Τι ακριβώς έγινε χτες στη Μόρια;

Αναδημοσίευση από το https://www.kar.org.gr

Του Α.Λ.

Χιλιάδες πρόσφυγες-αιτούντες άσυλο έκαναν διαδήλωση χτες από τη Μόρια στη Μυτιλήνη, διαμαρτυρόμενοι για τη φυλάκισή τους στο νησί αλλά και για το νέο νόμο για το άσυλο. Και πολύ καλά κάνουν και είμαστε μαζί τους. Ποιο είναι το «επιχειρησιακό σχέδιο» της ΝΔ; Η αστυνομία απαγορεύει την είσοδο της διαδήλωσης στην πόλη της Μυτιλήνης και χτυπά απρόκλητα την πορεία, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις που γεννούν «εικόνα χάους» στα μάτια του απαθούς πληθυσμού της Λέσβου και της υπόλοιπης Ελλάδας.

  • Η αστυνομία απαγορεύει την είσοδο της διαδήλωσης στην πόλη της Μυτιλήνης και χτυπά απρόκλητα την πορεία, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις που γεννούν «εικόνα χάους» στα μάτια του απαθούς πληθυσμού της Λέσβου και της υπόλοιπης Ελλάδας.
  • Τα ΜΜΕ προβάλλουν μόνο τα επεισόδια των προσφύγων καλλιεργώντας ρατσιστικά αντανακλαστικά απέναντι στους «βάρβαρους που καίνε και ρημάζουν χωρίς λόγο», μην αναφέροντας ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν από την απρόκλητη επίθεση των μπάτσων.
  • Η αστυνομία στη συνέχεια κλείνει όλους τους περιφερειακούς δρόμους που οδηγούν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας, υποχρεώνοντας τους πρόσφυγες να περάσουν μέσα από τη Μόρια.
  • Τοπικοί νεοδημοκράτες και φασίστες βρίσκονται σε επικοινωνία με τους μπάτσους και σε συνεννόηση με την Εκκλησία (για να χτυπήσει την καμπάνα) καλούν σε μισανθρωπική φασιστικού χαρακτήρα σύναξη, καλλιεργώντας την εικόνα ότι «εισέβαλαν λαθροεισβολείς», ενώ οι πρόσφυγες απλά περνούσαν από το χωριό, δηλαδή από τον μόνο δρόμο που οδηγούσε πίσω στο άθλιο μέρος στο οποίο ζούν φυλακισμένοι.
  • Τα κανάλια προβάλλουν από όλο αυτό μόνο τους φασίστες που «αγανακτούν» με την «εισβολή» στο χωριό. Αρχίζει η γκεμπελική προπαγάνδα του τύπου «εμείς τους φιλοξενούμε κι αυτοί είναι αχάριστοι μας καταστρέφουν». Φιλοξενία το στρατόπεδο της Μόριας και το ξύλο!
  • Η κυβέρνηση καλύπτει τους φασίστες και κάνει δηλώσεις απέναντι στο δικαίωμα των προσφύγων να διαδηλώνουν για το δικαίωμά τους να τους χορηγηθεί άσυλο και να ζουν ελεύθεροι.
  • Πρόκειται για μια κανονική  νεοδημοκρατική βιομηχανία παραγωγής φασισμού σε πανελλαδική κλίμακα. Είναι γεγονός ότι οι μετανάστες έχουν πεταχτεί μέσα σε ελεεινές συνθήκες διαβίωσης, αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων σοβαρές δυσκολίες πρόσβασης σε νερό και σε τουαλέτες. Ωστόσο αυτοί που βρωμάνε πραγματικά σκατά είναι η κυβέρνηση και ο συρφετός ρατσιστών και φασιστών Ελλήνων που συμμετέχει σε τέτοιου είδους επιχειρησιακά σχέδια παλιανθρωπιάς. Ντροπή σας ρε ξεφτίλες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *