Τι γίνεται με την ΕΡΤ κύριε Παππά;

sepktvTo ερώτημα προς τον αρμόδιο υπουργό θέτει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Κινηματογράφου-Τηλεόρασης-Βίντεο και Πολυμέσων. Διαβάζοντας την ανακοίνωση δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για τις σαφείς αιχμές που αφήνει για πρόσωπα και επιλογές. Γεγονός είναι πως μέχρι σήμερα η ΕΡΤ δεν έχει καταφέρει να έχει τηλεοπτικό πρόγραμμα ψυχαγωγίας.

Η ανακοίνωση

 Υποτίθεται ότι η νέα πολιτική κατεύθυνση της Κυβέρνησης έχει στόχο την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τη δημιουργία νέας επιχειρηματικότητας. Κατά την γνώμη μας τίποτα όμως από όλα αυτά δεν συμβαίνουν στην ΕΡΤ , όπου συνεχίζεται η προηγούμενη “φιλοσοφία” του να παράγονται φθηνά προγράμματα με άξονα “πάρε μια κάμερα, τράβα κάνε γύρισμα, μετά σπίτι σου για μοντάζ και τέλος φέρτο να το παίξουμε” αγνοώντας ότι με την “οικονομία” αυτού του τύπου ξεχαρβαλώνεται ότι δεν έχει ακόμα διαλυθεί σχετικά με τέχνη και τις τεχνικές ειδικότητες στην Ελλάδα.

Αλήθεια, με ποιους Έλληνες τεχνικούς θα γυριστούν οι αναμενόμενες υπέρ – παραγωγές των αλλοδαπών studios ;

Το δε μητρώο παραγωγών οπτικοακουστικών έργων, αν και δίκαιη η επιθυμία Σας (και διακαώς δική μας εδώ και δεκαετίες), οι “σκοτεινές” δυνάμεις που ελλοχεύουν μέσα στις σπηλιές της Αγίας Παρασκευής κατάφεραν να το πάνε στις ελληνικές καλένδες, έτσι ώστε να δύναται να ανατεθούν και σε άσχετους με το επάγγελμα, όπως Πανεπιστήμια, Σωματεία, Επιμελητήρια, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, άτομα με ξεκάθαρο ασυμβίβαστο αλλά και πρόσωπα που έμμεσα ελέγχουν εταιρίες παραγωγής και από ότι λέγεται εκκρεμούν σε βάρος τους δίκες με την κατηγορία της δωροδοκίας σε βάρος πρώην στελέχους της και με θύμα την ίδια την ΕΡΤ.
Κομπάζει ο αγαπητός μας κ. Λ. Κρέτσος στην τελευταία του συνέντευξη στην ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι καταργήθηκε το αρ. 10 του Ν. 2328/1995, που καθόριζε την υποχρέωση εγγραφής στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο.
Αναρωτιόμαστε, τι θέλετε να γίνει το επάγγελμά μας, Φαρ Ουέστ ;
Γιατί κόπτεστε για μητρώα στον τομέα πχ της ηλεκτρονικής πληροφόρησης, ενώ τον τομέα μας τον θέλετε “ελεύθερο” ;
Ξέρετε, οι κυβερνήσεις “πέφτουν” και με τις ταινίες …
Μήπως σκοπεύετε να δημιουργήσετε μια νέα τάξη “παραγωγών” πολιτικά Σας προσκείμενοι ;
Απλός η αντιφατική Σας συμπεριφορά μας κάνει να το αναρωτιόμαστε.
Είναι δε περίεργο που από την μία καταργούνται εκπομπές με κόστος 2.500 € ανά επεισόδιο και από την άλλη υλοποιούνται φαραωνικά σχέδια.
Δεν νομίζετε ότι πρέπει να υπάρχει μια μέση οδό ;
Δεν νομίζετε ότι θα έπρεπε να αυξήσετε τις ελληνικές ανεξάρτητες παραγωγές, περιορίζοντας, έστω σε χρόνο, τις ατελείωτες εσωτερικές εκπομπές για τις οποίες το πραγματικό τους κοστολόγιο υπερβαίνει παρασάγγας τον ονομαστικό εγκεκριμένο προϋπολογισμό ;
Και τέλος, τι γίνεται με την επιλογή διευθυντών, λέγεται ότι συνεχίζουν να υποβάλλονται αιτήσεις και από πρόσωπα που φέρονται να μην κατέχουν τα ελάχιστα τυπικά προσόντα, εμφανίζοντας πτυχία μέσης εκπαίδευσης ιδιωτικών σχολών ως πτυχία ΑΕΙ.
Αληθεύει ή δεν Σας έχουν ενημερώσει ;
Έχοντας αποτελέσει ο ΣΕΠΚΤΒ&Π και τα μέλη του, από την ίδρυση της ΕΡΤ, έναν από τους βασικούς στυλοβάτες της Δημόσιας Τηλεόρασης, μας ενδιαφέρει να γίνονται όμορφα πράγματα όπως να ανεβαίνουν παραγωγές και όχι πάλι εισαγγελείς.
Σας καλούμε ακόμα μία φορά να πράξετε τα δέοντα προκειμένου η ΕΡΤ να είναι πραγματικά ανεξάρτητη και πλουραλιστική, σε όλες ανεξαιρέτως τις εκφάνσεις της.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *