Το Open στα χνάρια του Star, στέλνει τεχνικούς σε θυγατρική…

Κάντο όπως ο όμιλος Βαρδινογιάννη, σκέφτηκε ο Ιβάν Σαββίδης που θέλει να στείλει τους τεχνικούς του καναλιού σε εξωτερική εταιρεία παραγωγής. Πρακτικά δηλαδή να απαλλαγεί από εργαζόμενους με σύμβαση αορίστου χρόνου. Κι εκεί που η ένωση τεχνικών συζητούσε για την εφαρμογή της Συλλογικής σύμβασης εργασίας και για το Open, ενημερώθηκε πως η διοίκηση θέλει να ξεφορτωθεί τους τεχνικούς. Η ΕΤΙΤΑ αντέδρασε άμεσα, καλώντας τους εργαζόμενους να μην αποδεχθούν οποιαδήποτε μετακίνησ-μεταξύ άλλων αυτό θα σημάνει και το τέλος της ασφάλισης τους στον ΕΔΟΕΑΠ- και ζητά άμεσα συνάντηση.

Η ανακοίνωση της ένωσης

Συνάδελφοι,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Διοίκηση του OPEN πρότεινε σε συναδέλφους τεχνικούς τη μεταφορά τους σε εταιρεία παραγωγής.  Και λέμε με έκπληξη, γιατί αν μη τι άλλο, το λιγότερο που θα περιμέναμε ήταν να ενημερωθεί πρώτα το σωματείο μας και όχι να πλησιάζει η Διοίκηση έναν έναν τους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι η Ένωσή μας θα συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με τη Διοίκηση του σταθμού.  Μέχρι τότε, καλούμε να σταματήσει κάθε προσπάθεια βλαπτικής μεταβολής προς τους εργαζόμενους γιατί διαφορετικά θα ξεκινήσουν άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις.  Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δε θα ανεχτούμε τακτικές «απομόνωσης συναδέλφων».

Τέλος καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην υπογράψουν το οτιδήποτε και αν έχουν κάποια ενόχληση από τη Διοίκηση για το συγκεκριμένο θέμα να ειδοποιήσουν αμέσως το σωματείο μας.  Έχουμε κάθε δικαίωμα το ζήτημα να το αντιμετωπίσουμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ και όχι ατομικά, όπως πιθανόν θα ήθελαν κάποιοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *