Ασύνταχτος Τύπος: Έτσι θα σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ

asyntaxtosΕκλογές ΕΣΗΕΜΘ για ΕΔΟΕΑΠ: ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΜΕΤΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ

Στις εκλογές της 12ης Μαρτίου της ΕΣΗΕΜΘ για τον ΕΔΟΕΑΠ:

Θέλουμε να μπούμε εμπόδιο στα σχέδιά τους να πετάξουν έξω τους ανέργους και τους επισφαλώς εργαζόμενους. Επαγγελματικό ταμείο σχεδιάζουν παρασκηνιακά, όποιος έχει να πληρώνει, οι υπόλοιποι στον Καιάδα. Θέλουμε πίσω τα κλεμμένα 90 εκατ. ευρώ από Σαμαρά, Βενιζέλο, Παπαδήμο, τραπεζίτες. Να πληρώσουν τα οφειλόμενα οι καναλάρχες και οι εκδότες, αν χρειαστεί και από τις περιουσίες που έκαναν σε βάρος των εργαζομένων. Δεν δεχόμαστε γκόλντεν μπόις και λεόντειες συμβάσεις. Δεν χρειάζεται μάνατζερ ο ΕΔΟΕΑΠ, αλλά ανθρώπους μέσα από τα σπλάχνα μας που να έχουν τη θέληση να συγκρούονται, για να κοπεί η όρεξη των συμφερόντων. Να μπούμε εμπόδιο σε αυτούς που εξαντλούν τον τσαμπουκά τους στους ανέργους και στους μη έχοντες, που τους κρατούν εκτός κάλπης με το πρόσχημα ότι δεν είναι τακτοποιημένοι οικονομικά, μόνο και μόνο για να μην τους μαυρίσουν.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Να επιστραφούν τα κλεμμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων μας.

Κορυφαίο ζήτημα η επιστροφή των κλεμμένων. Ό,τι συνέβη είναι αυτό που επιτρέψαμε να συμβεί. Ακούστηκε ότι αφού έχουμε το αυτοδιοίκητο γιατί ζητάμε πολιτική λύση; Μα η κλοπή ήταν πολιτική. Το ζήτημα είναι και πολιτικό και δικαστικό.

Όχι σε επαγγελματικό ταμείο που πετάει εκτός ΕΔΟΕΑΠ τους ανέργους, τους εργαζόμενους με μπλοκάκια και τους επισφαλώς εργαζόμενους.

Όχι σε μειώσεις των προνοιακών παροχών και μειώσεις των υπηρεσιών υγείας-περίθαλψης. Διασφάλιση παροχών προς τους ασφαλισμένους.

Κάλυψη του κεφαλαίου που χάθηκε με το «μαύρο» στην ΕΡΤ.

Οι εργοδότες να πληρώσουν το κόστος από την υστέρηση εκατ. ευρώ από τις χιλιάδες απολύσεις.

Μέτρα είσπραξης των οφειλόμενων εισφορών εργαζομένων από εργοδότες ακόμη και με δήμευση των περιουσιών τους.

Οι ασφαλιστικές εισφορές των αμειβομένων με μπλοκάκια να πηγαίνουν στα Ταμεία μας.

Επέκταση του Αγγελιόσημου στο Διαδίκτυο και μισθολογική-συνταξιοδοτική και ασφαλιστική επέκταση και στους εργαζόμενους.

Αδειοδότηση καναλιών με βάση εργασιακά κριτήρια.

Να ζητήσουμε από την κυβέρνηση, όταν νομοθετήσει για τον διαγωνισμό που αφορά την αδειοδότηση των καναλιών, μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων ως προϋπόθεση για να πάρουν τις άδειες. Είναι δυνατόν κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας να μην έχουν ανταποκριτικά γραφεία στην Θεσσαλονίκη.

Δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Ένας κλάδος, ένα Συνδικάτο, ένα Ταμείο.

Στέλιος Νικητόπουλος, υποψήφιος για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

Αλέξανδρος Τριανταφύλλου, υποψήφιος για την εξελεγκτική επιτροπή

Σχολιάστε