Πογκρόμ απολύσεων στου Μπόμπολα

σπορτντειΤο πογκρόμ απολύσεων που άρχισε στα αθλητικά μέσα του Μπόμπολα καταγγέλλει ο ΠΣΑΤ που κατήγγειλε την “εξολόθρευση των αθλητικών συντακτών από το συγκρότημα. Εξελίξεις υπάρχουν και σε άλλα αθλητικά έντυπα. Όπως διαβάζουμε στο harddog-sport ο αθλητικός Τύπος συνεχίζει να περνάει ημέρες δοκιμασίας και να αποψιλώνεται από δημοσιογραφικά στελέχη. Η μεγαλύτερη κινητικότητα παρατηρείται στην SportDay  η οποία έχει διακόψει τον τελευταίο καιρό τη συνεργασία της με τους Βασίλη Σαμπράκο, Μιχάλη Τσόχο, Κώστα Βαϊμάκη, Αντώνη Πανούτσο, Μπάμπη Χριστόγλου, καθώς και με δύο εργαζόμενους στο γραφείο της Θεσσαλονίκης (δημοσιογράφο και γραμματέα) το οποίο έκλεισε.

Στο συγκρότημα Μπόμπολα οι απολύσεις έχουν προκαλέσει την αντίδραση και της ΕΣΗΕΑ που χθές οργάνωσε γενική συνέλευση των συντακτών όλων των Μέσων Μπόμπολα. Ο ΠΣΑΤ  σημειώνει:

 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) καταγγέλλει για μία ακόμη φορά τις αντεργατικές πρακτικές της εργοδοσίας του Ομίλου “ΠΗΓΑΣΟΣ” σε βάρος των αθλητικών συντακτών του συγκροτήματος.

Ο κ. Φώτης Μπόμπολας συνεχίζει να “εξολοθρεύει” τους αθλητικούς συντάκτες του συγκροτήματος με τρεις ακόμη απολύσεις στις οποίες προχώρησε τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για τους συναδέλφους Στέλιο Σαρέσκο και Πέτρο Ξηρόκωστα από το αθλητικό τμήμα του “Εθνούς” και τη συνάδελφο Τζένη Γραβιά από το “Goal News”. Σε αυτές πρέπει να προστεθεί και η αποχώρηση του συναδέλφου Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου από το μισθολόγιο της εφημερίδας “Goal News”.
Με το νέο πογκρόμ κατά των συναδέλφων μας του αθλητικού ρεπορτάζ, ο κ. Φώτης Μπόμπολας υποβαθμίζει και άλλο την ποιότητα της αθλητικής ενημέρωσης των εντύπων του και δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα όσο αφορά στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας με τις εκατοντάδες απολύσεις και τις επαναλαμβανόμενες μειώσεις μισθών που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία πέντε χρόνια.
Ο ΠΣΑΤ συμπαρίσταται στις αποφάσεις που θα λάβει το Πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο (ΕΣΗΕΑ) για την αντιμετώπιση της σοβαρότατης κατάστασης στον “Πήγασο” και καλεί το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας να παρέμβει για να βάλει στη θέση του έναν εργοδότη που παίζει με το ψωμί εκατοντάδων ανθρώπων και των οικογενειών τους».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *