Η μεγάλη σύγχυση για τις tv άδειες

panelladikaΜιας και τα γεγονότα τρέχουν και οι εξελίξεις στο μέτωπο της τηλεοπτικής αδειοδότησης είναι ταχύτατες, ας ξεκαθαρίσουμε πόσες είναι σήμερα οι “προσωρινές” άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. Συνολικά είναι εννέα! Ας δούε ποιές είναι και με ποιό καθεστώς. Οι πέντε είναι των μεγάλων. Mega, ANT1, Star, Alpha και ΣΚΑΙ. Υπάρχει και αυτή του Alter, που ναι μεν το κανάλι έκλεισε αλλά η «άδεια» δεν ανακλήθηκε ποτέ. Επίσης υπάρχει

αυτή του πρώην 902 που έγινε E TV μετά τη μεταβίβαση από το ΚΚΕ στον Γ. Βρυώνη και ακόμη μια του TV Μακεδονία. Η τελευταία είχε δοθεί με τη μέθοδο της δικτύωσης από τον Ε. Βενιζέλο ως “δώρο” στην περιφέρεια του και στον όμιλο Κυριακού.

Υπάρχει και η άδεια του Τηλε-Άστυ η οποία επί κυβέρνησης Ν.Δ και Αντώνη Σαμαρά μετατράπηκε επίσης μέσω δικτύωσης σε πανελλαδική με επιχείρμα ότι είναι «κομματικό κανάλι, αν και δεν ανήκει πλέον στο πολιτικό κόμμα του ΛΑΟΣ. Για το δώρο αυτό της κυβέρνησης Σαμαρά στον Γιώργο Καρατζαφέρη είχε αντιδράσει έντονα η ΕΙΤΗΣΕΕ που είχε προειδοποιήσει με προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Όλα τα παραπάνω κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας λειτουγούν με το προσωρινό καθεστώς των “βεβαιώσεων” λειτουργίας, το ποίο καθεστώς ανανεωνόταν κάθε Δεκέμβριο με τροπολογία στη Βουλή. Δυο φορές έως τώρα το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφανθεί πως το προσωρινό καθεστώς είναι αντισυνταγματικό και τα κανάλια πρέπει να κλείσουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *