Η “επαναλειτουργία” της ΕΡΤ έγινε ψήφισμα στην Avaaz με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

avaazΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΓΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΡΤ. Με αυτό τον τίτλο η απαίτηση να “επαναλειτουργήσει” η ΕΡΤ γίνεται από σήμερα το πρωί ψήφισμα στην Avaaz που μεταδίδεται μέσω των social media. 23 ημέρες μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από Αλ. Τσίπρα και Π.Καμμένο, δυο πολιτικούς αρχηγούς που στήριξαν με πάθος προεκλογικά την εκπομπή της ελεύθερης ΕΡΤ μέσω της ertoopen και της ΕΡΤ 3, οι εργαζόμενοι παραμένουν “παράνομοι”, ενώ το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ που δεν αναγνώριζαν οι δυο εν λόγω αρχηγοί, μετατρέπεται σταδιακά σε oficial over της κυβέρνησης!
Το ψήφισμα διακινείται μέσω της πλατφόρμας στη διεύθυνση https://secure.avaaz.org/el/petition/KYVERNISI_NA_EPANALEITOYGISEI_TORA_I_ERT/?lZdAejb&pv=0.

Στην επέτειο των 22 ημερών “παράνομης” εκπομπής της ελεύθερης ΕΡΤ 3, ο Στέλιος Νικητόπουλος γράφει: “22η μέρα. Οι πομποί είναι ακόμη κατεβασμένοι. Παλεύουμε ακόμη στο ίντερνετ και σε όσα σπίτια μπορέσαμε να στείλουμε το σήμα μας. Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας. Λένε ορισμένοι: κάντε υπομονή γιατί η κυβέρνηση αγωνίζεται στις Βρυξέλλες. Απαντάμε: ανεβάστε τους πομπούς γιατί αγωνιζόμαστε μαζί όσο η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω. Η μνήμη δεν μηδενίζεται γιατί όποιος ξεχνά γνωρίζει τον δεύτερο θάνατο.
Πολύ δυνατό συναίσθημα: Να μην φοβάσαι. Είπαμε: την προηγούμενη πολιτική θα την τσακίσουμε. Κι όποιος αντέξει”.

Μιλάμε για ανθρώπους που άντεξαν 20 μήνες και 22 ημέρες να κάνουν πραγματική δημοσιογραφία και να αγωνίζονται μαζί για την ελεύθερη ενημέρωση. Μιλάμε για ανθώπους που έδωσαν τις αποζημιώσεις τους για να το κάνουν αυτό. Μιλάμε για άνεργους, σε ορισμένες περιπτώσεις τάϊζαν τα παιδιά τους από κοινωνικά Παντοπωλεία. Μιλάμε για ανθρώπους που κινδυνεύουν να τους πάρουν τα σπίτια. Και βλέπουν τη ΝΕΡΙΤ και όσους φίλα προσκείμενους στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται εκεί μέσα, να αγκαλιάζουν τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ ή να κάνουν “ανεπίσημα” δηλώσεις ότι η “νέα ΕΡΤ” πρέπει να έχει δυο μόνο ραδιόφωνα, να έχει μκρούς μισθούς, να είναι ΔΕΚΟ, και άλλα φαιδρά.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο αρμόδιος υπουργός Ν.Παππάς και διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχασαν το …δάσος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Μακάρι να μας διαψεύσουν με το νόμο και τις πράξεις τους.

Το ψήφισμα γράφει:  Γιατί είναι σημαντικό;

Για να επιστρέψουν στις δουλειές τους οι αγωνιζόμενοι της ΕΡΤ που παλεύουν εδώ και 20 μήνες. Για να προσφέρουν την ενημέρωση που στερήθηκε ο ελληνικός Λαός απο τα μνημονιακά εκτρώματα της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ. Μια ΕΡΤ με όλες τις δομές και τις υπηρείες της. Με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, χωρίς χρυσοπληρωμένους συμβούλους. Δίχως αυτούς που συντέλεσαν στο έγκλημα ΔΤ ΝΕΡΙΤ, σε βάρος των εργαζόμενων της ΕΡΤ, της ενημέρωσης και όλης της κοινωνίας”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *