Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για την υπερυψηλή ευκρίνεια στην TV

Peirodiko-neoΚυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα.

Το νέο τεύχος στο μεγαλύτερο του μέρος κινείται στον αστερισμό της τηλεόρασης υπερυψηλής ευκρίνειας UHD.

Πρώτα απ’ όλα, θα βρείτε σχετικό αφιέρωμα στα δορυφορικά κανάλια UHD. Όπως θα δείτε και μόνοι σας, ο δορυφόρος παραμένει η πλέον αξιόπιστη πηγή για όλους όσους έχουν κάνει επένδυση σε TV τεχνολογίας 4Κ. Ταυτόχρονα στο ίδιο άρθρο θα βρείτε και τα κανάλια του νέου πρότυπου DVB-S2X.

Επειδή το πρότυπο DVB-S2X, είναι ειδικά σχεδιασμένο για δορυφορικές εκπομπές UHD, κάναμε ένα ειδικό άρθρο για αυτό, ώστε όλοι να γνωρίζεται γιατί ακριβώς επιλέχθηκε αυτό το πρότυπο για την διαμόρφωση των δορυφορικών εκπομπών υπερ-υψηλής ευκρίνειας.

Σε επίπεδο ειδησεογραφίας, κάθε μήνα η Ματίνα Παπαχριστούδη, σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις από την ειδησεογραφία της επίγειας ψηφιακής TV στη χώρα μας. Στο νέο τεύχος μπορείτε να διαβάσετε τις τελευταίες εξελίξεις του σήριαλ «τηλεοπτικές άδειες», και άλλες ενδιαφέροντες ειδήσεις που αφορούν την ρυθμιστική αγορά της ψηφιακής τηλεόρασης.

Κάθε μήνα τα καλύτερα νέα προϊόντα της αγοράς χτυπούν την πόρτα της Ψηφιακής Τηλεόρασης. Σε αυτό το τεύχος θα βρείτε σε αποκλειστικότητα όλους τους νέους δέκτες UHD που κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά αυτόν τον μήνα.

Αυτό το μήνα ξεκινάμε με τον πρώτο DVB-S2X δέκτη της αγοράς. Ο Octagon SF4008 είναι ένας δέκτης UHD/4K, με DVB-S2X tuner και λογισμικό enigma2. Πρόκειται για ότι πιο σύγχρονο έχει κυκλοφορήσει στο χώρο της δορυφορικής λήψης και θα το βρείτε σε αποκλειστικότητα μόνο στο νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης.

Η διάσημη Amiko παρουσιάζει και αυτή, το νέο της 4Κ μοντέλο, στο χώρο των δεκτών combo. Ο Amiko A4 Combo υποστηρίζει λήψεις H.265/UHD, διαθέτει ταχύτατο επεξεργαστή και στηρίζεται στο λειτουργικό Android 5.1.1.

UHD με λειτουργικό Android 5.1 είναι και ο νέος δέκτης Golden Interstar Hypro. Το νέο μοντέλο της Golden Media διακρίνεται για τις combo δυνατότητες λήψης, αλλά και για την ταχύτατη απόκρισή του χάρη στον τετραπύρηνο επεξεργαστή Cortex A53.

Η οικονομική πρόταση στο χώρο των UHD δεκτών είναι ο ΑΧ 4ΚΒΟΧ HD51. Πρόκειται για έναν enigma2 δέκτη που στηρίζεται σε επεξεργαστή Broadcom BCM7251s με θύρα HDMI 2.0 και υποστήριξη HDR.

O Opticum RED HD AX 150 είναι ένας δορυφορικός FTA δέκτης κίνησης, που έρχεται να πλασαριστεί στο χαμηλό κομμάτι τιμών της αγοράς. Ο δέκτης αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην αγορά, όχι μόνο λόγω της εξαιρετικά χαμηλής τιμής του, αλλά και για το γεγονός ότι είναι άριστος λειτουργικά, χωρίς να παρουσιάζει προβλήματα και είναι προ-ρυθμισμένος για λήψη των καναλιών ΕΡΤ – Digea από τις 3 μοίρες ανατολικά.

Το Compact headend OM 10 είναι άλλη μια ολοκληρωμένη επαγγελματική πρόταση από την γερμανική εταιρία Wisi. Αναλαμβάνει την αναμετάδοση των δορυφορικών καναλιών στην επίγεια μπάντα, υποστηρίζοντας τεχνολογία pool και παρέχοντας δυνατότητα εύκολου προγραμματισμού από Smart Phone μέσω σύνδεσης Bluetooth.

Τα τεστ του μήνα ολοκληρώνονται με το ζεύγος συσκευών HSV379, το οποίο αναλαμβάνει να μεταφέρει εξ’ αποστάσεως το σήμα εξόδου HDMI μιας οπτικοακουστικής πηγής, μέσω ομοαξονικού καλωδίου. Μια πολύ έξυπνη και συνάμα οικονομική λύση, που αναλαμβάνει να δώσει λύσεις εκεί που το HDMI AV link δεν μπορούν, είτε λόγω παρεμβολών, είτε λόγω της ακριβής τιμής τους.

Και αυτό το μήνα το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση έρχεται ζωντανό, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις και με όλα τα νέα προϊόντα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της αγοράς.

Ελπίζουμε το νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

 

Καλές λήψεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *