Κανείς υπηρέτης του “μαύρου” της ΕΡΤ στο γυαλί!

ερτ-κοντρόλ

Του Peterson Denise Wilberforce

Μετά τις 11.00 το βράδυ χθές ο νόμος 4324/2015 για την επανεκίννηση της ΕΡΤ Α.Ε δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Προβλέπει πως από τη δημοσίευσή του αναβιώνουν οι συμβάσεις εργασίας των απολυμένων εργαζομένων οι οποίοι θα δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στη νέα ΕΡΤ. Για την ιστορία το νόμο ψήφισαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, καταψήφισαν Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Παρών από ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή. (Ο Νόμος επισυνάπτεται σε pdf ΕΡΤ29-4-2015)

Παράλληλα με τη συζήτηση στη Βουλή έγινε η γενική συνέλευση των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ όπου ελήφθησαν αποφάσεις για το πρόγραμμα. Μια από τις αποφάσεις της που θα μεταφερθεί και στη νέα διοίκηση είναι να μην βγει κανείς “μπροστά στο γυαλί της ΕΡΤ, από αυτούς που υπηρέτησαν ως παρουσιαστές και βασικοί συντελεστές το μαύρο της συγκυβέρνησης των ξεπουλημένων”. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και εν μέσω χειροκροτημάτων…

Οι αποφάσεις για το πρόγραμμα της ΕΡΤ που ψηφίστηκαν είναι:

  1.  Τα τρία κανάλια να επαναλειτουργήσουν με την ονομασία ΕΡΤ 1, ΕΡΤ 2 και ΕΡΤ 3 (και όχι ΕΤ-1, ΝΕΤ), καθώς το brand name ΕΡΤ και ΕΡΑ είναι αποτυπωμένο στη συνείδηση της κοινωνίας και πρέπει να είναι ισχυρό, να αποτυπώνεται καθαρά και να προηγείται σε όλα τα μέσα, ακόμα και στο ραδιόφωνο (π.χ. ΕΡΑ Κόσμος, ΕΡΑ  Δεύτερο Πρόγραμμα κ.λπ.).

 2. Τα  δύο τηλεοπτικά κανάλια,  ΕΡΤ 1 και ΕΡΤ 2, να λειτουργήσουν με διαφορετική  καθαρή ταυτότητα (program id):

– Το ένα με αμιγώς ενημερωτικό χαρακτήρα (π.χ. ειδήσεις, ενημερωτικές εκπομπές,  info ντοκιμαντέρ, κ.λπ.)

– Το άλλο με αμιγώς ψυχαγωγικό χαρακτήρα (πολιτιστικές εκπομπές, ταινίες, ντοκιμαντέρ, παιδικό πρόγραμμα κ.λπ.).

Τα αθλητικά θα μοιράζονται και στα 3 κανάλια

3. Να υπάρξουνοριζόντιες δομές, τόσο στην παραγωγή της ενημέρωσης όσο και στη διανομή της. Η ενημέρωση να παράγεται κεντρικά, ανεξαρτήτως του μέσου που θα χρησιμοποιείται (ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *