Ο ΑΝΤ1 απαντά με αγωγές και οι τεχνικοί ζητούν από ΕΡΤ εμπάργκο για tv υλικό

καμερεςΚαι ενώ συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΑΝΤ1 μετά το πογκρόμ των 23 απολύσεων, ο ΑΝΤ1 που δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί του, απέλυσε χθές σε μέρα απεργίας άλλους τέσσερις τεχνικούς από την Αθήνα και έναν μοντέρ από το ήδη αποδεκατισμένο τμήμα στη Θεσσαλονίκη. Η ΕΤΙΤΒΕ καταγγέλλει την απόλυση του τεχνικού από τη Θεσσαλονίκη, ενώ η ΕΤΙΤΑ δηλώνει πως οι απεργίες θα συνεχιστούν. Η διοίκηση του ΑΝΤ1 κατέθεσε βέβαια αγωγή εναντίον της ένωσης ζητώντας να κηρυχθούν οι απεργίες “παράνομες” και “καταχρηστικές”. Και αυτό ενώ είναι σε ισχύ η συλλογική σύμβαση του ΟΜΕΔ! Ο ΑΝΤ1 επίσης φαίνεται να “πάγωσε” τις απολύσεις ων δημοσιογράφων ακριβώς για να αποτρέψει τον συντονισμό όλων των ενώσεων.

Στο μεταξύ στους απολυμένους τεχνικούς, δίνονται “υποσχέσεις” από τα στελέχη που απέμειναν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά στο γραφείο ΑΝΤ1 της Αθήνας. “Δεν θα χάσουν τη δουλειά τους”, λένε γιατί θα απασχολούνται πάλι στο κανάλι αλλά με μπλοκάκι μέσω εξωτερικών εταιρειών.

Δηλαδή μια βάρδια σε συνεργαζόμενο συνεργείο το πολύ 120 ή 180 ευρώ!

Οι τεχνικοί ζητάνε και από την ΕΡΤ να μην διευκολύνει τον ΑΝΤ1 στην παροχή πλάνων και τηλεοπτικού υλικού από γεγονότα που πλέον δεν μπορεί να καλύψει εξαιτίας των απολύσεων στο τεχνικό τμήμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *