Εμπαίζει τον κλάδο ο Τ.Πετρόπουλος και οι συνδικαλιστές …τσιμπάνε

πετρόποθλος16-1Όπως διαβάζουμε στον asyntaxtostypos ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος πήρε πίσω το περίφημοn on paper προς τις συνδικαλιστικές ενώσεις και θα φέρει, λέει, νέες προτάσεις. Κρίμα, θα πάει στράφι και η άμεση ανταπόκριση των συνδικαλιστών που έφτιαξαν αμέσως την “νομοθετική” ρύθμιση για το καθεστώς ένταξης του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στον ενιαίο ΕΦΚΑ! Το θέμα είναι ότι ενώ όλοι οι κλάδοθ πιέζουν για το ασφαλιστικό με κινητοποιήσεις, μαχητικές ή μη, τα συνδικαλιστικά όργανα των ΜΜΕ, επιμένουν στις κατ΄ιδίαν συναντήσεις με “φίλους” αρμόδιους αναστέλλοντας κάθε πρόταση πίεσης στην κυβέρνηση με κινητοποιήσεις… 

Όπως γράφει το site, το non paper του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) τώρα χαρακτηρίζεται «παρεξήγηση» και η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να φέρει στο τραπέζι του διαλόγου νέες έγγραφες προτάσεις προς τους δημοσιογράφους.

Οι πρόεδροι των Ενώσεων που συναντήθηκαν με τον υφυπουργό την περασμένη εβδομάδα αφού έλαβαν τη νέα… υπόσχεση ούτε το συζητούν για κινητοποιήσεις και παραμένουν σε «απεργιακό ξεσηκωμό» που κάλεσε με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ από τις 15 Νοεμβρίου 2015 χωρίς ωστόσο να προκηρύσσονται απεργίες! Ακόμη ο κλάδος προετοιμάζεται ώστε «στον αγώνα για το ασφαλιστικό να συντονιστεί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας» όπως ανέφερε η ίδια ανακοίνωση που πλέον μοιάζει περισσότερο ως ανέκδοτο!

Στο non paper που είχε παραδοθεί από τον υφυπουργό Εργασίας στην ΠΟΕΣΥ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η επικουρική ασφάλιση των δημοσιογράφων θα υπαχθεί στο ΕΤΕΑ, θα μεταβιβαστούν οι παροχές ανεργίας στον ΟΑΕΔ καθώς και η παροχή υγειονομικής περίθαλψης στον ΕΟΠΥΥ. Επίσης προέβλεπε την ένταξη του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στον ΕΦΚΑ με τη δυνατότητα λογιστικής (και όχι διαχειριστικής) αυτοτέλειας.

Οπως ενημέρωσε στη σημερινή συνεδρίαση ο πρόεδρος του δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ που συμμετείχε στη συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας ο κ.Πετρόπουλος ανέφερε ότι «έγινε παρεξήγηση με το non paper» αλλά επανέλαβε ότι «το ΕΤΑΠ ΜΜΕ δεν μπορεί να παραμείνει ανεξάρτητο». Ο ίδιος ανέλαβε την υποχρέωση να συντάξει ένα πλαίσιο προτάσεων χωρίς όμως να υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα απαντήσει. Μέχρι τότε και μέχρι «να αποκτήσει ουσία ο διάλογος» όπως έκριναν οι πρόεδροι των Ενώσεων που χειρίζονται το θέμα του ασφαλιστικού των δημοσιογράφων παραμένει ο «απεργιακός ξεσηκωμός» της ΠΟΕΣΥ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *