Χωρίς φωτογραφική κάλυψη η απεργία με απόφαση συνδικαλιστικών ηγεσιών στα ΜΜΕ, με κάλυψη το ποδόσφαιρο!

Γράφει στη σελίδα του στο fb ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κέμμος και έχει απόλυτο δίκιο, όταν λέει ότι αυτή τη φορά, δεν υπάρχουν ντοκουμέντα προς διακίνηση και διάχυση μέσω δικτύων που να αποτυπώνουν την πραγματικότητα στην χθεσινή μεγάλη πανεργατική διαδήλωση. Διαβάζουμε:

Σήμερα από το πρωί δυστυχώς φαίνεται ξεκάθαρα πόσο τεράστια λάθος απόφαση ήταν να επιβάλλουν στα ΜΜΕ και στους φωτορεπόρτερ ειδικά να μην καλύψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Μία εντελώς παράλογη απόφαση η οποία άφησε χωρίς ντοκουμέντα σημαντικές πτυχές των χθεσινών μεγάλων διαδηλώσεων με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα το υλικό που έχει κυκλοφορήσει να μην έχει βρει το δρόμο του στα έντυπα μέσα, ενώ ελάχιστα έχουν αναφερθεί στις απεργιακές κινητοποιήσεις οι τηλεοπτική σταθμοί αφού πλέον, όχι μόνο είναι χθεσινό θέμα που το περισσότερο που θα του δώσουν είναι 3 λεπτά προβολής αλλά και το πνίγουν μέσα στην υπόλοιπη ειδησεογραφία.

Εχθές για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στους φωτορεπόρτερ με απόφαση της ΕΦΕ και της ΠΟΕΣΥ, μας απαγόρευσαν στην ουσία να καλύψουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Για να καταλάβει ο κόσμος στις απεργίες που συμμετέχουν τα ΜΜΕ η λογική είναι ότι καλύπτονται κατ εξαίρεση οι απεργιακές κινητοποιήσεις για να μπορεί να ενημερώνεται ο κόσμος εκείνη την ώρα, εκείνη τη μέρα για το μεγάλο θέμα της ημέρας που είναι η απεργία σε όλη τη χώρα και οι δράσεις γύρω από αυτήν.

Δυστυχώς κόντρα σε αυτή τη λογική ξαναλέω, απαγορεύτηκε στους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ να καλύψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Ορίστηκε ομάδα ελάχιστον φωτορεπόρτερ, τριών για όλες τις κινητοποιήσεις στην Αθήνα, οι οποίοι θα έκαναν φωτορεπορτάζ και θα το μοίραζαν στα ΜΜΕ στις 5 τα ξημερώματα της επόμενης μέρας της απεργίας.

Δηλαδή ούτε καν να μπορέσουν να το έχουν στα χέρια τους οι εφημερίδες της επόμενης μέρας αφού έχουν προλάβει να τυπωθούν.

Για μένα αυτό δείχνει πως πραγματικά κάποιοι άνθρωποι στον χώρο των ΜΜΕ που βρίσκονται σε θέσεις να παίρνουν αποφάσεις για τις απεργιακές δράσεις του κλάδου, δεν έχουν αντιληφθεί ενδεχομένως σωστά το ρόλο μας και το σκοπό του να καλύπτουν τα ΜΜΕ τις απεργιακές κινητοποιήσεις την ημέρα της απεργίας.

Εξαιτίας αυτής τους της απόφασης, σήμερα οι χθεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις δεκάδων χιλιάδων πολιτών, έχουν αλλοιωθεί από πολλούς που έχουν συμφέρον να τις μειώσουν ή να τις κρύψουν, έχουν περιοριστεί ως θεματολογία στο τρίλεπτο ή δεν αναφέρονται καθόλου.

Ακούω δυστυχώς απο το πρωί σε εκπομπές να λέγονται οι γνωστές μπαρούφες γύρω από τα επεισόδια, ή το μέγεθος του κόσμου, ή την ταλαιπωρία των πολιτών και όλες τις γνωστές αντιεργατικές και αντιαπεργιακές προπαγάνδες γιατί εχθές δεν υπήρχε στο σωστό χρόνο το υλικό εκείνο από τα ΜΜΕ που θα έδειχνε τις πραγματικές εικόνες της απεργίας με τους χιλιάδες εργαζόμενους που πλημμύρισαν το κέντρο.

Λυπάμαι πολύ για τη χθεσινή απαράδεκτη απόφαση της ΠΟΕΣΥ και της ΕΦΕ που εμπόδισς τους φωτορεπόρτερ να απεργήσουν αλλά να καλύψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και μόνο αυτές.

Ελπίζω πως αυτό το πολύ σοβαρό λάθος δεν θα επαναληφθεί και θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει. Να καταγράφουμε τις σημαντικές στιγμές των ανθρώπων που εχθές με την παρουσία τους και τη μαχητικότητα τους διεκδίκησαν ένα καλύτερο αύριο, ένα καλύτερο μέλλον.

Πηγή: https://www.facebook.com/john.kemmos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *