Ο ρεβανσισμός της ΝΕΡΙΤ έναντι της ertopen!

ert-ertopenΤο διαβάσαμε και το αναδημοσιεύουμε από την ertoopen. Η είδηση ​​είναι πράγματι απίστευτη. Με δυο λόγια, η ΝΕΡΙΤ έθεσε όρο στο 7ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ να μην είναι χορηγός επικοινωνίας και η ertoopen. Η δε ertopen παίνροντας πράγματι στα σοβαρά τις δηλώσεις περί «ρεβανσισμού», όταν ρωτήθηκε από το Φεστιβάλ απάντησε πως σαφώς δεν έχει κανένα πρόβλημα να είναι χορηγός επικοινωνίας μαζί με την ΝΕΡΙΤ. Τα στελέχη όμως του κρατικού μορφώματος είχαν άλλη άποψη. Και έβαλαν βέτο, απαιτώντας έναν μόνο χορηγό από τους δυο. Επιλέχθηκε η ΝΕΡΙΤ και κόπηκε η ertopen.

Το γεγονός όπως καταγράφηκε από την εργαζόμενη της ertopen

“Παραθέτω τα γεγονότα και βγάλετε τα συμπεράσματα σας για τη ΝΕΡΙΤ… Στις 23/1 ήρθε mail στο ERTopen, με αίτημα χορηγίας επικοινωνίας για το 7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας. Μου το προώθησε συνάδελφος στις 4/2 (επειδή ασχολούμαι με τα κινηματογραφικά) και απήντησα θετικά στη συνεργασία  στις 5/2, στέλνοντας όλα τα σχετικά. Λίγες μέρες μετά έλαβα τηλέφωνο από την ίδια τη  Διευθύντρια του Φεστιβάλ και με ρώτησε αν έχουμε θέμα αποκλειστικότητας στη χορηγία επικοινωνίας και πως θα είναι και η ΝΕΡΙΤ χορηγός επικοινωνίας. Απήντησα πως δεν έχουμε θέμα αποκλειστικότητας. Σήμερα το πρωί, έλαβα από την εταιρία τους τα δημιουργικά προς έγκριση, με πήραν και τηλέφωνο και είπα ότι είναι εντάξει. Το μεσημέρι στις 1.30 έλαβα το εξής e-mail: “Αγαπητή κα Βρεττού,

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την χορηγία επικοινωνίας από τον φορέα σας, λόγω συμμετοχής της ΝΕΡΙΤ.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι δεν επιτρέπεται να προβάλλετε το διαφημιστικό σποτ του φεστιβάλ.

Με εκτίμηση.

Για λογαριασμό της οργανωτικής επιτροπής

υπήρξε η δική μου απάντηση:

“Προσωπικά θεωρώ αντιεπαγγελματική τη θέση αυτή, να αναιρούν  τη συμφωνία μας τελευταία στιγμή και ακόμη χειρότερο η διακοπή αυτή να γίνεται καθ’ υπόδειξη ενός υπό κατάργηση φορέα, μη αποδεκτού από την κοινωνία. Τέτοιες πρακτικές δεν συμβάλλουν θετικά στην εικόνα ενός Διεθνούς Φεστιβάλ”.

‘Ελαβα προσωπική απάντηση από τη Διευθύντρια του Φεστιβάλ η οποία αναλαμβάνoντας  το κομμάτι ευθύνης που της  αναλογεί και “εξέφρασε  τη συγνώμη της θεωρώντας  πως έχουμε  δίκιο και πως αυτή η μεταχείριση έγινε υπό το βάρος πίεσης , πως έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα σε μας,(την  ERTopen) και τη ΝΕΡΙΤ”.

Πώς ο υπό κατάργηση φορέας  νομιμοποιείται να εκβιάζει τον οιονδήποτε και μάλιστα στο όνομα της Τέχνης, του Πολιτισμού και της Ελεύθερης έκφρασης?

Έννοιες που αποδεδειγμένα πλέον,ούτε γνωρίζει ,ούτε μπορεί να υπηρετήσει!

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Ντέπυ Βρεττού…».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *