Πραγματική η απεργία διαρκείας στα ΜΜΕ από αύριο Κυριακή

εσηεα-22-4Η πρώτη απεργία διαρκείας στα ΜΜΕ είναι πλέον γεγονός με απόφαση των δυο Ομοσπονδιών του κλάδου. Αν και δόθηκε από την ΠΟΕΣΥ-πληροφορίες αναφέρουν πως υπεύθυνος είναι ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δ. Κουμπιάς χωρίς να ενημερώσει τα άλλα μέλη του ΔΣ- άδεια σε ιδιωτικά κανάλια να μεταδώσουν την ομιλία Κ.Μητσοτάκη στο συνέδριο της Ν.Δ και σιωπηρή άδεια σε ΕΡΤ -ΑΠΕ για τη μετάδοση της ομιλίας Τσίπρα και γ.γ του ΝΑΤΟ. 

Η απεργία σε όλα τα ΜΜΕ αρχίζει αύριο το πρωί στις 6.00 το πρωί και θα συνεχιστεί ως τη Μ.Τετάρτη οπότε και θα υπάρξει νέα ενημέρωση, ενώ θα δοθεί συνέντευξη Τύπου. Προς αντιμετώπιση των απεργοσπαστών η ΕΣΗΕΑ θα λάβει μέτρα ενώ υπάρχουν προτάσεις για έκδοση εφημερίδας και ραδιοφωνικού σταθμού. Το πιο εύκολο βέβαια θα ήταν να στηθεί άμεσα ένα site ενημέρωσης της ΕΣΗΕΑ και των δημοσιογράφων και να τους αλλάξουν τα φώτα στην απεργιακή ενημέρωση. Για τον κόσμο, την κοινωνία, το ασφαλιστικό. Όσο για τους δημοσιογράφους που “φοβούνται” την απεργία διαρκείας, ας σκεφθούν πως μετά το ασφαλιστικό δεν υπάρχει τίποτε να υπερασπιστούν ή να διαφωνήσουν…

Η ανακοίνωση της απεργίας από την ΠΟΕΣΥ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ), μετά την κατάθεση του ασφαλιστικού εκτρώματος στη Βουλή, αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά, διαδικτυακά ΜΜΕ, ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας -Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, στα Γραφεία Τύπου και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ) από τις 06.00 της Κυριακής 24 Απριλίου μέχρι τις 06.00 της Μεγάλης Τετάρτης 27 Απριλίου, οπότε θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.
Την ίδια ημέρα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ και των Προέδρων των Ενώσεων του κλάδου, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις θέσεις και τα δίκαια αιτήματά μας.
Κατά το τριήμερο της απεργίας επιτρέπεται:
–       Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30.
–       Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.
Την ώρα των συγκεκριμένων μεταδόσεων έχουν τη δυνατότητα για απεργιακό δελτίο τα ειδησεογραφικά sites και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών), όπως και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για ροή ειδήσεων σε αυτό το 15λεπτο.
Η κάλυψη των θεμάτων, η μετάδοση και οι αναρτήσεις θα γίνουν σε αυτά τα απεργιακά δελτία ΜΟΝΟ από το απολύτως απαραίτητο συντακτικό προσωπικό ασφαλείας
Οι δημοσιογράφοι που θα απασχοληθούν, θα αναγγελθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ από τους εκπροσώπους των Ενώσεων σε κάθε ΜΜΕ ή τους υπεύθυνους των δελτίων.
Καλούνται οι διοικήσεις των Ενώσεων-μελών της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΕΠΤΥΜ, να πάρουν όλα τα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας και την περιφρούρησή της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published.