Υπόμνημα ΑΝΤΑΡΣΥΑ για Ευρωεκλογές και προβολή στα ΜΜΕ

ANTARSYA (11)ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  Για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. 

Μέτωπο της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής κομμουνιστικής Αριστεράς  και της ριζοσπαστικής Οικολογίας

 

ΠΡΟΣ: α) Τον υπουργό Εσωτερικών κ. ΧΑΡΙΤΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ Β) Τον Υπουργό Τύπου κ. ΠΑΠΠΑ ΝΙΚΟΛΑΟ

ΚΟΙΝ.: α) Πρόεδρο της Βουλής κ. ΒΟΥΤΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟ

Β) Κόμματα της Διακομματικής Επιτροπής

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. συμμετέχει στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 με Συνδυασμό σαράντα δύο (42) Υποψηφίων που έχει κατατεθεί στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (Α΄ Τμήμα) προς ανακήρυξη.

Από θέση αρχών είμαστε αντίθετοι: α) στις «χορηγίες» επιχειρηματιών αλλά και στην κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων (τακτική χρονιάτικη, εκλογική, επιμόρφωσης στελεχών κλπ), β) στα χαράτσια (παράβολα) που εμποδίζουν τον άνεργο/η, τον εργάτη/ρια, το φτωχό αγρότη/ισσα να ασχοληθούν με την πολιτική και που πρέπει να καταργηθούν, και γ) στο μόνιμο – διαχρονικό αποκλεισμό της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καθώς και άλλων κομμάτων της αντικαπιταλιστικής = επαναστατικής Αριστεράς από τα Μ.Μ.Ε. (κρατικά και ιδιωτικά).

Στις συνθήκες αυτές, για την εξασφάλιση στοιχειώδους ισότιμης αντιμετώπισης στις ευρωεκλογές της 26/5/2019,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  1. Την άμεση χορήγηση του χαρτιού για το τύπωμα των ψηφοδελτίων. Χορήγηση που πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα στα μικρά κόμματα, που δεν θέλουν και δεν παίρνουν επιδότηση από το κράτος και δεν μπορούν να τυπώσουν τα ψηφοδέλτια με δική τους δαπάνη και με δικά τους μέσα (όπως κάνουν τα μεγάλα και επιδοτούμενα κόμματα).
  2. Υποχρεωτική κάλυψη της προεκλογικής μας δραστηριότητας σε όλα τα δελτία ειδήσεων και σε όλες τις εκλογικές εκπομπές των Μ.Μ.Ε. (ιδιωτικών και κρατικών). Υπενθυμίζουμε ότι οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες είναι δημόσια περιουσία και όχι τσιφλίκι.
  3. Τηλεοπτική κάλυψη της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. διάρκειας μιάμισυ (1 ½) ώρας
  4. Τηλεοπτική κάλυψη συνέντευξης εκπροσώπου ή εκπροσώπων της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

διάρκειας μίας (1) ώρας, όπου θα δοθεί η δυνατότητα να αναπτυχθεί το πρόγραμμά μας.

  1. Συμμετοχή εκπροσώπων μας στα «πάνελ» των τηλεοπτικών συζητήσεων, όπου μπορούν να συμμετέχουν «κυκλικά» εκπρόσωποι από όλα τα μικρά κόμματα. Το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι τεχνικό.
  2. Τρία (3) δεκάλεπτα για στοιχειώδη προβολή των πολιτικών μας θέσεων, σε κατάλληλες ώρες υψηλής τηλεθέασης. Δυνατότητα αυτός ο χρόνος, ή μέρος αυτού,

να χρησιμοποιηθεί και με τη μορφή τηλεοπτικού ή ραδιοφωνικού «σποτ» (π.χ. ενός λεπτού ή 30 δευτερολέπτων), που θα αναμεταδοθεί πολλές φορές.

  1. Ισότιμη αναφορά της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στην έκδοση των αποτελεσμάτων το βράδυ των εκλογών και όχι «τσουβάλιασμα» με την απαράδεκτη πρακτική των «λοιπών κομμάτων».

 

Τέλος απαιτούμε την έγκαιρη έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που θα καθορίζει τις παραπάνω ρυθμίσεις και όχι «κατόπιν εορτής» όπως γίνεται μέχρι τώρα.

 

Ορίζουμε εκπρόσωπο μας στη Διακομματική Επιτροπή την ΜΠΙΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  με αναπληρωτή …τον ΚΩΣΤΑ ΠΙΤΑ του ΜΑΞΙΜΟΥ.

 

                                                                       Αθήνα 7/5/2019

                                                                       ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

                                                            Κρασάκης Νίκος, μέλος της 21 μελούς 

                                                           Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής 

Σχολιάστε