Τα προεδρεία των συνδικαλιστικών ενώσεων σφραγίζουν την ήττα του ΕΤΑΠ ΜΜΕ

20160508_133049Διαβάζουμε το σχόλιο της Πόπης Χριστοδουλίδου για τη συνάντηση που οργανώθηκε το Σάββατο στην Πάτρα ανάμεσα στα “προεδρεία” των ενώσεων. (Παρακάτω αναρτούμε και την “αγωνιστική” ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ). Αν κάποιος προσέξει τους συμμετέχοντες, θα διαπιστώσει πως είναι οι ενώσεις που διεκδικούν, με σύμφωνη γνώμη των εργοδοτών, την ένταξη τους σε έναν ενιαίο ΕΔΟΕΑΠ που υποτίθεται πως θα ζήσει με έναν νέο διαφημιστικό πόρο, που υποτίθεται πως θα πληρώνουν οι εργοδότες αφού το παρακρατούν από τις διαφημίσεις. Ούτε κουβέντα για ένταξη ΟΛΩΝ των εργαζομένων στα ΜΜΕ σε ένα ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο.  Διαβάζουμε την Πόπη Χριστοδουλίδου, μετά την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ και σκεφτόμαστε πως πράγματι, οι συνδικαλιστές μας θέλουν να τελειώνουν πριν τις γενικές συνέλεύσεις σε ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ. Θα πούμε πως έσωσαν τον ΕΔΟΕΑΠ, θα είναι πως σώζουν τους εαυτούς τους!

<<Μέρα, που είναι να σας…”κεράσω” και τα “δικά” μου “γλυκά”, κύριοι, που μαζέψατε στην Πάτρα τους αρεστούς μόνο ( ΠΟΕΣΥ-ΕΣΗΕΠΗΝ), για να αποφασίσετε να μην… διεκδικείτε το αγγελιόσημο ως έχει. Και το ΕΤΑΠ ΜΜΕ όπως πρέπει.

Δηλαδή με το δικό του ταμείο μέσα στον ΕΦΚΑ, αυτόνομο ώστε να εισπράττει το αγγελιόσημο το ΕΤΑ και μόνο το ΕΤΑΠ
Καλός ο Μπερεδήμας, καλή και η συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ- παλιά τους τέχνη κόσκινο-
αλλά η υπογραφή της ΕΣΗΕΑ, κάτω από την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, δεν μπήκε με απόφαση του ΔΣ της. Ούτε της Γενικής της Συνέλευσης, που είναι και το κυρίαρχο όργανό της…
Οπως και το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ δεν αποφάσισε να σας εξουσιοδοτήσει για τέτοια κείμενα, κ. Κουμπιά!
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. 23 ΤΟΥ ΜΗΝΑ.
ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ, ΣΤΙΣ 28 ΤΟΥ ΜΗΝΑ….
Οπως και το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ εκεί δεν το εκπροσώπησε ουδείς, με απόφασή του…
Μπορούμε, σήμερα, κ. Κουμπιά μου να αποκαλέσουμε την Πάτρα…Βάρκιζα;;;;
Αλλά, που να ξέρετε, εσείς από αυτά, παλιός δεξιοπασόκος του γραφείου τύπου…..τραπέζης…
Αναμένουμε την θέση του προέδρου μας, κ. Σταμάτη Νικολόπουλου -ξεκάθαρη παρακαλούμε στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ – και φυσικά, χωρίς αγγελιόσημο, πάμε και γρήγορα για κατάργηση του ΝΠΙΔ ΕΔΟΕΑΠ, ίδρυση Επαγγελματικού Ταμείου, Ασφαλιστικές εταιρείες, εκδίωξη των “ενοχλητικών” ανέργων και συνταξιούχων…και τα λοιπά( για σένα Ελεάννα)….
Προς συναδέλφους: Από το ποιος πανηγυρίζει, βγαίνουν σοβαρά συμπεράσματα. Σκεφτείτε λίγο…..Και ερευνήστε το…

Και η ανακοίνωση ΠΟΕΣΥ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Με πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΠΗΝ πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα ευρεία σύσκεψη των προεδρείων της ΠΟΕΣΥ, των Ενώσεων Συντακτών, των Ενώσεων Προσωπικού και Τεχνικών Τύπου καθώς και των δημοσιογραφικών ασφαλιστικών Ταμείων, με θέμα τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκαν:

1.Η κοινή αγωνιστική στάση για τη διατήρηση του Αγγελιοσήμου και την επέκτασή του στο διαδίκτυο.

2.Η διεκδίκηση της αυτονομίας του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ως προϋπόθεση για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφικής λειτουργίας και τη διασφάλιση του αγαθού της ενημέρωσης.

3. Η υπεράσπιση του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ ως αυτοδιοικούμενων φορέων υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης.

4. Η συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής για την επεξεργασία κοινών θέσεων και προτάσεων με στόχο την υλοποίηση των παραπάνω θέσεων και προς την κατεύθυνση της ασφαλιστικής διεύρυνσης των παραπάνω Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

5.Αυτές οι θέσεις του κλάδου συγκροτούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για έναρξη διαλόγου άμεσα με την κυβέρνηση, στο πλαίσιο του αγώνα για τη διάσωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων της Ενημέρωσης.

6. Να ασκηθούν όλες οι ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες.

Η σύσκεψη επαναβεβαίωσε τις πάγιες θέσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ για υπεράσπιση και διεκδίκηση κλαδικών ΣΣΕ ,κατοχύρωση του δικαιώματος στη μισθωτή εργασία και προάσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Επίσης, χαιρετίστηκε ο πρώτος χρόνος επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, που συμβολίζει τον αγώνα των εργαζομένων και της κοινωνίας για υπεύθυνη ενημέρωση. Όμως ο αγώνας για δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοιχτή στην κοινωνία, απαιτεί την πλήρη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και άμεση υπογραφή ΣΣΕ.

ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΘΕΣΤΕ-Ε,

ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ,ΕΤΗΠΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *