Χωρίς ειδήσεις “Στο Κόκκινο”, σε στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι

Με δυο 4ωρες στάσεις εργασίας απαντούν οι εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ “Στο Κόκκινο” στα σχέδια της διοίκησης για το πρόγραμμα απολύσεων σε εφημερίδα και σταθμό. Η ΕΣΗΕΑ προκήρυξε τις στάσεις εργασίας με αίτημα την ανανέωση σύμβασης δημοσιογράφου στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μη ανανέωση της σύμβασης είναι ένα βήμα στο σχέδιο της διοίκησης, το οποίο έχουν ήδη απορρίψει οι εργαζόμενοι με το ψήφισμα τους πριν ένα περίπου μήνα. Στο Ψήφισμα τους τόνιζαν: ” Θεωρούμε ως κακό προμήνυμα για την αναγγελθείσα αναδιάρθρωση του σταθμού, το να ξεκινά από την πιο ευάλωτη, επισφαλώς και χαμηλότερα αμειβόμενη εργαζόμενη και υπενθυμίζουμε ότι είναι ακριβώς αυτές τις πολιτικές που ο σταθμός μας αντιπαλεύει στα 16 χρόνια της ύπαρξής του. Επισημαίνουμε ότι ρητά μάς ανακοινώθηκε ότι η αναδιάρθρωση περιλαμβάνει περικοπές 1 εκατομμυρίου ευρώ και 15 «αποχωρήσεις» στον όμιλο”.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τις στάσεις εργασίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 4ωρων στάσεων εργασίας για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον Ρ/Σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» 105,5 και στο site “stokokkino.gr”, από τις 18.00  έως τις 22.00 σήμερα, Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 και από τις 10.00 π.μ. έως τις 14.00 την Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022, με αίτημα την ανανέωση της σύμβασης και την επιστροφή στην εργασία συναδέλφου, της οποίας η σύμβαση ορισμένου χρόνου έληξε πρόσφατα, καθώς και την επίλυση των πρόσφατων εργασιακών προβλημάτων που έχουν προκύψει στον σταθμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *