος  «ΕΡΤ» κύριοι  της  διοίκησης , έχει καθιερωθεί  σαν «brand  name»  στη συνείδηση  του κόσμου  πολύ  πριν  σας διορίσουν σε αυτές τις θέσεις  ευθύνης, όχι γιατί απευθυνόταν  στις  καταναλωτικές  ανάγκες ή συνήθειες  ενός  «πελάτη», αλλά  στις πνευματικές και ψυχικές  ανάγκες  ενός  πολίτη  που  θέλει να ζεί  σε  μια  δημοκρατική   πολιτεία  η οποία  τον σέβεται ως πρόσωπο  κι όχι  μόνο σαν   καταναλωτή,  φορολογούμενο  ή κάθε  τέσσερα χρόνια ως ψηφοφόρο. 

Αναγνωρίστε τουλάχιστον  το δικαίωμά μας να είμαστε  ευαίσθητοι  στο brand name «ΕΡΤ»,  γιατί εμείς  αγωνισθήκαμε  σκληρά  για  να επανέλθει  ως  λογότυπος  της  δημόσιας  ραδιοτηλεόρασης ,το αγαπούμε  και θα το στηρίζουμε  πάντα  με όλες μας τις δυνάμεις.

Ο ομογενής που βρίσκεται   στην ξενιτειά και ο  Έλληνας ναυτικός  στα μακρυνά  πέλαγα   όταν ακούει  στα βραχέα  τη«Φωνή της Ελλάδας»  γιατί    δεν έχει άλλο διαθέσιμο  μέσο  επικοινωνίας  με την πατρίδα παρά μόνο το ραδιόφωνο, αναγνωρίζει  το brand name  ΕΡΤ όχι γιατί  του το είπε  κάποιος ακριβοπληρωμένος  manager, αλλά γιατί ξέρει  πως η  ελληνική  δημόσια ραδιοτηλεόραση  νοιάζεται  για αυτόν.
Mία  έννοια  που εσείς  κύριοι  του  «business model»,  δεν  συμμερίζεστε και γι αυτό  θέλετε να βάλετε  τέλος στην εκπομπή  των  βραχέων  θεωρώντας την   …ασύμφορη. Παραβλέπετε   τις  διαδικασίες  για «ενεργειακή κοινότητα» με τους  όμορους δήμους του κέντρου εκπομπής Αυλίδας  που προχωρούν ήδη  και που  θα υπερκαλύπτουν  το κόστος  λειτουργίας  αυτής της μονάδας. «Ξεχνάτε» ότι  έχετε στα χέρια  σας  πομπούς  βραχέων που  δωρήθηκαν  από τη «Φωνή της Αμερικής»  όπως  και ότι  72  δημόσιες ραδιοφωνίες στον υπόλοιπο κόσμο όχι μόνο δεν έκλεισαν τα βραχέα  αλλά αντιθέτως τα αναβάθμισαν (μερικές και σε επίπεδο DBR). Τα ίδια  θέλετε θα εφαρμόσετε   και στους πομπούς των μεσαίων  που θεωρείτε ενεργοβόρους, ενώ   γνωρίζετε ότι με πολύ μικρό κόστος αυτοί   οι ενεργοβόροι  πομποί  μπορούν  να  μετατραπούν  σε  «οικονομικούς» εξασφαλίζοντας  και τους εθνικούς στόχους  της ΕΡΤ.

Με την δήθεν …μανατζερίστικη  «πρωτοβουλία»  σας να  καταργήσετε  τη Γενική Διεύθυνση ραδιοφωνίας,  ανοίγετε  το δρόμο προς την απαξίωση, τη συρρίκνωση και τελικά  το κλείσιμο  κεντρικών ραδιοφωνικών προγραμμάτων, όπως θα  συμβεί και στους  19 περιφερειακούς  σταθμούς της ΕΡΤ  που αρχικά  θα τους μειώσετε όπως δηλώνετε σε 11.

Ο ακροατής πως θα  αναγνωρίσει  άραγε  ως  brand το name  «ραδιοφωνία ΕΡΤ» που θα του πλασσάρουν αύριο τα  ακριβοπληρωμένα golden boys της ..αγοράς  που θέλετε  να  προσελκύσετε;  

Ο τηλεθεατής  της  ERT SPORTS που ψυχαγωγείται  όταν βλέπει  ελεύθερα και  δωρεάν  τις αγαπημένες  του αθλητικές  εκδηλώσεις  δίνοντας  μάλιστα  τεράστια νούμερα  τηλεθέασης  στο “brand name”  ΕΡΤ, τι νομίζετε  πως θα έλεγε   για το στρατηγικό  σας σχέδιο  αν ήξερε  ότι έχετε «υπό σκέψιν»  να κλείσετε  αυτό το κανάλι  μετά  τους Ολυμπιακούς αγώνες;
Όσον αφορά την «βέλτιστη αξιοποίηση της ακίνητης  περιουσίας της ΕΡΤ και την αναβάθμιση των κτιριακών της υποδομών» πέραν αυτών που περιέχονται  στα  πάγια αιτήματά μας έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
 Δεν  φαίνεται πουθενά  στο  στρατηγικό σας σχέδιο ότι έχετε την παραμικρή διάθεση να διεκδικήσετε την επανάκτηση   της  περιουσίας  που   μεταβιβάσθηκε  στο ΥΠΟΙΚ  με το κλείσιμο της ΕΡΤ (Αυλίδα, Ζάκυνθος κλπ) γνωρίζοντας  ότι κάθε ημέρα  που περνά είναι εις  βάρος της  και ήδη έχουν χαθεί  μεγάλης  αξίας  ακίνητα όπως  αυτό της Περαίας στη Θεσσαλονίκη , των Ιωαννίνων κλπ, ενώ  δεν ενδιαφέρεστε και για εκείνα  που   ήδη  έχουμε  και κινδυνεύουν να χαθούν από το περιουσιολόγιο της ΕΡτ αν σταματήσει  η χρήση τους (π.χ Αυλίδα).Λέτε ότι διεκδικείτε μέρος  του συγκροτήματος  της Κατεχάκη  που « κατέλαβε» με τη συνδρομή   της τότε  κυβέρνησης και διοίκησης τα  υπ. Μεταναστευτικής πολιτικής και Πρ, τ.Πολίτη , γαιτί όχι  όλόκληρο;

Ενώ  κάνετε ειδική αναφορά  στο κτίριο  της  Μουρούζη και Ρηγίλης   και την έτοιμη μελέτη για  αυτό του ιδρύματος Σ. Νιάρχος, δεν κάνετε ούτε την παραμικρή αναφορά  στο  ιστορικό  κέντρο εκπομπής  στο Ίλιον  το  οποίο χρηματοδοτείται  από τον  κρατικό προϋπολογισμό  για να λειτουργεί  ως  ραδιοφωνικό πάρκο και μουσείο  που  θα εξυπηρετεί και τους δημότες.

Η ανέγερση  του κτιρίου  της ΕΡΤ3  ήταν  ανέκαθεν ένα  έντονο πάγιο αίτημά μας. Είναι ντροπή   να  στεγάζονται  οι δομές  της ΕΡΤ  και οι συνάδελφοί μας  σε  κοντέϊνερ και σε  ακατάλληλους χώρους.

Για το ραδιομέγαρο η ενεργειακή αναβάθμιση (που ήδη χρηματοδοτείται  από τα  ΕΣΠΑ) και η συντήρησή  του είναι επιτακτικές  ανάγκες που δεν χωρούν  άλλες καθυστερήσεις. 
Από την άλλη  δεν θα δεχτούμε  τις πρακτικές  που εφαρμόζετε διώχνοντας  από τους χώρους εργασίας  τους  συναδέλφους μας , για να στεγαστούν  οι «αλεξιπτωτιστές του  Μαξίμου»  και οι  υπάλληλοι  συνεργαζόμενων εταιρειών  σε μικτές και εξωτερικές παραγωγές. 

Είναι  αν μη τι άλλο θράσος  να λέτε ότι  θα δημιουργήσετε  «ανοιχτούς χώρους»   στους  οποίους  θα   τοποθετήσετε  τους εξωθέντες  συναδέλφους μας  για  να καλλιεργήσουν  όπως  λέτε  «κουλτούρα συνεργασίας» μεταξύ τους.

Οι εργαζόμενοι  της ΕΡΤ  κύριοι της διοίκησης  έχουν  αποδείξει ότι διαθέτουν και κουλτούρα  συνεργασίας και ικανότητες και  εμπειρία, μάλλον  εσείς έχετε ανάγκη να αποκτήσετε  αυτή την κουλτούρα  και σαν πρώτη  συμβουλή  σας  λέμε  έχετε  ανοιχτές  τις  πόρτες και τα αυτιά  σας στη φωνή των εργαζόμενων όπως αυτή  εκφράζεται  από τους εκλεγμένους  εκπροσώπους τους.

Όταν  αποφασίσετε  να τηρήσετε τους νόμους  που  αφορούν στην  διαβούλευση  και  εξυπηρετήσετε  πραγματικά τη  διαφάνεια  δίνοντας μας  όλα  τα στοιχεία που είναι απαραίτητα  και  στοιχειοθετούν   τον «στρατηγικό – επιχειρησιακό  σχεδιασμό  για την  ΕΡΤ Α.Ε», τότε θα   συμμετάσχουμε  όπως  πρέπει σε αυτήν στα πλαίσια  των  απαιτούμενων  διαδικασιών με τεκμηριωμένες  αντιρρήσεις και προτάσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.