Έδωσαν 3 μήνες παράταση στο αγγελιόσημο για να βρουν λύση οι εκδότες!

εσηεα-βουλήΜαζική σε μεγάλο βαθμό ήταν η σημερινή διαδήλωση των εργαζομένων στα ΜΜΕ έξω από την ΕΣΗΕΑ και τη Βουλή. Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος τον οποίο είδε η αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων στη Βουλή, ενώ οι διαδηλωτές βρίσκονταν στη Βασ. Σοφίας καθώς η είσοδος της Βουλής είχε περιφραχτεί με κλούβες των ΜΑΤ, εμφανίστηκε ανένδοτος και κυνικός. Έδωσε, λέει, 3μηνη παράταση στο αγγελιόσημο έως τις αρχές Αυγούστου, προκειμένου να συννενοηθούν(!) οι εργαζόμενοι με τους εργοδότες για το τι θα γίνει με τον ΕΔΟΕΑΠ!

Τα άλλα που είπε: “Η τρόικα απαιτεί την κατάργηση του αγγελιόσημου”, “δεν μπορεί να δοθεί ούτε παράταση στην ένταξη του ΕΤΑΠ ΜΜΕ μέχρι τις αρχές του 2017”, όπως ζήτησαν οι συνδικαλιστές.

Κουβέντα βέβαια δεν έγινε για την υποχρέωση των εργοδοτών, εκδοτών, καναλαρχών και ιδιοκτητών ραδιοφωνικών σταθμών και sites να πληρώνουν εργοδοτικές εισφορές όπως όλοι οι άλλοι εργοδότες. Βρέστε τα με τους εκδότες, είναι η θέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.βουλή-ΕΣΗΕΑ-1

Σε αυτό το κυβερνητικό πλαίσιο μάλλον εξηγείται και η κίνηση των “200” που ζήτησαν μέσα στον γενικό χαμό και ενώ εξαφανίζεται ο κλάδος, να συννενοηθούμε με τους εργοδότες στα ΜΜΕ για τον ΕΔΟΕΑΠ. Γιατί μέσα από τις μεγαλόστομες και γενικές θέσεις στις οποίες όλοι θα συμφωνούσαν, κρύβεται ο στόχος τους. Να παραμείνει ο ΕΔΟΕΑΠ ένα ταμείο για λίγους…

Στη συγκέντρωση προηγουμένως οι συνδικαλιστές σημείωσαν πως η 3μηνη παράταση είναι το “τυράκι” της κυβέρνησης και πως δεν θα πρέπει να σταματήσει ο αγώνας των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Κάποιοι άλλοι βέβαια πρόσθεσαν πως η παράταση δόθηκε για να έχουν άλλοθι οι δημοσιογράφοι βουλευτές της κυβέρνησης να ψηφίσουν το ασφαλιστικό.

1 comment for “Έδωσαν 3 μήνες παράταση στο αγγελιόσημο για να βρουν λύση οι εκδότες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *