ΕΣΗΕΑ: Συναντά τον Πετρόπουλο, συνεδριάζει για tv αδειοδότηση

ESHEA01-25APRIL2014-650x437Για το ασφαλιστικό και τις ενέργειες του κλάδου η ΕΣΗΕΑ δεν κατάφερε να λάβει απόφαση απεργιακών κινητοποιήσεων, αν και ήταν σαφής η πρόταση από την ΠΟΕΣΥ. Ειρωνία, αυτοί που διαφωνούν με τις κινητοποιήσεις γενικά και ειδικά όταν πλήττονται τα εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων, αυτοί ζητάνε τώρα απεργιακές κινητοποιήσεις επειδή η κυβέρνηση θέλει να δώσει τις τηλεοπτικές άδειες!

Κι ενώ αύριο Πέμπτη η ΠΟΕΣΥ καλεί σε έκτακτη συνάντηση τους προέδρους των συνδικαλιστικών ενώσεων για συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο επί του ασφαλιστικού, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συνεδριάζει για την “εσπευσμένη επιδίωξη” της κυβέρνησης να ρυθμίσει το ζήτημα των αδειών! Και μόνο οι λεκτικές διατυπώσεις στην ανακοίνωση της ένωσης συντακτών, καταδεικνύουν τη σύγκρουση συμφερόντων που παίζεται μέσα στην ΕΣΗΕΑ. Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η διενέργεια έκτακτης γενικής συνέλευσης του κλάδου για το ασφαλιστικό, επειδή το ΔΣ δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος απόφασης γενναίων και επίμονων απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας. Είναι κι αυτά τα συμφέροντα τα εκδοτών-δημοσιογράφων μελών της Ένωσης, βλέπετε…Σε αυτό το κλίμα έντασης και ακραίων επιθέσεων στο ασφαλιστικό, στην Ένωση μας θα συζητήσουν αν η κυβέρνηση θα πρέπει ή δεν θα πρέπει να δώσει πόσες τηλεοπτικές άδειες κι αν έτσι θίγονται οι καναλάρχες;

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Η εσπευσμένη επιδίωξη της Κυβέρνησης να ρυθμίσει το ζήτημα των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, παρακάμπτοντας το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, προκαλεί τις εύλογες ανησυχίες του δημοσιογραφικού Κλάδου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που συνεδριάζει εκτάκτως αύριο το πρωί, για το συγκεκριμένο θέμα, οφείλει να επαναλάβει, για άλλη μια φορά, τις πάγιες θέσεις του:
– Επιμένει στη θεσμοθέτηση των κανόνων που διασφαλίζουν την απόλυτη διαφάνεια στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ, ύστερα μάλιστα από 25 χρόνια αυθαιρεσίας και διαπλοκής που μονίμως καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι.
– Είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε απόπειρα συγκέντρωσης των ΜΜΕ, είτε αυτή συνδέεται με την επιχειρηματικότητα, είτε επιδιώκεται από πολιτικές.
– Απαιτεί την πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, όσων ακόμη εργάζονται, και κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τον Κώδικα Δεοντολογίας.
Η ενημέρωση είναι ζήτημα Δημοκρατίας και δεν το παζαρεύουμ

1 σκέψη στο “ΕΣΗΕΑ: Συναντά τον Πετρόπουλο, συνεδριάζει για tv αδειοδότηση”

Σχολιάστε