Δυο αναλογιστικές μελέτες για τον ΕΔΟΕΑΠ!

%ce%b5%ce%b4%ce%bf%ce%b5%ce%b1%cf%80-4Ανατέθηκε τελικά μετά από πολλούς καβγάδες και ανεξήγητα προβλήματα σε εμάς όλους τους ασφαλισμένους, η πρώτη αναλογιστική μελέτη-εξπρές με κύριο στόχο να διερευνηθεί πόσα ακριβώς χρήματα χρειάζεται ο ΕΔΟΕΑΠ ως ανεξάρτητο ταμείο υγείας και επικούρισης. Σε αυτή την πρώτη αναλογιστική μελέτη η οποία-σύμφωνα με πληροφορίες- θα πρέπει να παραδοθεί σε 2 με 3 εβδομάδες στον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο από τις συνδικαλιστικές ενώσεις, προβλέπεται να εξεταστεί ο ΕΔΟΕΑΠ με την παρούσα λειτουργία του και τις παροχές του.

Η δεύτερη αναλογιστική μελέτη, την οποία αναθέτει η ΠΟΕΣΥ, είναι αυτή που θα δώσει ή δεν θα δώσει λύση για το αύριο του ΕΔΟΕΑΠ. Για αυτή την αναλογιστική μελέτη, όπως μαθαίνουμε, έχουν ήδη σφαχτεί ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, ενώ υπάρχουν μεγάλες μάχες και εντός του στρατοπέδου ΣΥΡΙΖΑ. Η κεφαλή της ΠΟΕΣΥ έχει ήδη αποδεχθεί το ρόλο και την ισχύ των εργοδοτών οι οποίοι, όπως όλα δείχνουν, όχι μόνο θα ελέγξουν την αναλογιστική μελέτη αλλά θα πάρουν και τη θέση που θέλουν στη διοίκηση του ταμείου.

Σε αυτή τη δεύτερη αναλογιστική μελέτη που θα αφορά στη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ με διευρυμένη βάση ασφαλισμένων, συζητείται και η επιβολή ειδικού πόρου για την ασφάλιση των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Πληροφορίες αναφέρουν πως το ποσοστό αυτό θα πρέπει να κυμαίνεται στο 10%, σε διαφορετική περίπτωση είναι προβληματική έως αδύνατη η σωτηρία και αυτόνομη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ. Η μελέτη θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2017 και μετά από αυτό ο Τάσος Πετρόπουλος θα αποφασίσει, προφανώς μαζί με τους εργοδότες, για τον ΕΔΟΕΑΠ και το πως αυτός θα πορευτεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.