Ξαφνικός θάνατος αγγελιόσημου στα ΜΜΕ με συμφωνία Τσίπρα!

etapmme-11346601115Ως “εκκρεμότητα” αντιμετωπίζεται το αγγελιόσημο στη συμφωνία με τους δανειστές. Μαζί με τα άλλα επίμαχα ζητήματα που συζητούνται σήμερα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) υπό τον Αλέξη Τσίπρα, εντάχθηκε παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και συνδικαλιστών στα ΜΜΕ, το αγγελιόσημο. Είναι γνωστό πως τέθηκε τελεσίγραφο να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες ως αύριο. Όπου εκκρεμότητες είναι οι πλειστηριασμοί ακινήτων και τα κόκκινα δάνεια. Όχι μόνο όπως τελικά αποδείχθηκε.

Η “υπόσχεση” Κατρούγκαλου στους κυβερνητικούς συνδικαλιστές πως το αγγελιόσημο μπορεί να παραμείνει εκτός αυτής της συμφωνίας και να τεθεί μαζί με το ασφαλιστικό, δεν υλοποιείται. Το αγγελιόσημο θεωρήθηκε “εκκρεμότητα” ενόψει του euroworking group της Κυριακής και οδεύει προς κατάργηση! Αυτό επιμένουν οι πληροφορίες που λένε πως στη σημερινή συνεδρίαση, στις 2.00 το μεσημέρι, ανάμεσα στα άλλα ακανθώδη θέματα, υπάρχει και η κατάργηση του αγγελιοσήμου.

Η εφαρμογή της κατάργησης, το πώς δηλαδή θα ισχύσει και τι θα γίνει με την ασφάλιση των εργαζομένων στα ΜΜΕ, αλλά και για τους εκδότες που δεν πληρώνουν εργοδοτική εισφορά, παραπέμπεται προς αντιμετώπιση στο μέλλον! Πρακτικά δηλαδή εκλείπει ο ο πόρος που είναι εργοδοτική εισφορά και έσοδα για τα σφαλιστικά ταμεία, οπότε ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στο ενιαίο ταμείο που ετοιμάζει ο Γ. Κατρούγκαλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *