Νίκος Φίλης: Θα επανασυσταθεί η ΕΡΤ

ερτ-συριζαΑπό “ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ”

Επαναλειτουργία της ΕΡΤ, επανεξέταση αδειοδότησης ιδιωτικών ΜΜΕ, και αναθεώρηση της Digea προανήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας στην Ελλη Στάη.Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μίλησε στην εκπομπή της Ελλης Στάη «Το TheTOC στα Παραπολιτικά 90.1», όπου δήλωσε για το θέμα των αδειών των ιδιωτικών καναλιών.

«Η κατεύθυνση που είναι και δέσμευση είναι ότι θα υπάρξει νομιμότητα στον χώρο των αδειών της ραδιοφωνικής και τηλεοπτικής εκμετάλλευσης.Διότι σήμερα λειτουργούν με προσωρινές άδειες από το ’89. Αυτό το καθεστώς των προσωρινών αδειών βολεύει και τις εκάστοτε κυβερνήσεις και αλλά και τα οικονομικά συμφέροντα, τους εργοδότες των καναλιών, διότι δεν δίνουν τίποτα από τη μία και από την άλλη οι κυβερνήσεις έχουν ένα στοιχείο επηρεασμού μέσω και αυτής της διαδικασίας, πέρα από τα δημόσια έργα και τις εργολαβίες, των διαφόρων καναλιών. Άρα εκεί υπάρχει ένα θέμα εξυγίανσης και εφαρμογής του νόμου.
Για το θέμα της Digea, ο κ. Φίλης δήλωσε:
«Εδώ είναι και το θέμα της Digea. Εσπευσε η προηγούμενη κυβέρνηση να φτιάξει μια νομοθεσία, ουσιαστικά ένα κλειστό κλαμπ ιδιοκτητών των σημερινών μέσων ενημέρωσης, όπου έναντι ασήμαντου ενοικίου καταλαμβάνουν τις ψηφιακές συχνότητες για 15 χρόνια. Αυτό θα έρθει προς συζήτηση και αναθεώρηση».

Για το θέμα της ΕΡΤ, ο κ. Φίλης δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η δέσμευση που υπάρχει και θα υλοποιηθεί σύντομα είναι ότι θα επανασυσταθεί, θα επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ. Συμβολικά και ουσιαστικά, με προσπάθεια όμως μεταρρύθμισής της. Επιστροφή όλων σε μία ΕΡΤ, η ΝΕΡΙΤ δεν θα υπάρχει, χωρίς να αντιμετωπιστούν δυσμενώς οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί».

Leave a Reply

Your email address will not be published.