Ψήφισμα εργαζομένων του Αθήνα 9,84 για δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο

αθηνα984Ψήφισμα γενικής συνέλευσης

Προς τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη

Κοιν:Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, tα μέλη των Δημοτικών Παρατάξεων, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΡΑ

Οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνία Αθηνών (Δ.Ε.Ρ.Α.) πραγματοποίησαν σήμερα 30 Οκτωβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού “Αθήνα 9,84 ” γενική συνέλευση. Αφού άκουσαν την ενημέρωση από τους εκπροσώπους τους και κλιμάκιο του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα για την ματαίωση των μονομερών αποφάσεων της διοίκησης του ραδιοφωνικού σταθμού (προγραμματιζόμενες καταγγελίες συμβάσεων και μετατροπή των εργαζομένων σε… δανειοδότες του σταθμού), οι οποίες θέτουν υπό σκληρή δοκιμασία τις έννοιες της νομιμότητας, του διαλόγου και της συνεργασίας για την εύρυθμη λειτουργία του “Αθήνα 9,84”.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζητάμε από την δημοτική αρχή και προσωπικά τον δήμαρχο κ. Γιώργο Καμίνη την ανάληψη πρωτοβουλίας για την οριστική επίλυση των προβλημάτων με σκοπό την αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης και της απρόσκοπτης λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού που προέκυψαν αιφνιδιαστικά τις τελευταίες ημέρες.

Οι αποφάσεις αυτές, ανατρέπουν τον οικογενειακό προγραμματισμό των εργαζομένων και τους φέρνουν αντιμέτωπους με πιστωτές (δάνεια – εφορία – Δ.Ε.Κ.Ο., ενοίκια κλπ), οδηγώντας τους σε οικονομική ασφυξία.

Την ίδια στιγμή, οι πρωτοφανείς για την ιστορία του σταθμού αποφάσεις σχετικά με τη μονομερή μετατροπή των εργασιακών σχέσεων, με την τροποποιητική καταγγελία πέντε (5) συμβάσεων εργασίας, προκαλούν ανησυχία τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στο κοινό του ραδιοφωνικού σταθμού, ως προς την διατήρηση της ποιότητας και της πολυφωνίας του προγράμματος του, οι οποίες αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα του, εδώ και τριάντα χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, σύσσωμοι οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Ρ.Α. ( δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι) γνωστοποιούν την απόφασή τους να εξαντλήσουν, όχι μόνο τα περιθώρια του δημοκρατικού – συνδικαλιστικού διαλόγου, αλλά και κάθε δυνατότητα που τους προσφέρει το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Τέλος, οι εργαζόμενοι τονίζουν για άλλη μία φορά πως η ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας του ιστορικού ραδιοφωνικού σταθμού “Αθήνα 9,84 ” ανήκει στην εκάστοτε εκλεγμένη δημοτική αρχή.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Αθήνα 9,84

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *