Έτσι λογοκρίνει η ΕΡΤ στην επέτειο της επανόδου της ως …ΝΕΡΙΤ

ερτερτερτΗ επιστολή του δημοσιογράφου της ΕΡΤ 3 Στέλιου Νικητόπουλου και της Αλεξάνδρα Μανούση προς την ΕΣΗΕΜΘ αποκαλύπτει το πως εννοεί η νυν ΕΡΤ την αποστολή της ως “δημόσια ραδιοτηλεόραση”. Ακολουθώντας τα χνάρια της ελεγχόμενης ΝΕΡΙΤ, κόβει ότι νομίζει πως δεν θα αρέσει στους αρμόδιους υπουργούς ή στην κυβέρνηση ή σε κάποια συστήματα εξουσίας. Ο δημοσιογράφος, προς τιμήν του, απαιτεί εξηγήσεις. Έχει δημοσιοποιήσει το θέμα καλώντας στην ουσία και τις συνδικαλιστικές ενώσεις να λάβουν θέση!

Προς: ΔΣ ΕΣΗΕΜ-Θ Κοινοποίηση: Συμβούλιο Τιμής και Δεοντολογίας ΕΣΗΕΜ-Θ

Αγαπητές, αγαπητοί συνάδελφοι Στις 9/6/2016, από τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ1 αναμεταδόθηκε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 για την αναβολή της δίκης των Σκουριών, χωρίς ολόκληρες τις δηλώσεις του αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου Αγγελόγλου, οι οποίες αναφέρονταν στο ρόλο της αστυνομίας. Οι δηλώσεις του κ.Αγγελόγλου, που μεταδόθηκαν από την ΕΡΤ3, είναι οι εξής:

“Τα παιδιά που κατηγορούνται αγωνίζονται για τον τόπο τους, για τα παιδιά τους και είναι ενάντια σε αυτή την καταστροφική πολιτική που έχει επιλέξει η πολιτεία. Οι δικογραφίες οι οποίες έχουν συνταχθεί έχουν συνταχθεί από τα σώματα ασφαλείας, οι ανακριτικοί υπάλληλοι που έκαναν τις προανακρίσεις ήταν οι υπάλληλοι των σωμάτων ασφαλείας, οι μάρτυρες κατηγορίας των παιδιών είναι οι υπάλληλοι των σωμάτων ασφαλείας”.
Από τις συγκεκριμένες δηλώσεις, στην ΕΡΤ1 κόπηκε το εξής: “και είναι ενάντια σε αυτή την καταστροφική πολιτική που έχει επιλέξει η πολιτεία. Οι δικογραφίες οι οποίες έχουν συνταχθεί έχουν συνταχθεί από τα σώματα ασφαλείας, οι ανακριτικοί υπάλληλοι που έκαναν τις προανακρίσεις ήταν οι υπάλληλοι των σωμάτων ασφαλείας, οι μάρτυρες κατηγορίας των παιδιών είναι οι υπάλληλοι των σωμάτων ασφαλείας”. Επειδή θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν να αλλοιώνεται το ρεπορτάζ μας – εν αγνοία μας – και να εμφανίζεται στην ΕΡΤ1 ως αποτέλεσμα της δικής μας εργασίας, και ως εκ τούτου θίγεται η αξιοπρέπειά μας, ηθική και επαγγελματική, παρακαλούμε να εξετάσετε το θέμα.
Συναδελφικά Αλεξάνδρα Μανούση Στέλιος Νικητόπουλος

 

Ο Στέλιος Νικητόπουλος, ενεργό μέλος του αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, που δίνει και τη μάχη δημοσιότητας στο μείζον θέμα της καταστροφής των Σκουριών, εξέδωσε μια ανακοίνωση, ενώ απευθύνθηκε και στο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων:
«Σήμερα έχω ντραπεί όσο δεν ντράπηκα 22 χρόνια στην ΕΡΤ. Προϊόν (και) της εργασίας μου, που έπαιξε άψογα στην ΕΡΤ3 με το ρεπορτάζ της συναδέλφου Αλεξάνδρας Μανούση, έπαιξε στην ΕΡΤ1 χωρίς τις δηλώσεις του αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου Αγγελόγλου που αναφέρονταν στο ρόλο της αστυνομίας στις διώξεις των Σκουριών, οι οποίες προβλήθηκαν κανονικά στην ΕΡΤ3. Ως πρώτη κίνηση σκοπεύω να κάνω καταγγελία στην ΕΣΗΕΜ-Θ γιατί συν τοις άλλοις θίχτηκε η αξιοπρέπειά μου, ηθικά και επαγγελματικά. Το μήνυμα του αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου, του “παππά των Σκουριών” ηχεί ακόμη στα αυτιά μου: “Στέλιο το σύστημα δεν αντέχει 30 δευτερολέπτων αληθινό ρεπορτάζ”.»
Δηλώνει διατεθειμένος να συνεχίσει να πιέζει μέχρι να πάρει απάντηση: «Δεν θα το αφήσουμε έτσι, οι άνθρωποι κινδυνεύουν να μπουν φυλακή από την κατασκευή ενόχων της αστυνομίας Σαμαρά-Δένδια, περίμεναν μόνο από την ΕΡΤ να έχουν δημόσιο βήμα κι εμείς ΔΕΝ θα το κάνουμε γαργάρα.»

Leave a Reply

Your email address will not be published.