Γνώριζε η Όλγα Τρέμη ότι επίκειται διαγραφή της από την ΕΣΗΕΑ;

tremhΜεγάλο ντόρο έκανε η “παραίτηση” της Όλγας Τρέμη από την ΕΣΗΕΑ. Με δεδομένες τις διαδικασίες που ισχύουν στη δημοσιογραφική ένωση οι οποίες δεν είναι φυσικά γνωστές στο πλατύ κοινό, η κίνησή της δείχνει να σχετίζεται άμεσα με την επικείμενη απόφαση του Πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου επί των “9” δημοσιογράφων της TV που ελέγθηκαν για παραβίαση των κανόνων δεοντολογίας και άσκηση προπαγάνδας την εβδομάδα προ του κρίσιμου δημοψηφίσματος για το “Ναι” ή “”Όχι” (Η υπόθεση εδώ αναλυτικά).

Και ενώ στο Πειθαρχικό έγινε μεγάλος καβγάς για το αν θα ληφθεί απόφαση, η Όλγα Τρέμη σαν να προκαταλαμβάνει το αποτέλεσμα, ότι δηλαδή θα αποφασισθούν διαγραφές, παραιτείται από την Ένωση υποστηρίζοντας ότι στοχοποιήθηκε από όργανα της ΕΣΗΕΑ, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Η παραίτησή της βέβαια έχει και μια άλλη ανάγνωση.

Ότι σε πιθανότητα διαγραφής της από το πειθαρχικό δεν θα διεκδικήσει έφεση στο Δευτεροβάθμιο πειθαρχικό ή δεν θα καταφύγει στη δικαιοσύνη. Από την άλλη αναμένονται οι αντιδράσεις των άλλων “8” ελεγχόμενων. Γιατί βέβαια παραίτηση από την ΕΣΗΕΑ δεν σημαίνει στην πράξη τίποτε απολύτως, για την ένωση πρακατικά “ζητείται” αυτοβούλως η διαγραφή της! Λέτε να υπάρξει και παραίτηση Γιάννη Πρετεντέρη;

Η στάση που τήρησαν τα τηλεοπτικά κανάλια την περίοδο του δημοψηφίσματος είναι μια από τις κορυφαίες στιγμές των ελληνικών media στην ιδιότυπη λειτουργία της διαπλοκής στη χώρα μας. Το να θεωρεί ο κλάδος ότι πρέπει ή οφείλουν οι δημοσιογράφοι να τον ξεχάσουν ή να το θάψουν όπως η γάτα κρύβει τις ακαθαρσίες της, θα είναι εκληματικό για τους δημοσιογράφους. Γιατί θα πιστοποιήσουν ότι συντάσσονται ως ολόκληρος κλάδος με εκείνα τα στελέχη της TV που όχι μόνο έχουν ενσωματωθεί πλήρως στο σύστημα της διαπλοκής αλλά απαιτούν όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι να πράτουν και να ασκούν το επάγγελμα τους, κάτω από τη μπότα του ολοκληρωτικού ελέγχου της διαπλοκής. (Στη φωτο η επιστολή παραίτησης της Τρέμη από το site ereportaz.gr που έβγαλε πρώτο την παραίτηση) 

Leave a Reply

Your email address will not be published.