Κέρδισε ο Μπακατσέλος την επανέκδοση και “πτώχευση” του “Αγγελιοφόρου”

αγγελιοφόροςΤα πήρε όλα η ιδιοκτησία του “Αγγελιοφόρου” και από σήμερα η εφημερίδα κυκλοφορεί πάλι στη Θεσσαλονίκη. Όπως γράφει το “aggelioforos forum”, οι εργαζόμενοι “πείστηκαν” να σταματήσουν την επίσχεση εργασίας, να υπογράψουν ιδιωτικά συμφωνητικά και να άρουν τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της εφημερίδας. Αυτό συνέβη μετά τη συμφωνία των συνδικαλιστικών ενώσεων με τη διοίκηση του “Αγγελιοφόρου” και το συγκρότημα Μπακατσέλου. Μόλις 15 εργαζόμενοι από τους 110 που είναι απλήρωτοι εδώ και 7 μήνες, δεν αποδέχθηκαν τη συμφωνία και συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας. Όπως διαβάζουμε ισχύει και η κατάθεση του αιτήματος πτώχευσης της εταιρείας του Αγγελιοφόρου καθώς θέλει να ρυθμίσει συνολικές οφειλές 23,7 εκατ. ευρώ και να περιορίσει δραστικά τις θέσεις εργασίας, κρατώντας μόνον 65 άτομα, επί συνόλου 110 μισθωτών.
Σχεδόν 95 δημοσιογράφοι, τεχνικοί Τύπου και διοικητικοί υπάλληλοι, επί συνόλου 110 μισθωτών, επανήλθαν στις θέσεις εργασίας τους μετά την καταβολή των αποδοχών δύο μηνών, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου του 2014, εκ μέρους της εργοδοσίας…

…Προηγήθηκε η υπογραφή ατομικών ιδιωτικών συμφωνητικών,βάσει των οποίων οι συμβληθέντες εργαζόμενοι δεσμεύονται να άρουν όλες τις κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, αλλά και τη συντηρητική κατάσχεση που έχουν επιβάλει, κατόπιν δικαστικής απόφασης, στα μέσα Δεκεμβρίου 2014, σε βάρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρίας, προκειμένου να διασφαλίσουν τις απαιτήσεις τους.

Παράλληλα, οι υπογράφοντες εργαζόμενοι αναλαμβάνουν τη δέσμευση να μη προβούν σε κατασχέσεις σε βάρος της εταιρίας για τους ληξιπρόθεσμους μισθούς του προηγούμενου έτους, ενώ παρέχουν τη συναίνεσή τους για την υπό όρους υπαγωγή της εταιρίας σε διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με το άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Βάσει των όρων των ιδιωτικών συμφωνητικών, οι εργαζόμενοι αποδέχονται επί της ουσίας τη ρύθμιση της ροής της μισθοδοσίας τους με καθυστέρηση τουλάχιστον 4 μηνών, προσβλέποντας σε ευνοϊκότερους όρους αποπληρωμής κατά τους επόμενους μήνες.

Υπόσχεση για ένα μισθό ανά μήνα

Η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου», η οποία υπακούει στις εντολές του Βασίλειου Μπακατσέλου, υιού του βιομήχανου Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου, αναλαμβάνει, ως συμβαλλόμενη στη συμφωνία, την υποχρέωση αφενός μεν να καταβάλει από τις αρχές Μαρτίου ένα μισθό ανά μήνα σε όλους τους υπαλλήλους, αφετέρου δε να καταθέσει στο τέλος Απριλίου 2014 πρόταση για την εξόφληση των οφειλόμενων μισθών σε δόσεις. Παράλληλα, με τα κεφάλαια που θα απελευθερωθούν από την άρση των κατασχέσεων, η εργοδοσία δηλώνει ότι θα εξοφλήσει το αργότερο σε 15 ημέρες το μισθό Οκτωβρίου 2014.

Σημειώνεται ότι η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ, συμφερόντων των Αλέξανδρου  Μπακασέλου, Σταύρου Ψυχάρη και Γιώργου Μπόμπολα, έχει καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, η οποία (αίτηση) έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί επί της ουσίας στις 13 Φεβρουαρίου 2015. Βάσει του σχεδίου αναδιάρθρωσης που συνοδεύει την αίτηση, η εταιρία επιδιώκει να ρυθμίσει 

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στο φόρουμ του Αγγελιοφόρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *