Το έγκλημα στα Τέμπη εξαφανίστηκε από τα κανάλια, λογόκριναν και τη διαδήλωση στις Σέρρες

Την Κυριακή 14 Μαίου πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες μιας μεγάλη διαδήλωση την οποία οργάνωσε ο Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από τα γραφεία του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών και υποψήφιου βουλευτή Κώστα Αχ. Καραμανλή, για να καταδείξει την οργή των συγγενών για την απάθεια της κυβέρνησης. Η συγκέντρωση αυτή και πορεία στην πόλη των Σερρών “δεν υπήρξε” ως γεγονός για τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Τουλάχιστον στα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Δεν υπήρξε ούτε για την ΕΡΤ η οποία εξαφάνισε επίσης το γεγονός από την τηλεοπτική ERT news, το κανάλι των ειδήσεων και γεγονότων, όπως ισχυρίζεται η διοίκησή της. Η συγκέντρωση και διαδήλωση προβλήθηκε και αναρτήθηκε μόνο στην ertnews.gr, στο διαδίκτυο, όπως και σε δεκάδες ιστοσελίδες. Όχι όμως στην τηλεόραση και όχι στα περιφερειακά Μέσα που “σιτίζονται” από τις κρατικές και προεκλογικές διαφημίσεις.

Οι δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης στις Σέρρες κάλυψαν κανονικά το ρεπορτάζ. Αλλά αυτό κόπηκε με ευθύνη της διευθυντικής ομάδας της κρατικής τηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή, δηλαδή η είδηση λογοκρίθηκε. Όπως έγραψε η δημοσιογράφος Ελπίδα Κουτσογιάννης στην πρόσφατη κινητοποίηση των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών στη Λάρισα, το περασμένο Σάββατο, οι γονείς που έχασαν τα παιδιά τους, τα παιδιά που έχασαν τις μανάδες τους, οι άνδρες που έχασαν τις συντρόφους τους, έβαλαν κατά των ΜΜΕ. Έλεγαν ότι δεν ακούγεται καν η λέξη “Τέμπη” στα κανάλια!

Και έχουν φυσικά δίκιο. Για τη νέα λογοκρισία της διαδήλωσης στις Σέρρες έγραψε στη σελίδα του ο Γιώργος Τούλας: “Τα τοπικά μέσα, που είναι ντυμένα με τα διαφημιστικά μπάνερ του, εξαφάνισαν την είδηση. Πλην ενος. Σαν να μη συνέβη στην πόλη τους. Το ίδιο συνέβη και στην πλειοψηφία των εθνικών ΜΜΕ αλλά και σε μέσα της Θεσσαλονίκης, όπου ο υποψήφιος κάνει επίσης κανονικά καμπάνια με πληρωμένες καταχωρήσεις. Πληρώνω, σωπαίνεις”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *