Το ΕΣΡ επιτρέπει επίσημα την αγοροπωλησία αδειών!

vfmΜε ένα νομικό σκεπτικό που μπερδεύει την πτωχευτική διαδικασία και τις απαιτήσεις των πιστωτών με τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης άνοιξε το δρόμο για την πώληση του περιουσιακού στοιχείου της “άδειας λειτουργίας” σε πτωχευμένες εταιρείες! Όπως του Αντώνη Λυμπέρη για παράδειγμα. Η απόφαση του για την ανάκληση της απόφασης του ιδίου του οργάνου με την οποία επιστρεφόταν η άδεια του ραδιοφωνικού σταθμού V-FM στο δημόσιο, όπως ακριβώς ορίζει η ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία, λόγω παύσης λειτουργίας του ραδιοφώνου, ξαναδίνει στην ιδιωτική υπό πτώχευση εταιρεία την πολύτιμη άδεια.

Κι αυτό επειδή λέει έχει απαιτήσεις η Εθνική Τράπεζα, το ΙΚΑ και οι εργαζόμενοι. Πρακτικά δηλαδή τα μέλη του ΕΣΡ συναινούν στο να επιστραφεί η “προσωρινά νόμιμη” άδεια λειτουργίας του V-FM στον Λυμπέρη ώστε να χρησιμοποιηθεί από την πτωχευμένη εταιρεία ως περιουσιακό στοιχείο για διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της ή και τη μεταβίβασή της!

Με αυτή του την απόφαση, στην οποία διαφώνησε ένα μόνο μέλος του ΕΣΡ, το όργανο φαίνεται να εισάγει νέου τύπου νομοθεσία για τη ραδιοτηλεοπτική αγορά. Ενώ η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει τα οικονομικά στοιχεία των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και να επιβάλλει ελάχιστα όρια διαφάνειας, έρχεται το ΕΣΡ και επιστρέφει σε υπό πτώχευση ραδιοτηλεοπτική επιχείρηση την άδεια λειτουργίας του. Η οποία κατά τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία δεν μεταβιβάζεται. Όπως όλα δείχνουν η βάφτιση της άδειας ως “περιουσιακό στοιχείο” από το ΕΣΡ, ξεπερνά το “εμπόδιο” που θέτει το κράτος για το δημόσιο αγαθό.

Η απόφαση για τον V-FM μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ: V-FM-adeia7-15

Leave a Reply

Your email address will not be published.